Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

6.11.2019

- Ένας έξυπνος και εντυπωσιακός τρόπος, που αφυπνίζει το ενδιαφερον των μαθητών για την στοματική υγεία 

- Ποιος είναι ο πιο πειστικός τρόπος να κάνεις τα παιδιά να πλένουν τα δόντια τους για να μη χαλάσουν; Ασφαλώς θα χρειαστεί  ένας ειδικός, που θα τους μιλήσει για την υγιεινή του στόματος. Μηπως όμως απαιτείται όμως και κάτι, που θα τα εντυπωσιάσει και ταυτόχρονα θα τα εκπλήξει.

1.11.2019

Η χειρωνακτική εργασία γυμνάζει το σώμα και βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν πολλές  δεξιότητες. Παρ’ όλα αυτά στις συνθήκες,  που μεγαλώνουν η χειρωνακτική άσκηση  λείπει παντελώς. Έτσι κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές  να κάνουν κάτι με τα χέρια τους ή με εργαλεία το χαίρονται πραγματικά. Έτσι έγινε και σήμερα. Στην ώρα της Μελέτης Περιβάλλοντος οι μαθητές τη Α΄ τάξης με την εποπτεία δύο δασκάλων έσκαψαν, έβγαλαν τις αγριάδες, και αφού φόρεσαν γάντια μάζεψαν τα σκουπίδια της αυλής.

19.10.2019

Τα λαχανικά που σπείραμε στον κήπο μας μέσα στο Σεπτέμβρη άρχισαν να μεγαλώνουν. Σήμερα στη διάρκεια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης η υπεύθυνη του σχολικού κήπου – δασκάλα Αγγλικών Ελένη Βαμβακά, μαζί με τον δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης Δημήτρη Κατσάρα, πήραν το μαθητές της Δ΄ Τάξης και έκαναν διάφορες κηπουρικές εργασίες. Έσκαψαν, ξεχορτάρισαν, φύτεψαν νέα φυντάνια.

13.10.2019

Έναν από τους πιο  όμορφους χώρους, που  υπάρχουν στη Θερμή - και σε ολόκληρη τη Λέσβο - γνώρισαν οι 18 μαθητές μας, που  συμμετείχαν στο β΄μέρος της ξενάγησης του OPEN LESVOS  (για ενδιφέροντα κτήρια της Λέσβου ) το Σάββατο το πρωί. Ο χώρος είναι σχετικά άγνωστος στους πολλούς και βρίσκεται στην παραλία της Θερμής.

Πρόκειται για το συγκρότημα «Δάφνις και Χλόη», πρώην ενοικιαζόμενα «Καλλιθέα», που αγοράστηκε και ανακαινίστηκε με μεράκι από τον ιδιοκτήτη του HOTEL VOTSALA, αρχιτέκτονα Γιάννη Τρουμπούνη.

8.10.2019

Όταν οι γονείς αποφασίζουν να κάνουν μια εκδρομή στο δάσος απ΄τη μια χαρίζουν αλησμόνητες εμπειρίες στα παιδιά τους κι από την άλλη τους δίνουν να καταλάβουν ότι η πραγματική ζωή είναι εκεί (και όχι στην οθόνη του κινητού ή του τάμπλετ , όπου τα περισσότερα είναι κολλημένα όλη τη μέρα) .
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν καταγράφουν στιγμές από μια τέτοια «απόδραση». Οι οικογένειες της Άντα, του Νικόλα και του Κωνσταντίνου βγήκαν μετά τη βροχή στο δάσος να μαζέψουν σαλιγκάρια. Μάζεψαν αρκετά , αλλά τι τύχη ... Συνάντησαν και μια χελώνα.

8.10.2019

Πολλές και χρήσιμες γνώσεις αποκόμισαν για τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις αιτίες τους οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Τάξης που παρακολούθησαν την Παρασκευή 4/10/2019 στις 9:30 π.μ. σχετική ενημέρωση από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υδάτων Βορείου Αιγαίου, που επισκέφθηκε το σχολείο μας.

Η  εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος  Interreg v-a 2014-2020 Ελλάδα – Κύπρος με το παρακάτω πρόγραμμα:

> 10:00 – 10.30 Πλημμύρα: το φυσικό φαινόμενο τα αίτια, η πρόβλεψη, οι τρόποι προστασίας και αντιμετώπισής  του //  Ομιλητής Ιωάννης Γατσής, Δρ Γεωπόνος  

8.10.2019

Σε ένα περιβάλλον αισθητά διαφοροποιημένο από πέρυσι κάνουν φέτος μάθημα τα ¨Πρωτάκια¨  και  τα  ¨Δευτεράκια¨ μας. Οι δυό μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας του 2ου ορόφου διακοσμήθηκαν έτσι που να ταιριάζουν στον ευαίσθητο ψυχικό τους κόσμο.

Από τις ψηλοτάβανες οροφές κρεμάστηκαν πολύχρωμα αστέρια, φουσκωτές υδρόγειες σφαίρες, σημαιάκια, διακοσμητικά με ζωάκια και  διάφορα άλλα. Μπροστά στα στόρια των παραθύρων κρεμάστηκαν ανάποδα  μαράκες καθώς και  αστερίες , που βάφτηκαν με ζωντανά χρώματα.

27.9.2019

Την τιμητική του είχε σήμερα ο λαχανόκηπος  του σχολείου μας.  Η υπεύθυνη δασκάλα (των Αγγλικών) Ελένη Βαμβακά (με τη συνδρομή του δασκάλου παράλληλης στήριξης Δημήτρη Κατσάρα ) επιμελήθηκε -τις δύο ώρες της ευέλικτης ζώνης - την φύτευση των λαχανικών. Φυτεύτηκαν μαρούλια, κρεμμυδάκια , κουνουπίδια, λάχανα, σέλινο , σέσκουλα κα διάφορα άλλα.

24.9.2019

Με μια  βιωματική δραστηριότητα, που κράτησε 3 ώρες και που θα την θυμούνται σε όλη τους την ζωή, ήρθαν σήμερα σε επαφή οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θερμής. Με οδηγού 6 εθελοντές της  Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης διδάχτηκαν, πώς να κάνουν τεχνητή αναπνοή και να δίνουν το  φιλί της ζωής σε ένα άνθρωπο που δεν αναπνέει, με ποιούς τρόπους σώζουμε ανθρώπους,  που κινδυνεύουν στη θάλασσα, πως μπορούμε να σβήσουμε μια μικρή φωτιά. 

.........................................................................

6.9.2019

Πλησιάζουν οι μέρες του Αγιασμού, που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και το σχολείο πρέπει να υποδεχτεί τη νέα χρονιά καθαρό και περιποιημένο. Και επειδή όλοι το νοιώθουμε σαν το σπίτι μας ανασκουμπωθήκαμε να το συμμαζέψουμε.   

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής