Μάθαμε να φτιάχνουμε φωλιές πουλιών.

Ένα πολύ ξεχωριστό μάθημα Περιβαλλοντικής Αγωγής έκαναν σήμερα Πέμπτη 1/11/2018  τα «Πρωτάκια»  του σχολείου μας. Η περιβαλλοντολόγος του Κέντρου  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλλονής   Ελένη Γαληνού,  αφού πρώτα  τους έκανε μια παρουσίαση στην αίθουσα των υπολογιστών στη συνέχεια τους έμαθε να φτιάχνουν φωλιές πουλιών στην αυλή του σχολείου.  Στο χώρο των κερκίδων ξεφορτώθηκαν τα ξύλα, τα εργαλεία , οι μπογιές , τα πινέλα, τα χαρτόνια, τα καρφιά.

Στη συνέχεια οι μικροί μάστορες έπιασαν  … δουλειά.  Σε λίγο η πρώτη φωλιά ήταν έτοιμη.

Η κ. Ελένη την κάρφωσε σε ένα πεύκο και βοήθησε τα παιδιά να ανεβούνε με τη σκάλα και να της ευχηθούνε «να φιλοξενήσει πολλά πουλάκια». Με τον ίδιο τρόπο κατασκευάστηκαν  και οι υπόλοιπες  φωλιές και καρφώθηκαν στα δέντρα περιμετρικά του διδακτηρίου. Στην κατασκευή τους βοήθησαν και τα παιδιά της Δ΄ τάξης .

Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν μεγάλος . Έτσι η  κ. Ελένη  ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους  και θα μας ξανάρθει άλλο ένα πρωινό για να φτιάξουμε ταϊστρες για τα πουλιά. Με τη σειρά της μας κάλεσε να επισκεφθούμε το παρατηρητήριο πουλιών στην αλυκή της; Καλλονής , πράγμα που θα κάνουμε με την πρώτη ευκαιρία. 

Ήταν ένα υπέροχο βιωματικό μάθημα. Ελένη σε ευχαριστούμε θερμά ..

 

 

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ