Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Αειφόρο Σχολείο
2018-2019
Νερό
Αειφόρο Σχολείο
2019-2020
Αειφόρο Σχολείο
Θάλασσες και Ακτές
2020-2021
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2021-2022
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα

Τα νέα του Σχολείου μας

18.11.2021

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ενότητα 1η: «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην»

Υποενότητα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Περίληψη δράσεων

  1. Τι είναι διαδίκτυο;
  2. Πώς χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο με ασφάλεια;
  3. Ατομικά και Ομαδικά κουίζ σχετικά με το διαδίκτυο και τους κανόνες για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο.
  4. Κολάζ
  5. Προβολή βίντεο και φωτογραφικού υλικού εντός της αίθουσας διδασκαλίας.

Συντονίστρια εργαστηρίων δεξιοτήτων: Αλεξάνδρα Λεούση

31.10.2021

Στις 30/10/2021, το γραφείο για την κλιματική εκπαίδευση (Office for Climate Education) φιλοξένησε το πρώτο “TeachersCOP”, μια εκδήλωση σε υβριδική μορφή ζωντανά από την Γλασκώβη, με στόχο να ακουστούν οι φωνές των δασκάλων για την βελτίωση της εκπαίδευσης για την κλιματική αλλαγή!!

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο συνδέθηκαν διαδικτυακά ώστε να καταλήξουν σε ένα ψήφισμα για την βελτίωση της εκπαίδευσης για την κλιματική αλλαγή!!

24.10.2021

Μαθητές του σχολείου μας μαζεύουν φύλλα από τον σχολικό κήπο μας με σκοπό  τη δημιουργία ενός φυτολόγιου σε σχήμα σαλιγκάρι!!!

Το φυτολόγιο είναι ένας οδηγός αναγνώρισης φυτών και πολύ χρήσιμο «εργαλείο» για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε φύλλα ή άνθη ώστε να μπορέσουμε να μελετήσουμε τα χαρακτηριστικά τους!!

Η εκπαιδευτικός Χριστίνα Τετριμέλη

24.10.2021

Το σταφύλι είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο και αποτελεί τον καρπό της αμπέλου.

Το σταφύλι είναι πλούσιο σε κάλιο και σε βιταμίνες Α, Β και C, ενώ η φλούδα του περιέχει το πολύτιμο φυτικό συστατικό ρεσβερατρόλη το οποίο παρουσιάζει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Προϊόντα του είναι ο μούστος, το κρασί, το ξύδι και οι σταφίδες, ενώ μπορεί να γίνει και ωραιότατο γλυκό του κουταλιού!!

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας παρασκεύασαν ωραιότατα μουστοκούλουρα, μουσταλευριά, σταφιδόψωμα και γλυκό του κουταλιού!!!

9.10.2021

Στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και ακούοντες εν δράσει» η σχολική μας μονάδα συμμετείχε με τον καθηγητή Νοηματικής Γλώσσας κ. Νίκο Ίσαρη και τον μαθητή της Δ΄ Λυκείου του τομέα Γεωπονίας Ραφαήλ Καμπούρη.

Επίσης στο Φεστιβάλ συμμετείχε και η κ. Βαρβάρα Πετρίδου, υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Επιτροπής ΔΔΕ Β΄ Αθήνας.

30.6.2021

Σχολικό  Έτος 2020-2021

«Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας – Αναζητώντας το Όνειρο»

Στο σχολείο μας, ΕΝΕΕΓΥ-Λ Αγίας Παρασκευής και για Κωφούς – Βαρήκοους Μαθητές, υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2020 -2021 πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με θέμα: «Αναζητώντας το όνειρο..»

Στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, με τους μαθητές της Α Λυκείου διαβάσαμε το βιβλίο του Δημήτρη Σπύρου «Ο Ψύλλος». Γνωρίσαμε τον Ηλία Σεϊτανίδη, ένα δωδεκάχρονο μαθητή που εκδίδει μια χειρόγραφη εφημεριδούλα, τον «Ψύλλο». 

19.6.2021

Ο Οικοκώδικας φέτος είναι σε μορφή επιτραπέζιου παιχνιδιού!!

Αφετηρία είναι τα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και τερματισμός η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δεσπόζουν οι 17 στόχοι της Βιώσιμης ανάπτυξης και λεξούλες που αντιπροσωπεύουν τα θέματα που επιλέξαμε φέτος "ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"  & "ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ"

18.6.2021

Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετήσαμε τους μαθητές της Δ Λυκείου την Παρασκευή 11/06/2021. Οι μαθητές που αποφοίτησαν μας θύμισαν τις όμορφες στιγμές που έζησαν στο σχολείο, το «δεύτερο σπίτι τους» όπως μας είπαν, ευχαρίστησαν τους καθηγητές τους και όλο το προσωπικό του σχολείου και πρόσφεραν στους γονείς τους ένα καλοκαιρινό γλαστράκι με βασιλικό που φύτεψαν στο εργαστήριο της Γεωπονίας.

Η διευθύντρια του σχολείου αποχαιρέτησε τους μαθητές λέγοντας:

17.6.2021

Η Περιβαλλοντική μας επιτροπή αποτελείται από:

Από την Διευθύντρια του σχολείου κα Χαϊκάλη Μαρία,  την υπεύθυνη – συντονίστρια του προγράμματος κα Τετριμέλη Χριστίνα, τους εκπαιδευτικούς :κα Χαντζοπούλου Έλενα, κα Μπακούλα Μάρθα, κα Κοσμά Αναστασία, κα Ιωακειμίδου Έλλη, κα Αποστόλου Κωνσταντίνα, κα Δημοπούλου Κωνσταντίνα, κα Βαλαράκου Κωνσταντίνα, κα Κωνσταντοπούλου Μέρσα  και κα Καρανίκα Ειρήνη. Επίσης από τον κ. Ίσαρη Νίκο, κα Αγγελή Βασιλική, κα Στρατίκη Μαρία Έλένη!!

17.6.2021

Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας, με τίτλο «Τροφή για Ήρωες» σχολικού έτους 2020-2021

Σελίδες

Διεύθυνση: 
ΠΙΝΔΟΥ 27 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15343 ΑΘΗΝΑ