Δημοτικό Σχολείο Αρχίπολης Ρόδου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2015
Θέματα: 
2015-2016
Σχολική Αυλή
Litter Less
2016-2017
Litter Less

Τα νέα του Σχολείου μας

3.6.2016
Σκέφτομαι Υπεύθυνα! Επιλέγω το σωστό! Κρατάω τον πλανήτη καθαρό!

Στο βιντεάκι που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις δράσεις του σχολείου μας για τη διεθνή εκστρατεία “Litter Less” (Μειώνω τα απορρίμματα), των Οικολογικών Σχολείων (Eco-Schools).
Πρώτο μας μέλημα ήταν να καθαρίσουμε την αυλή του σχολείου μας και να καταγράψουμε τον αριθμό και το είδος των απορριμμάτων μας (πόσα και τι σκουπίδια πετάμε). Έπειτα, κατασκευάσαμε τον “Creeper Green”, τη μασκότ μας, για ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και όπως θα δείτε, όντως μας ενέπνευσε σε όλες μας τις δραστηριότητες.

30.5.2016

Με την έναρξη των δράσεων μας για την εκστρατεία: "Litter Less" αποφασίσαμε να καθαρίσουμε τη σχολική αυλή, για να δούμε το είδος και τον αριθμό των σκουπιδιών μας, ώστε να ξέρουμε πώς και τι δράσεις θα σχεδιάσουμε προκειμένου να αλλάξουμε στάση και να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση.

30.5.2016

Μαζεύουμε τις ελιές μας - Παράγουμε το δικό μας λάδι!

30.5.2016

Συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ Δομών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου, όπου παρουσιάσαμε τις δράσεις του σχολείου μας.

30.5.2016

Κατασκευή από πλαστικά καπάκια "Βάλε κι εσύ το χεράκι σου να σώσουμε τον πλανήτη μας", για την εκστρατεία "Litter Less".

30.5.2016

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων

Σήμερα επισκεφθήκαμε το ΚΠΕ Πεταλούδων, για να παρακολουθήσουμε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "Ο βιότοπος της κοιλάδας των πεταλούδων".
Ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε ξενάγηση στους χώρους του ΚΠΕ και παρουσίαση των γενικών στοιχείων της κοιλάδας, βιωματικά παιχνίδια "Εμπιστοσύνης" & "Ξύπνημα των Αισθήσεων" και εξέταση των εντόμων. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

30.5.2016

Κατασκευή ανεμόμυλων με ανακυκλώσιμα υλικά. (Διαθεματική προσέγγιση με Γλώσσα Ε' Δημοτικού, Ενότητα 1η "Ο φίλος μου ο άνεμος" και Φυσική "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας".

30.5.2016

Στο πλαίσιο της εκστρατείας "Litter Less" μάθαμε ότι ακόμα και τις φλούδες από τα φρούτα ή τα λαχανικά μας ή τα ξερά φύλλα των δέντρων στην αυλή μας δεν πρέπει να τα πετάμε. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κομποστοποίηση. Και μειώνουμε τον αριθμό των απορριμμάτων μας και παράγουμε οργανικό χώμα για τις βιοκαλλιέργειές μας! Διπλό όφελος!!  

30.5.2016

Δραματοποίηση του οικολογικού παραμυθιού: "Ο Δρακοπόταμος", της Βάσως Μιχαηλάκη-Αρφαρά

30.5.2016

Εθελοντικός Καθαρισμός της παραλίας Αφάντου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας της Helmepa "Let's Cleanup Europe".

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Αρχίπολη
85106 Ρόδος