Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Αειφόρο Σχολείο
2018-2019
Νερό
Αειφόρο Σχολείο
2019-2020
Αειφόρο Σχολείο
Θάλασσες και Ακτές
2020-2021
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2021-2022
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα

Τα νέα του Σχολείου μας

14.5.2022

Κατασκευή αποκριάτικων μασκών και χαρταετών από κουτιά δημητριακών και πλαστικά πιάτα!!

Κατασκευή Ελληνικής Σημαίας από πλαστικά καπάκια με αφορμή τη γιορτή της 25ης Μαρτίου!!

Δεν πετώ, ανακυκλώνω και δίνω ξανά ζωή!!!

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων από τους μαθητές των τμημάτων β1 Γυμνασίου και Βπ Λυκείου!

Η εκπαιδευτικός

Μαρία Κολοβού

14.5.2022

Μια πολύ όμορφη βιωματική δράση πραγματοποιήθηκε στον σχολικό κήπο του σχολείου μας, όπου μαθητές/τριες από διάφορες τάξεις του Γυμνασίου μάζεψαν τα σκουπίδια από τον κήπο και τα κατέταξαν σε ομάδες.

Α ομάδα: Ανακυκλώσιμα υλικά

Β ομάδα: Μη ανακυκλώσιμα υλικά

Στην συνέχεια έγινε διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών σε πλαστικά-γυαλί-χαρτικά-μέταλλα και τοποθετήθηκαν στους αντίστοιχους κάδους!!

10.5.2022

Οι μαθητές του δ1 Γυμνασίου στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ συζήτησαν, ζωγράφισαν και κατασκεύασαν ξύλινες κουκουβάγιες από διάφορα υλικά όπως ξύλα, κουμπιά, χαρτόνια!!!

Οι εκπαιδευτικοί:

Χριστίνα Τετριμέλη

Ματίνα Αραχωβίτη

2.5.2022

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) εξέδωσε προς τα μέλη του την παρακάτω ανακοίνωση για τα γεγονότα στην Ουκρανία.
<<Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) Στηρίζει την Ουκρανία

7.4.2022

Οι μαθητές των τμημάτων Βγ2 και Δγ του τομέα Γεωπονίας-Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο των μαθημάτων «Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων» και «Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων» παρασκεύασαν γιαούρτι χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κατσικίσιο γάλα.

31.3.2022

Στα πλαίσια των μαθημάτων Αρχές Επεξεργασίας τροφίμων και Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας-Τροφίμων και Περιβάλλοντος παρασκεύασαν γλυκό του κουταλιού χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το νεράντζι.

Το νεράντζι γνωστό και ως «πορτοκάλι της Σεβίλλης» είναι ευρέως γνωστό στην περιοχή της Μεσογείου και ιδιαίτερα στον ελλαδικό χώρο όπου χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή μαρμελάδας, λικέρ και γλυκό του κουταλιού!!!

Οι καθηγήτριες

Ζαρόκωστα Ματίνα

Τετριμέλη Χριστίνα

27.3.2022

Ο τομέας Γεωπονίας-Τροφίμων και Περιβάλλοντος επισκέφτηκε το πολυαγρόκτημα βιολογικών προϊόντων «Η Γη μας».

Εκεί οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του αγροκτήματος (θερμοκήπια, καλλιέργειες, συσκευαστήριο) και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την σχετική ενημέρωση για τα βιολογικά προϊόντα του αγροκτήματος και την επεξεργασία τους. 

Οι εκπαιδευτικοί

Τετριμέλη Χριστίνα

Ζαρόκωστα Ματίνα

Γιγή Δήμητρα

Ίσαρης Νίκος (ΕΕΠ)

24.3.2022

Οι μαθητές του α1 γυμνασίου Κ.Ν. και Μ.Ε. στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας, βοήθησαν τον Οδυσσέα να κατασκευάσει την σχεδία του και να ταξιδέψει στην Ιθάκη!!!

Υπεύθυνη καθηγήτρια 

Γαβριλιάδη Κωνσταντίνα ΠΕ 02

23.3.2022

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος μάζεψαν σπανάκι, πράσα, φρέσκα κρεμμυδάκια, δυόσμο και μαϊντανό από τον λαχανόκηπο του σχολείου μας, άνοιξαν σπιτικό φύλλο και έφτιαξαν μία φανταστική σπανακόπιτα!!!

Οι καθηγήτριες:

Τετριμέλη Χριστίνα

Ζαρόκωστα Ματίνα

 

23.3.2022

Το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Αγίας Παρασκευής και για Κωφούς-Βαρήκοους μαθητές στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας επισκέφτηκε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με την α ΄  τάξη Γυμνασίου.

Εκεί, τα παιδιά παρακολούθησαν μια διαδραστική περιήγηση στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και οι μαθητές γνώρισαν το αρχιτεκτονικό θαύμα του Παρθενώνα.

Τέλος θαύμασαν το χρυσαλεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς που κοσμούσε τον Παρθενώνα!! 

Οι εκπαιδευτικοί:

Κλημεντίδη Φώφη

Γαβριλιάδη Κωνσταντίνα

Κολοβού Μαρία

Κόρακας Γιάννης

Σελίδες

Διεύθυνση: 
ΠΙΝΔΟΥ 27 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15343 ΑΘΗΝΑ