Υποδεχόμαστε την Άνοιξη με μαργαρίτες από κομμάτια από χρησιμοποιημένο χαρτί

Το λευκό και το κίτρινο χαρτί που χρησιμοποιήθηκε στην Αλφαβητοπαρέλαση  για την κατασκευή των πεταλούδων του «πλοίου» του Σαλβαντόρ Νταλή και περίσσεψε σε κομμάτια , μεταμορφώθηκε σε πανέμορφες λευκές μαργαρίτες από τους μαθητές του Ε2 τμήματος. Ένα  καφάσι από  φρούτα ντυμένο στα πράσινα γίνεται η ανοιξιάτικη γη που φιλοξενεί τις 16 μαργαρίτες που μ΄ αυτές οι μαθητές της πέμπτης τάξης υποδέχτηκαν σήμερα, Τρίτη  21 Μαρτίου, την Άνοιξη.

Ευχαριστούμε την κ. Παπαδάκη Δήμητρα, συνεργάτιδα εδώ και πολλά χρόνια του σχολείου με σπουδές - μεταξύ άλλων - στη χορογραφία, με μεγάλη εμπειρία στα εργαστήρια κατασκευής της Δημοφέλειας Καβάλας και μητέρα παλιού απόφοιτου του σχολείου μας, όπως επίσης  την κ. Γκόγκου Στέλλα, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων , που ανέλαβαν το εργαστήριο κατασκευής της μαργαρίτας και έδωσαν μεγάλη χαρά .

Παραμένουμε στο πνεύμα της μείωσης των απορριμμάτων και:

Μέρος του χαρτιού που έχει περισσέψει  θα στείλουμε στα συνεργαζόμενα μαζί μας στο πρόγραμμα «Litter Less 2016-17» όμορα σχολεία : Α) Στο  17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας , όπου ο δάσκαλος των εικαστικών κ. Καρακίτσος Χρήστος που εργάζεται και στα δύο σχολεία θα αναλάβει να πραγματοποιήσει κατασκευή με τους μαθητές του αξιοποιώντας το χαρτί δημιουργικά, και Β) Στο 21ο  Δημοτικό Σχολείο όπου η συνεργάτης μας κ. Παπαδάκη θα συνοδεύσει την αντιπροσωπεία του σχολείου μας  που θα επισκεφθεί το 21o Δ.Σ με στόχο τη διάχυση καλών πρακτικών της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και θα  πραγματοποιήσει κατασκευή με τους μαθητές της Δ΄ τάξης.
Το υπόλοιπο χαρτί θα μείνει στην αποθήκη του σχολείου για να αξιοποιηθεί σε επόμενες κατασκευές του. 

Συγγραφέας: 
24dimk