Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

29.11.2018

Ένα πολύ όμορφο βιωματικό μάθημα στη Μελέτη Περιβάλλοντος έκαναν σήμερα οι μαθητές της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής .Έμαθαν  να κατασκευάζουν ταίστρες πουλιών από «άχρηστα» υλικά, όπως είναι τα πλαστικά μπουκάλια νερού.

Οδηγός τους και σε αυτό το ονειρικό ταξίδι, όπως και στο προηγούμενο με τις φωλιές των πουλιών , η περιβαλλοντολόγος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής Ελένη Γαληνού.

20.11.2018

Στα χνάρια της τέχνης του «Τσολιά» της ελληνικής ζωγραφικής, του Θεόφιλου , βαδίζει από σήμερα Δευτέρα 19/11/2018 το σχολείο μας, με οδηγό τη μουσειοσκευή «Το κασελάκι του Θεόφιλου» , που δανειστήκαμε από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η μουσειοσκευή περιέχει :
………………………………………………………………………… ...
• Το cd- rom » Στα χνάρια της τέχνης του Θεόφιλου», που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το λαϊκό ζωγράφο.
• Το εκπαιδευτικό φυλλάδιο «Στα χνάρια της τέχνης του Θεόφιλου» με στοιχεία για τη ζωή του και δραστηριότητες για τα παιδιά.

20.11.2018

Χάχλες τραχανά ψημένες στο φούρνο, γεμιστές με ντομάτα και φέτα  δοκίμασαν σήμερα Τρίτη  20/11/2018  οι μαθητές του Δημοτικού  Σχολείου Λουτρόπολης  Θερμής Λέσβου στα πλαίσια του διατροφικού προγράμματος «Βελτιώνω τη διατροφή μου - Ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις- Γνωρίζω τα τοπικά προϊόντα».

Τις χάχλες, που  αγοράστηκαν από το Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου,  ετοίμασε  ή Λίτσα Κωνσταντιδέλλη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων.  Η φέτα ήταν προσφορά του τυροκομείου Βασίλα και οι ντομάτες καθώς και το ψήσιμο προσφορά της ίδιας .

6.11.2018
  • Μια λαχταριστή νοστιμιά από το παρελθόν   δοκίμασαν οι μαθητές μας 

Ένα δυναμωτικό επιδόρπιο από τα σχολικά χρόνια της γιαγιάς και του παππού δοκίμασαν σήμερα Τρίτη οι μαθητές μας στα πλαίσια του διατροφικού προγράμματος «Βελτιώνω τη διατροφή μου- ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις-γνωρίζω τα τοπικά προϊόντα».

4.11.2018

Στις 12/11  στις 19:00, στην αίθουσα εκθέσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου θα γίνει η παρουσίαση "the birds of freedom", δηλαδή 652 γλυπτών, τα οποία έφτιαξαν μέσα σε 6 μήνες, 700  άνθρωποι.  Ανάμεσά τους θα εκτεθούν και τα  γλυπτά πουλιά , που έφτιαξαν οι μαθητές του Δημοτικού  Σχολείου Θερμής  στην αρχή της σχολικής  χρονιάς . 

1.11.2018

Ένα πολύ ξεχωριστό μάθημα Περιβαλλοντικής Αγωγής έκαναν σήμερα Πέμπτη 1/11/2018  τα «Πρωτάκια»  του σχολείου μας. Η περιβαλλοντολόγος του Κέντρου  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλλονής   Ελένη Γαληνού,  αφού πρώτα  τους έκανε μια παρουσίαση στην αίθουσα των υπολογιστών στη συνέχεια τους έμαθε να φτιάχνουν φωλιές πουλιών στην αυλή του σχολείου.  Στο χώρο των κερκίδων ξεφορτώθηκαν τα ξύλα, τα εργαλεία , οι μπογιές , τα πινέλα, τα χαρτόνια, τα καρφιά.

Στη συνέχεια οι μικροί μάστορες έπιασαν  … δουλειά.  Σε λίγο η πρώτη φωλιά ήταν έτοιμη.

27.10.2018

 

Με ακόμα ένα έδεσμα του γαστρονομικού μας πολιτισμού ήρθαν την Τρίτη 23/10/2018  σε επαφή οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Λουτρόπολης Θερμής. Γεύτηκαν μουσταλευριά  ένα παραδοσιακό, μυρωδάτο και πολύ  γευστικό γλυκό της  εποχής, πασπαλισμένη με μπόλικο καρύδι και κανέλλα. Οι ρίζες του εδέσματος αυτού ανάγονται στα αρχαία χρόνια, ενώ στην εποχή του Βυζαντίου ήταν γνωστή ως «μουστόπιτα» και «πάστελλος».

27.10.2018

Τη μαγεία του καστανιώνα της Αγιάσου γνώρισαν την Τρίτη 23/10/2018  τα παιδιά του σχολείου  μας  στην εκδρομή , που πραγματοποιήσαμε στην ορεινή κωμόπολη του νησιού μας. Ο περίπατος μέσα στο κατανόδασος  κράτησε μία ώρα. Στο διάστημα αυτό τα παιδιά  είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν πάνω στα κιτρινισμένα φύλλα, να θαυμάσουν το τοπίο να μαζέψουν αχινούς και να τους σπάσουν βγάζοντας από μέσα τα κάστανα.

20.10.2018

 

“Bουτιά” στις παραδοσιακές  γεύσεις του τόπου μας έκαναν την Τρίτη το μεσημέρι τα παιδιά του σχολείου μας στα πλαίσια του διατροφικού προγράμματος «Βελτιώνω τη διατροφή μου - Ανακαλύπτω ξεχασμένες γεύσεις - Γνωρίζω τα τοπικά προϊόντα».

………………………………………………………………………………..

5.10.2018

Ο Οικολογικός κώδικας του σχολείου, (που εκδώσαμε πέρυσι) , αναφέρει ρητά ότι στα πλαίσια του δικτύου «Οικολογικά Σχολεία¨, όπου έχουμε ενταχθεί,  εφαρμόζουμε τα 4R RETHINK (ξανασκέψου, REDUCE (ξανασκέψου), REWSE (χρησιμοποίησε ξανά), RECYCLE (ανακύκλωσε).

Εφαρμόζοντας τις αρχές αυτές αρχίσαμε από πέρυσι τον Μάϊο την αντικατάσταση των παλιών φωτιστικών με νέες τύπου LED,που φωτίζουν καλύτερα και καταναλώνουν πολύ λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής