ΓΙΟΡΤΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Την Πέμπτη 12 Μαίου παρουσιάσαμε στους γονείς μαςς, δράσεις εμπνευσμένες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  που εκπονήσαμε φέτος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Θεατρικής Αγωγής του σχολείου η οποία είχε διακοσμηθεί με έργα  που είχαμε φιλοτεχνήσει  με την παρότρυνση της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κοράκη Μαρίνας. Το πρόγραμμα της παρουσίασης περιλάμβανε δραματοποίηση του παραμυθιού  «Το ηλιοτρόπιο» του Ευγένιου Τριβιζά σε μια διασκευή της θεατρολόγου  κ.Κολτσιδοπούλου Άννας. Την θεατρική παράσταση πλαισίωσαν μελωδικά τα μελοποιημένα ποιήματα του  Οδυσσέα Ελύτη από τον «Ήλιο τον Ηλιάτορα»  τα οποία τα παιδιά τραγούδησαν υπό την καθοδήγηση της κ. Γιανακουδάκη Αρετής, μουσικού του σχολείου.

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας στις 8 Μαΐου αφιερώσαμε ένα μέρος της γιορτής «στη λιακάδα» της ζωής μας, τη μητέρα μας τραγουδώντας τους το αγγλικό τραγούδι «You are my sunshine» το οποίο είχαμε διδαχθεί από τις καθηγήτριες Αγγλικών κ. Γιαννακοπούλου Βένια, κ. Λιολάκη Σοφία και κ. Μεσσηνιώτη Ελευθερία.

Τέλος, μέσα από μια δραστηριότητα δημιουργικής γραφής που είχαμε υλοποιήσει στην τάξη μας , απευθύναμε  τρυφερά και συγκινητικά λόγια στη μητέρα μας χρησιμοποιώντας λέξεις σχετικές με τον ήλιο (π.χ. ηλιαχτίδα, φως κ.α.). Η εκδήλωση έκλεισε με μια έκπληξη :κάθε μανούλα πήρε δώρο ένα γλαστράκι με ηλίανθο ως ένδειξη αγάπης από το παιδί της!

Συγγραφέας: 
mchorian