Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

8.4.2019

> Μια εξαιρετική παρουσίαση για τον φιλοτελισμό απόλαυσαν την Πέμπτη 4/4/2019  οι μαθητές τριών τάξεων του σχολείου μας (Ε΄, ΣΤ΄ και Β΄) το τελευταίο δίωρο. Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου Μιχάλης Βαΐτης (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ) που μαζί με τον γραμματέας του Δ.Σ. Αντώνη Δουκαρέλλη έφεραν πολύ υλικό, που βοήθησε τα παιδιά να κάνουν ένα πλήθος δραστηριοτήτων.
……………………………………………………………….

8.4.2019

Mε ωραιότατα πασχαλινά λαγουδάκια, που έφτιαξαν από χατοπολτό καλοσώρισαν την πασχαλιά, που έρχεται την Κυριακή το μεσημέρι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής. Τα λαγουδάκια φτιάχτηκαν στο καλλιτεχνικό εργαστήριο, που λειτουργεί κάθε Κυριακή 11-1μμ στο ισόγειο του Δημαρχείου της Θερμής με την επιμέλεια της ακάματης  Φερενίκης Τσαμπαρλή.

Η κατασκευή τους έγινε από χαρτοπολτό την προηγούμενη Κυριακή και έμειναν για να στεγνώσουν μία εβδομάδα. Χθες οι μαθητές τα ζωγράφισαν και τα πήραν για να στολίσουν στα σπίτια τους.

29.3.2019

Πλημμύρισε το σχολείο από τη μυρωδιά του ψημένου ψωμιού τη Δευτέρα 20 Mαρτίου το πρωί. Αφορμή τα ψωμάκια,  που έφτιαξαν και στη συνέχεια έψησαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας "το πιο γλυκό ψωμί"  στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης.

Με την εποπτεία και τις οδηγίες της δασκάλας Φρόσως Γιαννακέλη και της δασκάλας παράλληλης στήριξης Διονυσίας Μακρή γνώρισαν βιωματικά όλες της φάσης της παραγωγής του ψωμιού, ανακάτεψαν τα αλεύρι, το ζύμωσαν και στη συνέχεια   έψησαν τα ψωμάκια  στην κουζίνα του σχολείου. .

29.3.2019

Εγκρίθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου η αίτηση του σχολείου μας για επίσκεψη στο γειτονικό μας νησί στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος, που υλοποιούμε.
Το πρόγραμμα του ΚΠΕ στο οποίο ενταχθήκαμε έχει τίτλο «Κάμπος Χίου-Περιδιαβαίνοντας το μυροβόλο δάσος των εσπεριδοειδών» και στόχος μας είναι να γνωρίσουμε από κοντά την παραγωγή ομοειδών προϊόντων με την περιοχή της Θερμής (εσπεριδοειδών ).

29.3.2019

Με λουκουμάδες , όπως ακριβώς και τα «Γλιτώματα» στο λιομάζωμα , έληξε την Τρίτη 26/3/2019  το διατροφικό πρόγραμμα «Βελτιώνω τη διατροφή μου , Ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις, Γνωρίζω τα προϊόντα του τόπου μου», που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στο σχολείο μας με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων, αρκετών νοικοκυρών της Θερμής και πολλών επιχειρήσεων και παραγωγών, που μας πρόσφεραν προϊόντα τους. Τους νοστιμότατους λουκουμάδες παρασκεύασε η κ. Γεωργία Σταυρή (γιαγιά της μαθήτριας Ευαγγελίας Κουρασάνη)

29.3.2019

 

Φωτιά πήραν στις αρχές της εβδομάδας τα φτυάρια οι τσάπες και οι αξίνες στο σχολικό μας κήπο. Αιτία το σκάψιμο αυλακιών και η ανοιξιάτικη σπορά που ακολούθησε, από μαθητές της  Στ΄, της Ε΄ και της Δ΄ τάξης.

Φυτεύτηκαν σπόροι πατάτας , αγγουριού και κολοκυθιού. Στη συνέχεια ρίξαμε λίπασμα και ορίστηκαν οι μαθητές που ανέλαβαν υπεύθυνοι για το πότισμα. 

Ήταν άλλη μια πολύ όμορφη βιωματική εμπειρία, που καταχάρηκαν οι μαθητές μας.

24.3.2019

Γέμισε με πολύχρωμα αερόστατα, που θα ταξιδέψουν τα όνειρα των παιδιών, το μεσημέρι της Κυριακής το Δημαρχείο της Θερμής. Τα ζωγράφισαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου στο εργαστήριο που λειτουργεί εκεί για δεύτερη Κυριακή  με την επιμέλεια της Φερενίκης Τσαμπαρλή. 

5.3.2019

Συγκομιδή λαχανικών από το σχολικό κήπο
έκαναν χτες τα παιδιά της Δ΄ και Ε΄τάξης, που έχουν φέτος την επιμέλεια του σχολικού κήπου στα πλαίσια σχετικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, που επιμελούνται οι δασκάλες Κυριακή Βάγια –Παπάλα και Ελένη Βαμβακά (Αγγλικών).
..............................................................................................

24.2.2019

Mε υπέροχες βενετσιάνικες μάσκες, που έφτιαξαν στα πλαίσια εργαστηρίου με χαρτοπολτό  καλοσώρισαν την Αποκριά τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Λουτρόπολης   Θερμής. 

Το εργαστήριο έγινε με την επιμέλεια της Φερενίκης Τσαμπαρλή, παλιάς μαθήτριας του σχολείου, που μας έχει χαρίσει κι άλλες όμορφες εμπειρίες. Αυτή ήταν ο μοχλός για την περυσινή μας αξέχαστη εκδρομή στον Πύργο Αλαμανέλλη (με την οργάνωση Open Lesvos), ενώ φέτος στις αρχές της σχολικής χρονιάς οι μαθητές  μας   κατασκεύασαν  πουλιά από χαρτοπολτό για το έργο της “The Birds of Freedom”

21.2.2019

...................................................................................................
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί παχαίνουμε; Γιατί πολλά παιδιά έχουν τάσεις παχυσαρκίας; Η απάντηση για τους περισσότερους είναι : όχι. Και όμως ο παρακάτω διατροφικός πίνακας θα μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη για την ευκολία με την οποία καταναλώνουμε ροφήματα.
Παρουσιάζει την ποσότητα ζάχαρης ,που περιέχουν τα διάφορα ροφήματα και αναψυκτικά, που πίνουμε. Και λέει με απλό τρόπο αλήθειες που συγκλονίζουν.

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής