Sapt Hellas

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου  οι μαθητές  του 2ου τμήματος της Γ ΄τάξης υποδέχτηκαν τους εθελοντές της ομάδας Sapt  Hellas και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Εκστρατεία Ενημέρωσης ».

 Σκοπός του προγράμματος είναι η μετάδοση στα παιδιά βασικών γνώσεων και σημαντικών μηνυμάτων  όπως τι σημαίνει υπεύθυνη ιδιοκτησία σκύλου, ποιες είναι οι ανάγκες του σκύλου , πως μπορούν να γνωρίσουν  έναν αδέσποτο  ή  δεσποζόμενο  σκύλο και να τον χαϊδέψουν , τι πρέπει να προσέχουν  , πώς να μην προκαλούν τα αμυντικά ένστικτα των σκύλων που συναντούν  στο δρόμο κλπ.

Αφού τα παιδιά άκουσαν αυτές τις βασικές πληροφορίες παρακολούθησαν το κλειδί των παρουσιάσεων , που ήταν η πρωτότυπη, για τα ελληνικά δεδομένα  , δύναμη του βιώματος , δηλαδή όχι μόνο μία προφορική  γεμάτη εντολές παρουσίαση προς τα παιδιά, αλλά και πρακτική εφαρμογή των οδηγιών αυτών , μέσω των πρακτικών παραδειγμάτων αλληλεπίδρασης των εθελοντών  με τους σκύλους  και στη συνέχεια  της αλληλεπίδρασης των παιδιών με τους σκύλους. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τη χαρά των παιδιών  , όταν χαϊδεύουν σωστά τους σκύλους της ομάδας,  αλλά και των δασκάλων τους  όταν βλέπουν τα παιδιά να έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στη φύση.

Συγγραφέας: 
Πέγκυ Μπερερή