Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

11.2.2020

Μια ξεχωριστή γεύση δοκιμάσαμε σήμερα στα πλαίσια του διατροφικού προγράμματος του σχολείου. Το επιδόρπιο που προσφέραμε στους μαθητές μας ήταν χάχλες τραχανά ψητές γεμιστές με ντομάτα και φέτα. Τις χάχλες τις αγοράσαμε από το Συνεταιρισμό  Μεσοτόπου και μας τις ετοίμασε η Πρόεδρος του Συλλόγου  Γονέων Λίτσα Κωνσταντιδέλλη. Περιττεύει να πούμε ότι ήταν νοστιμότατες και δεν έμεινε ούτε μία ….

6.2.2020

Σε …οίκο ραπτικής μετατράπηκε σήμερα Πέμπτη η Γ΄τάξη την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλας τους Σοφίας Τούμπα έγιναν μικροί μοντελίστ. Πήραν ψαλίδια, βελόνες ραψίματος και δαχτυλήθρες και βάλθηκαν να φτιάξουν τα κοστούμια των ηρώων της παράστασης του κουκλοθέατρου, που ετοιμάζουν.

Εξασκήθηκαν δηλαδή σε τεχνικές ραψίματος, επιλογής και ένωσης υφασμάτων, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Μια παλιά μπλούζα μετατράπηκε σε κασετίνα, κομμάτια από παντελόνια ή παλιές μαξιλαροθήκες έγιναν θήκες, ποδιές, τσαντάκια κ.α.

31.1.2020

Σήμερα που η μέρα ήταν καλή και έβγαλε ήλιο είπαμε να ασχοληθούμε με τον σχολικό κήπο. Άλλοι πήραν τσάπες , άλλοι κλαδευτήρια και άλλοι απλά έβαλαν γάντια και άρχισαν το ξεχορτάριασμα. Σε δύο ώρες ο κήπος ήταν αγνώριστος. Ξεριζώθηκαν όλα τα αγριόχορτα που έπνιγαν τα λαχανικά και τα λουλούδια.
Οι μαθητές ασχολήθηκαν και με τo κομπόστ, ρίχνοντας στον κάδο παραγωγής του νερό για να έχει την υγρασία που απαιτείται και να αναπτύσσονται σκουλήκια για τον εξαερισμό των απορριμμάτων και την αποδόμησή τους .

29.1.2020

Στο μαγικό κόσμο των απολιθωμένων βρέθηκαν για τρεις ώρες την Κυριακή 26/1/2020 οι μαθητές του σχολείου μας. Αφορμή της επίσκεψής μας ήταν η βράβευσή μας για τις δράσεις μας σχετικά με το Γεωπάρκο της Λέσβου. Τα παιδιά βίωσαν μοναδικές εμπειρίες και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για το πως λειτουργούν τα ηφαίστεια, πως γίνονται οι σεισμοί, πως απολιθώθηκαν οι κορμοί των δέντρων και πολλά άλλα. 

28.1.2020

> Για τις δράσεις μας, που έχουν σχέση με το Γεωπάρκο της Λέσβου βραβεύτηκε την  Κυριακή στο Σίγρι το σχολείο μας (μαζί με άλλες σχολικές μονάδες)  από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους. Η βράβευση έγινε μετά την κοπή της πίτας και τον απολογισμό του 2019, που έκανε ο Διευθυντής του Μουσείου Νίκος Ζούρος. Η έναρξη αυτών των δράσεων έγινε το 2018 με την έκδοση του CD ROM “To φαράγγι της Θερμής και τα σπήλαιά του».

28.1.2020

 

Είχαμε  αρκετούς ενδοιασμούς, όταν αποφασίσαμε  να το προσφέρουμε ως  πρόγευμα στα  παιδιά. Τελικά όμως  πέσαμε έξω. Το μπρόκολο και το κουνουπίδι του κήπου μας - γι΄αυτά ήταν οι φόβοι μας -  άρεσε  πολύ  και καταναλώθηκαν όλα  από  τους  μαθητές μας.  Φυσικά δεν τα προσφέραμε μόνα τους. 

Συνοδεύτηκαν από μοναδική κεφαλογραβιέρα Μυστακέλλη, ζεστό ψωμί, πασπαλισμένο με ρίγανη  και  μυρωδάτο βραβευμένο  λάδι «Ελαιών Όλβια»  και φυσικά μπόλικο λεμόνι από πάνω του.  Όλα αυτά συνετέλεσαν σε μια μοναδική γεύση, που πολύ εκτιμήθηκε από τους μαθητές.

24.1.2020

Λάχανα, μπρόκολα και κουνουπίδια ήταν η σημερινή μας συγκομιδή από τον σχολικό κήπο. Τα μάζεψαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης και τα έδωσαν στη δασκάλα τους Βάσω Φυντάνη , που θα τα μαγειρέψει για να τα σερβίρουμε την άλλη εβδομάδα στα πλαίσια του διατροφικού μας προγράμματος. Τα κηπευτικά τα είχαν φυτέψει μέσα στον Οκτώβριο οι ίδιοι μαθητές με τη φροντίδα των εκπαιδευτικών Ελένης Βαμβακά (Αγγλικών) και Δημήτρη Κατσάρα (Παράλληλης Στήριξης) και από τότε τα φρόντιζαν.    

18.12.2019

To νόημα  των ημερών των Χριστουγέννων το νοιώθει κανείς όταν προσφέρει και βοηθά αυτούς που έχουν ανάγκη. Γι΄αυτό και εμείς ξεκινήσαμε (μεπρωτοβουλία της δασκάλας της Α΄τάξης Φρόσως Γιαννακέλλη),  μια προσπάθεια  να συγκεντρώσουμε ό,τι μπορούμε για το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ  ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν αρκετοί γονείς και εκπαιδευτικοί. Συγκεντρώθηκαν  είδη υγιεινής,  ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια, γραφική ύλη και άλλα.

16.12.2019

Καταπληκτικά γούρια από πηλό διακοσμημένα με πολύ όμορφες χαντρούλες έφτιαξαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με την εποπτεία της δασκάλας τους Βάσως Γιακμόγλου  για να ευχηθούν "Καλές Γιορτές".
 

3.12.2019

Επίσκεψη σε ένα ελαιόκτημα και γνωριμία με τις εργασίες,  που γίνονται εκεί την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής,  πραγματοποιήσαμε σήμερα το πρωί. Το βιολογικό αγρόκτημα ΚΟΥΠΠΑ, που επισκεφθήκαμε,   είναι πάνω στο δρόμο Λάμπου Μύλων - Πηγής.

Μας υποδέχτηκε ο Προκόπης Μπαντζής,  μπαμπάς της  μαθήτριάς μας (της Γ΄τάξης) Σοφίας  Μπαντζή , που μας ξενάγησε  και μας εξήγησε αναλυτικά το κάθε τι.

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής