ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Την Πέμπτη 08/02/2018 στο σχολείο μας έγινε η Παρακολούθηση της Εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για το πρόγραμμα "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ" καθώς και η αξιολόγηση του τί έχουμε κάνει ως τώρα.

Σκοπός ήταν να παρουσιαστούν στους μαθητές του σχολείου μας οι αναρτημένες δράσεις μας στην ιστοσελίδα των ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ με θεματική ενότητα «Αειφόρο Σχολείο», να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών για την πορεία του προγράμματος σε όλο το σχολείο και να σχεδιάσουμε τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές. Επιπλέον, μοιράστηκε στους μαθητές μια επιστολή και έγινε ενημέρωση για τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, μίλησαν για τις δράσεις μας τα μέλη της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, η οποία αποτελείται από την Δ/ντρια του σχολείου κα Χαϊκάλη Μαρία, γεωπόνο, την υπεύθυνη-συντονίστρια του προγράμματος κα Τετριμέλη Χριστίνα, γεωπόνο, την υποδ/ντρια κα Ζαρόκωστα Ματίνα, τεχνολόγο γεωπονίας, την κα Πιστολά Ελένη, γεωπόνο, την κα Παπαευαγγέλου Χριστίνα, χημικό, την κα Μπακούλα Μάρθα, φιλόλογο και την κα Κουμπουλή Γιώτα, πληροφορικό. Επίσης, έγινε αναφορά στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, δηλαδή το Δ.Σ των μαθητών του σχολείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Χ. Χρυσανθόπουλο, το μη διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας και τον εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρουσιαστήκαν επίσης, τα 7 βήματα/στάδια και τελικά ο ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ μέσα στον οποίο βρίσκεται το σχέδιο δράσης με βάση την έρευνα που έγινε στον σχολικό χώρο.

Στο τέλος του προγράμματος μαθητές και μαθήτριες μαζί τοιχοκόλλησαν τον ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ σε εμφανή σημεία του σχολείου μας, ώστε να γίνεται αντιληπτός από όλη τη μαθητική κοινότητα.

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli