ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου  πραγματοποιήσαμε δράσεiς που είχαν ως σκοπό να αναδείξουν τη σημαντικότητα της φιλαναγνωσίας. (4-8 Απριλίου 2016)

Με την παρώθηση των δασκάλων μας κ. Χωριανοπούλου Μ. και κ. Παπαφιτσώρου Ν., είχαμε  την ευκαιρία να απολαύσουμε το ποιήμα «Βιβλιοχαρά» της Pat Mora σε μετάφραση της Λότη Πέτροβιτς –Ανδουτσοπούλου και μέσα από τους στίχους του να ταξιδέψουμε στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών.
Κατόπιν, ανακαλύψαμε  την οικογένεια λέξεων του βιβλίου και ζωγραφίσαμε ένα δέντρο τοποθετώντας τις λέξεις αυτές στα κλαδιά του βιβλιόδεντρου.
 Πραγματοποιήσαμε μια μικρή έκθεση στην τάξη μας, ενώ την ώρα του μαθήματος της Φιλαναγνωσίας απολαύσαμε την παρέα των ηρώων του αγαπημένου μας βιβλίου στο καταπράσινο περιβάλλον του δάσους του σχολείου.
Με την τεχνική του origami κατασκευάσαμε μικρά βιβλιαράκια στα οποία γράψαμε και εικονογραφήσαμε ιστορίες δικής μας έμπνευσης σχετικές με τον κήπο, τα φυτά και τα ζώα του ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η επίσκεψη μας στη βιβλιοθήκη του σχολείου όπου με την καθοδήγηση του βιβλιοθηκονόμου είχαμε την ευκαιρία να  λάβουμε μέρος σε μια πρωτότυπη δραστηριότητα κατασκευής εικονοποιήματος με θέμα την ανάγνωση βιβλίων.
Τέλος είχαμε τη ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τη συγγραφέα του «Αχτιδοϋφαντή» κ. Βασιλική Νευροκοπλή , να συζητήσουμε μαζί της για το εν λόγω βιβλίο το οποίο επεξεργαστήκαμε κατά τη διάρκεια του ΄Β τριμήνου καθώς και να τις παρουσιάσουμε τις εργασίες που είχαμε ετοιμάσει. Με τη βοήθεια του  ηθοποιού συνεργάτη της ζωντανέψαμε τις εικόνες του βιβλίου μέσα από μια δραστηριότητα θεατρικού παιχνιδιού που μας διασκέδασε και μας έκανε να βιώσουμε τα βαθύτερα νοήματα του βιβλίου.

           

 

Συγγραφέας: 
mchorian