Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
2024
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Αειφόρο Σχολείο
2018-2019
Νερό
Αειφόρο Σχολείο
2019-2020
Αειφόρο Σχολείο
Θάλασσες και Ακτές
2020-2021
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2021-2022
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2022-2023
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
2023-2024
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

10.5.2024

Στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός, οι μαθητές της β’ και της γ’ Γυμνασίου, κατασκεύασαν αφίσες από χαρτόνι χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ, για να παρουσιάσουν τα διάφορα επαγγέλματα που διδάχθηκαν.

Στόχος της δραστηριότητας αυτής ήταν, να γνωρίσουν οι μαθητές τα επαγγέλματα, να βρουν πληροφορίες και να τις αποτυπώσουν σε ένα σύντομο κείμενο στην αφίσα. 
Με αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να συνδέσουμε τις διάφορες δραστηριότητες του σχολείου με τον κόσμο της εργασίας.

10.5.2024

Στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός οι μαθητές της γ’ Γυμνασίου συμμετείχαν στις διάφορες δραστηριότητες και εργασίες στον κήπο του σχολείου. Συγκεκριμένα ασχολήθηκαν με την Αλόη, ένα φυτό με εξωτική ομορφιά αλλά και με φαρμακευτικές ιδιότητες. 
Αφού πρώτα έγινε η παρουσίαση του φυτού ,στη συνέχεια οι μαθητές δημιούργησαν καινούρια φυτά Αλόης, χρησιμοποιώντας τις πλευρικές παραφυάδες που αναπτύσσει το φυτό. 

Τα νέα φυτά φυτευτήκαν σε γλαστράκια που είχαν διακοσμήσει οι μαθητές.

29.4.2024

Στο σχολείο μας στις 12 - 02 2024, στα πλαίσια της προσπάθειας να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν, μαθητές/τριες διαφορετικών σχολείων πραγματοποίηθηκε συνεκπαίδευση με το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

Το θέμα της δράσης αφορούσε τη διατροφή στην αρχαία Ελλάδα.

Η δράση περιελάμβανε αρχικά, προβολή power point σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες αρχαίων - σύγχρονων Ελλήνων και συζήτηση πάνω στο θέμα.

29.4.2024

Στις 3 Απριλίου του 2024 πραγματοποιήθηκε εκδρομή του σχολείου μας στο ΕΕΕΕΚ πολύ-αναπήρων και Κωφών στο Αιγάλεω.

Ο σκοπός της επίσκεψης αφορούσε μία κοινή δράση στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αυτοσχέδια μουσικά όργανα με οικολογικά υλικά» των μαθημάτων της μουσικής και των εικαστικών. Τα τμήματα που συμμετείχαν στην επίσκεψη ήταν το Α2 και το Βπ Λυκείου, καθώς και το δ1 Γυμνασίου.

22.4.2024

Το σχολείο μας βραβεύτηκε για 2η φορά με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων!

Συγχαρητήρια σε όλους τους καθηγητές που συμμετείχαν και φυσικά στους μαθητές του σχολείου μας!

19.4.2024

Στo πλαίσιo του θεματικού κύκλου Ευ Ζην, των Εργαστηρίων δεξιοτήτων, η εκπαιδευτικός Δαμοπούλου Ελένη, με τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου και την πολύτιμη βοήθεια του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, Μαρίνου Μαρία και Τέτη Πανούτσου, ετοίμασαν διαφορετικές εκδοχές ενός πλήρους και συνάμα υγιεινού πρωινού με πρωταγωνίστρια τη βρώμη.

Οι μαθητές αφού πρώτα βρήκαν συνταγές και πληροφορίες για τη βρώμη, απόλαυσαν ένα σοκολατένιο κέικ βρώμης, ένα porridge βρώμης με σοκολάτα και μπανάνα, brownies βρώμης και πίτσα ομελέτα έκπληξη!

18.4.2024

Στο πλαίσιο της ομάδας γονέων πραγματοποιήθηκαν και φέτος συναντήσεις με τους γονείς των μαθητών μας, με στόχο τη συμβουλευτική , ενημέρωση , υποστήριξη και ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου.      

Τα θέματα που συζητήθηκαν , μετά από επιθυμία των γονιών, ήταν τα εξής:

Επιλογές μετά την αποφοίτηση των μαθητών μας.

12.4.2024

Στα πλαίσια του μαθήματος Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων και με την συμμετοχή του τμήματος Δγ2 του τομέα της γεωπονίας,οργανώσαμε την ημέρα γευσιγνωσίας των αλλαντικών. 

Οι μαθητές δοκίμασαν διαφορετικού τύπου αλλαντικά, όπως ήταν η μορταδέλα, το σαλάμι μπύρας, η καπνιστή γαλοπούλα κ.α.
Κατά την διάρκεια του εργαστηριακού μαθήματος, διδάχθηκαν πως να αναγνωρίζουν τα αλλαντικά,συνέκριναν την γεύση, το χρώμα και την υφή των προϊόντων.

12.4.2024

Στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις δεξιότητες των μαθητών της δ’ γυμνασίου στο κομμάτι που αφορά τις κατασκευές. Με αφορμή την γιορτή των Αποκριών κατασκευάσαμε μάσκες από χαρτόνι.

Οι μαθητές της δ’ γυμνασίου τις χρωμάτισαν με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και άλλα υλικά. 

Στόχος της δραστηριότητας αυτής ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τις χειρωνακτικές κατασκευές, ,την χρήση των διαφόρων υλικών (ψαλίδια, κόλλες κ.α.) και ταυτόχρονα να μάθουν για την σημασία των εορτών της Αποκριάς στην Ελλάδα.

10.4.2024

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 οι μαθητές του γυμνασίου επισκέφθηκαν το μουσείο αρχαίας τεχνολογίας "Κώστα Κοτσανα", που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.
Μαζί τους ήταν οι εκπαιδευτικοί Σιωμου Δήμητρα  Καλογεροπούλου Χριστίνα, Κοκκίνου Μαριέττα, Τζέμη Μαρία, Δημήτρης Κώστας, Ψαρρή Κωσταντινιά ,  Χύμα Νάντια, Θεοφανόπουλος Άγγελος, Δαμοπουλου Ελένη, Αλεξιαδου Μελίνα και  , Ανδριτσογιαννη Αλεξάνδρα, Μαρίνου Μαρία, Παναγιωτοπούλου Ιωάννα, Καρκα Σοφία, Μαργαρίτα Ατζεμιαν, Ψωμα Μαριανθη, Γεωργοπούλου Κωνσταντινα, Πανούτσου Τετη, Αραχωβιτη Ματίνα 

Σελίδες

Διεύθυνση: 
ΠΙΝΔΟΥ 27 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15343 ΑΘΗΝΑ