Μέρος Ε΄ του παιχνιδιού ο «Ευχαρούλης»

Το πέμπτο «πράσινο σημείο» στο οποίο στάθηκε ο Ευχαρούλης κατά την περιήγησή του στο σχολείο μας είναι ο κίτρινος κάδος ανακύκλωσης τηγανελαίων και οι μαθητές που πρώτοι το βρήκαν και  το αποκάλυψαν στην διευθύντρια του σχολείου είναι οι Εριφυλλίδης Νέστορας της Ε’ Τάξης, Τσιλφίδου Αλεξάνδρα  και Φινδάνη Θεοδώρα της Δ’ Τάξης.

Η διευθύντρια κάλεσε τους μαθητές στο βήμα και ανακοίνωσε σε όλους ότι στην αυλή του σχολείου μας, τοποθετήθηκε ο κάδος ανακύκλωσης τηγανελαίων με το σύνθημα:

«Μην πετάτε το λάδι. Δώστε του μια δεύτερη ευκαιρία με την ανακύκλωση!»

Η «Ευκάλυψις», είναι μία αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη εταιρεία στην υπηρεσία της ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων ελαίων και εφαρμόζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να καταλήξει το λάδι σε μονάδα αξιοποίησης. Σκοπός της εταιρίας είναι η συλλογή χρησιμοποιημένων βρώσιμων φυτικών ελαίων και λιπών («τηγανελαίων»), προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ελληνικών βιοκαυσίμων. Κάθε λίτρο λαδιού που ανακυκλώνεται δίνει 800 γραμμάρια βιοντίζελ που θεωρούνται σαν ανανεώσιμα καύσιμα για βιομηχανική χρήση. Τα νέα βιοκαύσιμα και βιολιπαντικά που προκύπτουν είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον μειώνεται η ποσότητα ορυκτών καυσίμων και λιπαντικών που εισάγουμε, με αποτέλεσμα να συμβάλουμε θετικά στην εξισορρόπηση του ενεργειακού και εμπορικού ισοζυγίου της χώρας μας.

Χρίστηκαν λοιπόν τα παιδιά ενώπιον όλων των μαθητών του σχολείου «Πράσινοι ιππότες»  και πήραν τα βραβεία τους που ήταν βιβλία.

 

 

Συγγραφέας: 
24dimk