Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

30.6.2020

Εικαστική δημιουργία της μαθήτριάς μας Ραφαέλας Μπεντάϊ της Στ΄τάξης για το διαγωνισμό λογότυπου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

30.6.2020

# Tον καιρό της καραντίνας «αλώνισε» όλα τα σπήλαια της Θερμής. Μόλις έσκασε μύτη το καλοκαίρι πήρε σβάρνα τις ακρογιαλιές και άρχισε τα ψαρέματα. Και τώρα μόλις έκλεισαν τα σχολεία ξαμολύθηκε σε νέες δραστηριότητες.
.........................................................................................

24.6.2020

# Τα μέτρα ασφάλειας για τον κορωνοϊό θα έχουν φέτος ως «θύμα» και την πολύ όμορφη γιορτή λήξης που γινόταν στο σχολείο κάθε χρόνο.
# Με την ευκαιρία αυτή ας κάνουμε μια αναδρομή στις γυμναστικές επιδείξεις, που αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της σχολικής ζωής μιας και μ΄ αυτές έκλεινε κάθε Ιούνιο η σχολική χρονιά.
# Τις επιδείξεις τις περίμεναν με ανυπομονησία όλοι οι κάτοικοι στα χωριά μια και αποτελούσαν μια ξεχωριστή ευκαιρία ψυχαγωγίας, από τις λίγες που υπήρχαν τότε.

24.6.2020

"Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο, εννιά φορές είν' αδειανό, και μια φορά γεμάτο", λέει μια παροιμία. Όμως αυτό δεν  που όμως δεν ισχύει για τον Άγγελο τον Παναγιώτη και τον Κυριάκο, που πήραν τα σύνεργά τους και τράβηξαν στις ακρογιαλιές για ψάρεμα .Κι απ' ότι φαίνεται  έβγαλαν καλές  ψαριές.  

24.6.2020

Ανάμεσα στα τρία πρώτα σχολεία της χώρας το Δημοτικό της Θερμής

- Βραβεύτηκαν και φέτος τα διηγήματα 5 μαθητών του στον 12ο πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου των εκδόσεων Πατάκη

# Aνακοινώθηκαν χτες τα βραβεία του 12ου διαγωνισμού γραπτού   λόγου   των εκδόσεων Πατάκη , που   επιφύλασσαν στο Σχολείο μας μια ακόμα μεγάλη διάκριση.

# Η σχολική μας μονάδα ήταν και φέτος  μέσα στις τρείς καλύτερες όλης της χώρας (Δημοτικά –Γυμνάσια –Λύκεια)  χάρη στα διηγήματα των 5 μαθητών της ΣΤ΄τάξης με τα οποία συμμετείχε το σχολείο  στον φετινό διαγωνισμό.

15.5.2020

 

Eξωκκλήσια και σπήλαια  είχαν την τιμητική τους όλο αυτό το διάστημα του υποχρεωτικού μας εγκλεισμού στα σπίτια. Aρκετοί μαθητές μαζί με τους γονείς τους πραγματοποίησαν κοντινές εκδρομές, γνώρισαν από κοντά το φυσικό περιβάλλον του τόπου τους , χάρηκαν το ανοιξιάτικο τοπίο και «γέμισαν λίγο τις μπαταρίες τους», που τόσο καιρό παραμένουν άδειες.Δημοσιεύουμε κάποιες φωτογραφίες τους ....

1.5.2020

Οι μάθήτριές μας  Γιασεμή, Δέσποινα, Αμάντα  και Στέλλα (Β΄Δημοτικού) έπλεξαν
Πρωτομαγιάτικα στεφάνια και σας εύχονται "Καλό μήνα"
 

16.4.2020

Γνωριμία με τα σπήλαια  της Θερμής

 

> Εξερευνητές στην αγροτική περιφέρειατου χωριού τους - της Θερμής – έγιναν τις μέρες της υποχρεωτικής  καραντίνας αρκετοί μαθητές του σχολείου μας. Περπάτησαν  μαζί με τους γονείς τους το φαράγγι της περιοχής και γνώρισαν από κοντά τα τρία πιο γνωστά σπήλαιά του. Στη διαδρομή τους έτυχαν και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις.  Βρήκαν χελώνες,  μάζεψαν σαλιγκάρια και μανιτάαρια, έβγαλαν χόρτα.

23.3.2020

> Kάτοικοι της Θερμής στην κεντρική αγορά του χωριού, που είναι ανάλογα στολισμένη, ετοιμάζονται να υποδεχτούν με τα όργανα τον Γ.Παπανδρέου – βουλευτή τότε του νομού και Υπουργό Παιδείας – στην κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου (1928-1932).

> Ύστερα από αίτημα των Θερμιωτών και παρέμβαση του Διευθυντή Στρατή Πισπίνη (με τον οποίο ήταν προσωπικοί φίλοι) ενέκρινε μια γενναία χρηματοδότηση χάρη στην οποία αγοράστηκε το πρώην οθωμανικό τέμενος, γκρεμίστηκε και στη θέση του χτίστηκε το σημερινό διδακτήριο του χωριού.

20.3.2020

> Μια και τα σχολεία είναι κλειστά λόγω κορωναϊού είπαμε να δημοσιεύσουμε μια σειρά φωτογραφίες από το πρόγραμμα «Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου με τη βοήθεια της τεχνολογίας».

> Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 σε  συνεργασία με τη Δημόσια  Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης και στόχο έχει να γνωρίσει στους μαθητές την τοπική  ιστορία με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών. Υπεύθυνοι είναι οι εκπαιδευτικοί Αντώνης Βάλεσης, Αντώνης Τηνιακός και Βάσω Γιακμόγλου.

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής