Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Αειφόρο Σχολείο
2018-2019
Νερό
Αειφόρο Σχολείο
2019-2020
Αειφόρο Σχολείο
Θάλασσες και Ακτές

Τα νέα του Σχολείου μας

3.3.2020

Το terrarium, είναι ένας κήπος κάτω από γυαλί, ο οποίος δημιουργεί αυτόνομο περιβάλλον το οποίο παράγει το δικό του κλίμα (μικροκλίμα).

Οι μαθητές του δ1 γυμνασίου, αξιοποιώντας διάφανα ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια κι διάφορα υλικά του σχολικού μας κήπου, δημιούργησαν μικρά τοπία μέσα σε αυτά!!!

Η εκπαιδευτικός Χριστίνα Τετριμέλη

9.2.2020

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ 

Η μαρμελάδα είναι γλυκό από φρούτα, ζάχαρη και νερό και χρησιμεύει για τη συντήρηση και μακροπρόθεσμη χρήση των φρούτων.

ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΡΟΤΟΥ

Τουρσί είναι μία μέθοδος συντήρησης των φρούτων και λαχανικών κυρίως, για διατήρηση αυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο θα μπορούσαν να διατηρηθούν από μόνα τους.

7.2.2020

Το υδάτινο περιβάλλον ως πολύτιμη κληρονομιά θα πρέπει να προστατεύεται και να αποκαθίσταται ώστε να διατηρείται η βιοποικιλότητα και να εξασφαλίζεται η πολυμορφία και η δυναμική των υδάτινων μαζών για να είναι καθαρές, υγιείς και παραγωγικές.

31.1.2020

Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας μας είναι έτοιμο!!!

Με αφιερώματα στα αδέσποτα ζώα, στα θαλάσσια ζώα υπό εξαφάνιση, όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές, θαλασσομαγειρέματα κ.ά

Οι συντάκτες-εκπαιδευτικοί: Χριστίνα Τετριμέλη , Μάρθα Μπακούλα

Οι δημοσιογράφοι-μαθητές: Μ. Σ., Μ. Ν., Α. Η., Δ. Π., Ι. Μ.

18.1.2020

Οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α Λυκείου αξιοποίησαν ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτόκουτα, πλαστικές σωλήνες, φενιζόλ, ξύλα και δημιούργησαν τα σκηνικά για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας.

Ο εκπαιδευτικός Ορέστης Συμβουλίδης

18.1.2020

Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στο Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου παιδιού «Η ΑΓΚΑΛΙΑ».

Οι μαθητές μας με την βοήθεια των οικογενειών τους συγκέντρωσαν διάφορα αγαθά για να τα προσφέρουν με πολλή αγάπη σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Οι εκπαιδευτικοί: Χριστίνα Τετριμέλη, Μάρθα Μπακούλα και Μαρία Θωμά.

Στην παραλαβή των αγαθών ήταν μαζί μας και η κα Βαρβάρα Πετρίδου.

22.12.2019

Τα μελομακάρονα είναι παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα και οι μαθητές του γ2 γυμνασίου τα έφτιαξαν με σκοπό αφενός  να τιμήσουν την παράδοση των Χριστουγέννων και αφετέρου να γλυκάνουν μικρούς και μεγάλους (συμμαθητές- καθηγητές).

Τα υλικά για την παρασκευή των μελομακάρονων τα πρόσφεραν οι οικογένειες των μαθητών του γ2 γυμνασίου. Τους ευχαριστούμε πολύ!!

Η εκπαιδευτικός Χριστίνα Τετριμέλη

22.12.2019

Η αρμπαρόριζα, η λεβάντα, η μέντα, το δεντρολίβανο, ο δυόσμος είναι μερικά από τα βότανα που υπάρχουν στον κήπο του σχολείου μας. Η φροντίδα των βοτάνων είναι σημαντική λόγω των ιδιοτήτων τους γι’ αυτό και οι μαθητές του τομέα γεωπονίας τα πολλαπλασιάζουν με την μέθοδο των μοσχευμάτων.

Οι μαθητές του Βγ

Η εκπαιδευτικός Ματίνα Ζαρόκωστα

22.12.2019

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ

Οι μαθητές μας παρατηρούν τον σχολικό τους χώρο και φροντίζουν τα φυτά του σχολείου. Κλαδέματα, φυτεύσεις βολβών, καθαριότητα από ξερά χόρτα και κλαδιά είναι μερικές από τις καλλιεργητικές φροντίδες ώστε το περιβάλλον του σχολείου να παρέχει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μια καλαισθησία και φυσικά όρεξη για μάθηση!!

Οι μαθητές του Βγ

Η εκπαιδευτικός Ματίνα Ζαρόκωστα

12.12.2019

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι μαθητές των τμημάτων β1, β3 και γ1 μαζί με την καθηγήτριά τους αξιοποίησαν διάφορα φυσικά υλικά από την σχολική μας αυλή και δημιούργησαν διάφορες συνθέσεις!!!

Η εκπαιδευτικός Σοφία Ντάλλα

Σελίδες

Διεύθυνση: 
ΠΙΝΔΟΥ 27 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15343 ΑΘΗΝΑ