Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

1.5.2020

Οι μάθήτριές μας  Γιασεμή, Δέσποινα, Αμάντα  και Στέλλα (Β΄Δημοτικού) έπλεξαν
Πρωτομαγιάτικα στεφάνια και σας εύχονται "Καλό μήνα"
 

16.4.2020

Γνωριμία με τα σπήλαια  της Θερμής

 

> Εξερευνητές στην αγροτική περιφέρειατου χωριού τους - της Θερμής – έγιναν τις μέρες της υποχρεωτικής  καραντίνας αρκετοί μαθητές του σχολείου μας. Περπάτησαν  μαζί με τους γονείς τους το φαράγγι της περιοχής και γνώρισαν από κοντά τα τρία πιο γνωστά σπήλαιά του. Στη διαδρομή τους έτυχαν και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις.  Βρήκαν χελώνες,  μάζεψαν σαλιγκάρια και μανιτάαρια, έβγαλαν χόρτα.

20.3.2020

> Μια και τα σχολεία είναι κλειστά λόγω κορωναϊού είπαμε να δημοσιεύσουμε μια σειρά φωτογραφίες από το πρόγραμμα «Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου με τη βοήθεια της τεχνολογίας».

> Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 σε  συνεργασία με τη Δημόσια  Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης και στόχο έχει να γνωρίσει στους μαθητές την τοπική  ιστορία με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών. Υπεύθυνοι είναι οι εκπαιδευτικοί Αντώνης Βάλεσης, Αντώνης Τηνιακός και Βάσω Γιακμόγλου.

10.3.2020

Νοστιμότατη πλατσέντα περιλάμβανε το επιδόρπιο , που σερβίραμε την Τρίτη 3 Μαρτίου στους μαθητές μας στα πλαίσια του διατροφικού προγράμματος του σχολείου "Ανακαλύπτω την τοπική κουζίνα"
Μας την έφτιαξε η γιαγιά του Γιώργου Ανδριώτη μαθητή της Β΄ τάξης, με όλα τα υλικά δικά της και την έφερε στο σχολείο η μητέρα του σε πολύ φροντισμένες συσκευασίες.
Τη σέρβιραν στους συμμαθητές τους ο Γιώργος και ο Νικόλας, μαθητές της Β΄τάξης . Όλα τα παιδιά, αλλά και οι δάσκαλοι έμειναν ενθουσιασμένα με τη γεύση της . Ευχαριστούμε πολύ για όλα .
 

10.3.2020

Λαχταριστή καρυδόπιτα περιλάμβανε σήμερα το επιδόρπιο που μοιράσαμε στους μαθητές μας στα πλαίσια του διατροφικού μας προγράμματος "Ανακαλύπτω την κουζίνα του τόπου μου". Μας την έφτιαξε και μας την έφερε η Βάσω Μαντζουράνη , μητέρα του μαθητή Δημήτρη Καραχαρίση. Το μέλι και τα καρύδια μας τα πρόσφερε δωρεάν το S/M ΑΒ, που ευχαριστούμε θερμά.
…………………………………………..
Την σέρβιραν ο Δ. Καραχαρίσης και ο Χρ. Λημνιός . Ήταν νοστιμότατη .Τόσο πολύ άρεσε στα παιδιά , που ορισμένα ζήτησαν και έφαγαν τρία… κομμάτια. Γεια στα χέρια σου Βάσω

8.3.2020

Mια ακόμα σημαντική διάκριση απέσπασε το «ΘΗΤΑ της Θερμής»  η εφημερίδα του Δημοτικού Σχολείου της κωμόπολης. Το ειδικό τεύχος που εξέδωσε για  τον 6ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» τιμήθηκε με  1ο βραβείο στην κατηγορία των σχολικώς εφημερίδων.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 300 σχολεία και οι μαθητικές δημιουργίες έφτασαν τις 2.000 σε όλες τις  κατηγορίες (εικαστικά έργα,  λογοτεχνικά,  ταινίες, τις μουσικές συνθέσεις και  ψηφιακές δημιουργίες).

28.2.2020

Νοστιμότατο ρυζόγαλο πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα σερβίραμε σήμερα –παραμονές της Αποκριάς - σαν επιδόρπιο στους μαθητές μας στα πλαίσια του διατροφικού προγράμματος του σχολείου. Τα υλικά μας τα προμήθευσε όλα δωρεάν η Νίκη Σεκερτζή , που διατηρεί παντοπωλείο στις Νέες Κυδωνίες. 

Το ρυζόγαλο το παρασκεύασαν και μας το έφεραν έτοιμο σε κουπάκια  η Δέσποινα Μουστάκα και η Βάγια Σγουρέλλη , μητέρες μαθητών του σχολείου. Τα ρυζόγαλα σέρβιραν η Βικτώρια Μουστάκα της Α΄ τάξης και η Μαρίνα Σγουρέλλη της Β΄τάξης .

28.2.2020

Γέμισε χαρούμενες μουτσούνες σήμερα το σχολείο. Όλοι οι μαθητές μασκαρεύτηκαν, πέταξαν κομφετί,  χόρεψαν και ξέδωσαν κάνοντας ένα διάλειμμα από το πρόγραμμα των μαθημάτων. Ξεχωριστή νότα ήταν η επίσκεψη των μελών του Συλλόγου «ΕΛΠΙΣ», που πρόσφεραν σε όλα τα παιδιά «Μαρτάκια» για την άνοιξη που ξεκινά επίσημα αύριο. Και του χρόνου.

24.2.2020

> Ένα μικρό λαογραφικό μουσείο έφτιαξαν την Παρασκευή στην τάξη τους τα παιδιά της Β΄ τάξης με  αφορμή σχετική  ενότητα  στο μάθημα της Γλώσσας με παλιά αντικείμενα, που έφεραν από τα σπίτια τους. Η πολλή αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία ανήκε στη δασκάλα τους Κυριακή-Βάγια Παπάλα και είχε στόχο να κάνουν μια βιωματική «βουτιά» στο παρελθόν

 Οι μαθητές είχαν επιμεληθεί τις λεζάντες των εκθεμάτων, αλλά  το κυριότερο: ήξεραν να παρουσιάσουν την ιστορία και την χρησιμότητα αυτών, που έφεραν. Η συλλογή παρουσιάστηκε από τα ίδια τα παιδιά και στην Α΄ ταξη, που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον.

20.2.2020

> Μια πολλή κατατοπιστική παρουσίαση για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια παρακολουθήσαμε σήμερα - το δεύτερο δίωρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου - από τον συντονιστή εκπαίδευσης Δ. Μπούμπα.
………………………………………………
> Με απλά και κατανοητά λόγια αλλά και με το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό (εικόνες και βιντεάκια ) κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον των μαθητών ζωντανό ως το τέλος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις λιθοσφαιρικές πλάκες, στην ηφαιστειακή στάχτη, στα παλιρροϊκά κύματα και πολλά άλλα επακόλουθα μιας ηφαιστειακής έκρηξης.
………………………………………………

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής