Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Αειφόρο Σχολείο
2018-2019
Νερό
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

27.11.2018
  • Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας στα πλαίσια των εργαστηριακών ασκήσεων παρασκεύασαν Υγιεινά Μπισκότα Βρώμης.
  • Επίσης παρασκεύασαν Φυσικό Χυμό Φρούτων και Κομπόστα Μήλου.
  • Οι φλούδες των φρούτων τοποθετήθηκαν για κομποστοποίηση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου.
  • ΣΤΟΧΟΙ των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ για τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Καλή Υγεία και Ευημερία, Ποιοτική Εκπαίδευση, Ισότητα φύλλων, Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, Δράση για το Κλίμα.
22.11.2018

Το σχολείο μας επισκέφτηκε το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Α. Τρίτσης" και παρακολούθησε το πρόγραμμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για δημιουργική δραστηριότητα κα μάθηση σχετικά με το φυσικό περιβάλλον και τα πουλιά στις αστικές περιοχές σε ένα μοναδικό για την χώρα μας πάρκο.

Στόχοι των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη:

Στόχος 4 - Ποιοτική εκπαίδευση

15.11.2018

Στις 20/05/2018 στην γιορτή λήξης του σχολείου μας παρουσιάστηκαν οι δράσεις μας στα Οικολογικά Σχολεία. Τη γιορτή του σχολείου τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, κ. Ιωάννης Σταθόπουλος καθώς και η κα Πετρίδου από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Για να δείτε την παρουσίαση επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο με άνοιγμα και λήψη.

28.6.2018

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «ΠΑΡΑΓΩ-ΚΑΤΑΝΑΛΩ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ» οι μαθητές που συμμετείχαν δημιούργησαν ένα κόμικ με τίτλο: ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΙ. 

ΣΚΟΠΟΣ: Οι μαθητές να μάθουν να ανακυκλώνουν και να επαναχρησιμοποιούν «άχρηστα» ανακυκλώσιμα υλικά μέσα από ψυχαγωγικές διαδικασίες.

Στη δημιουργία πήραν μέρος οι μαθητές της δ1 και δ2 τάξης γυμνασίου του σχολείου μας:

3.6.2018

Η δράση αυτή αφορά τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας

Οι μαθητές μας δημιούργησαν ένα ηλιακό ρολόι με στόχο να αφήσουν τις μπαταρίες και να "διαβάσουν" τον ήλιο αλλά και να μάθουν να μετράνε τον χρόνο αλλιώς...

 

Κύριοι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: 

Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια - Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές

Για να δείτε την παρουσίαση της δράσης αυτής πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

21.5.2018

Οι μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου στο μάθημα «Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία» αποφάσισαν να αξιοποιήσουν μια «αραγμένη και ξεχασμένη»παλέτα του σχολείου σε ένα χρήσιμο βοτανόκηπο.

Αξιοποιώντας υλικά που ήδη υπήρχαν στο σχολικό χώρο (βότανα όπως μέντα, ρίγανη, δυόσμος, φασκόμηλο, κομπόστ, γεωύφασμα κ.ά) αρχικά έβαψαν την παλέτα και εν συνεχεία με το ειδικό γεωύφασμα κάλυψαν τις πλευρές που ήθελαν με τη βοήθεια ενός συρραπτικού πιστολιού βαριάς χρήσης.

15.5.2018

Στα πλαίσια των μαθημάτων της Ζώνης Δημιουργικής Δραστηριοτήτων και της Εισαγωγής στη Τεχνολογία Τροφίμων, μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του πειράματος παρασκευής φυτικού σαπουνιού.

Για να δείτε το βίντεο που δημιουργήσαμε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Το βίντεο είναι στην νοηματική γλώσσα με ήχο και υπότιτλους.

14.5.2018

Τα βότανα είναι αυτοφυή φυτά τα οποία είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τις «μαγικές» τους ιδιότητες. Παρουσιάζουν πικράδα, γλυκάδα ή και αρωματική γεύση. Όταν εισέλθουν στον οργανισμό μας ανακουφίζουν και μας ευφραίνουν.

Οι μαθητές/τριες του τομέα γεωπονίας μάζεψαν διάφορα βότανα από τον κήπο του σχολείου μας (χαμομήλι, λεβάντα, φασκόμηλο, δυόσμο, θυμάρι κ.ά.) με σκοπό την αποξήρανσή τους

Στόχοι της δράσης:

10.5.2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ οι μαθητές της γ΄ και δ2΄ Γυμνασίου συμμετείχαν στο παιχνίδι ρόλων με θέμα:

      «ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

22.4.2018

Τα παιδιά με ομαδικό πνεύμα και συνεργασία, θετική ενέργεια και δημιουργική διάθεση αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το ρόδι, ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά παρασκευάζοντας ένα ποτό από ρόδι για να συνεισφέρουν στο bazaar του σχολείου μας.

Μιλήσαμε για την διατροφική αξία του ροδιού και το συνδέσαμε με διάφορες παρασκευές (χυμός, ποτό, φαγητό, σαλάτες).

Σελίδες

Διεύθυνση: 
ΠΙΝΔΟΥ 27 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15343 ΑΘΗΝΑ