31/3/2017- Περιβαλλοντικά παιχνίδια

Την Παρασκευή 31/3/2017, επισκέφτηκε το σχολείο μας η Β’ τάξη του γειτονικού 21ου ΔΣ με την εκπ/κό κ. Τσολακίδου Σοφία. Στην αυλή του σχολείου, αφού πρώτα έγινε γνωριμία μεταξύ των μαθητών, ο κ. Παπάζογλου Παναγιώτης (υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων) απασχόλησε δημιουργικά τα παιδιά με δραστηριότητες και παιχνίδια που είχαν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να μυήσουν τους μαθητές σε θέματα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
Στη συνέχεια, οι μαθητές πέρασαν στο χώρο του γυμναστηρίου, όπου εκπρόσωποι από την εταιρία «ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ», τους έβαλαν να ζωγραφίσουν πάνω σε μικρές πέτρες εικόνες με θεματολογία την Ανακύκλωση. Κατόπιν έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, όπως το <<Κρυπτόλεξο της Ανακύκλωσης>>, καθώς και παιχνίδι μνήμης με ανακυκλώσιμα υλικά. Τέλος, λόγω της άρτιας συνεργασίας των παιδιών, η εταιρία δώρισε σε κάθε τάξη μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Litter less» που εκπονεί το σχολείο και με αφορμή την εβδομάδα «Εικαστικής δημιουργίας και περιβαλλοντικού παιχνιδιού», επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι μαθητές της Δ’ τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Οι μαθητές έπαιξαν περιβαλλοντικά παιχνίδια με τη βοήθεια του κ. Π. Παπάζογλου.

Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου), αλλά και σε συνδυασμό με την προώθηση της ιδέας επαναχρησιμοποίησης υλικού οι μαθητές των δύο σχολείων αντάλλαξαν χρησιμοποιημένα λογοτεχνικά βιβλία (από την προσωπική τους βιβλιοθήκη) που ο καθένας είχε φέρει για τον σκοπό αυτό .

Συγγραφέας: 
24dimk