Δράσεις για τη Διεθνή Εκστρατεία "Litter Less"

Σκέφτομαι Υπεύθυνα! Επιλέγω το σωστό! Κρατάω τον πλανήτη καθαρό!
Ζωγραφίζουμε πάνινες τσάντες/ Αντικαθιστούμε τις πλαστικές
Έκθεση στο διάδρομο του σχολείου με τα οικολογικά παιχνίδια και τις οικο-κατασκευές των μαθητών

Στο βιντεάκι που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις δράσεις του σχολείου μας για τη διεθνή εκστρατεία “Litter Less” (Μειώνω τα απορρίμματα), των Οικολογικών Σχολείων (Eco-Schools).
Πρώτο μας μέλημα ήταν να καθαρίσουμε την αυλή του σχολείου μας και να καταγράψουμε τον αριθμό και το είδος των απορριμμάτων μας (πόσα και τι σκουπίδια πετάμε). Έπειτα, κατασκευάσαμε τον “Creeper Green”, τη μασκότ μας, για ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και όπως θα δείτε, όντως μας ενέπνευσε σε όλες μας τις δραστηριότητες.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου δουλέψαμε το θέμα διαθεματικά (σχεδόν με όλα τα μαθήματα) και οι μαθητές μας, τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, μας εντυπωσίασαν με τα έργα τους! Έγιναν συγγραφείς, ποιητές, εικονογράφοι, ζωγράφοι, μαθηματικοί & πάνω από όλα περιβαλλοντολόγοι!!
Το σημαντικότερο είναι ότι πετύχαμε το στόχο μας… ελαχιστοποιήσαμε τα σκουπίδια μας! Τα παιδιά πλέον φέρνουν το φαγητό τους σε τάπερ, αντί να χρησιμοποιούν περιττά χαρτιά, αλουμινόχαρτα και σακούλες, το νερό τους σε παγούρι και αποφάσισαν στα πλαστικά κουτάκια, καπάκια και μπουκαλάκια που χρησιμοποιούσαν ως τώρα, να δώσουν δεύτερη ζωή, μετατρέποντάς τα σε υπέροχα οικολογικά παιχνίδια!
Επιπλέον, βρήκαμε λύση ακόμα και για τα οργανικά απορρίμματά μας, τα οποία πλέον στέλνουμε για κομποστοποίηση! Με το οργανικό χώμα που θα φτιάξουμε θα μπορούμε να συνεχίσουμε τις βιοκαλλιέργειές μας και την επόμενη χρονιά!
Σκέψου και εσύ υπεύθυνα πριν πετάξεις κάτι! Ο πλανήτης είναι υπόθεση όλων μας!

Συγγραφέας: 
NikiDiakogeorgiou