Φιλοτελικό εργαστήριο

> Μια εξαιρετική παρουσίαση για τον φιλοτελισμό απόλαυσαν την Πέμπτη 4/4/2019  οι μαθητές τριών τάξεων του σχολείου μας (Ε΄, ΣΤ΄ και Β΄) το τελευταίο δίωρο. Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου Μιχάλης Βαΐτης (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ) που μαζί με τον γραμματέας του Δ.Σ. Αντώνη Δουκαρέλλη έφεραν πολύ υλικό, που βοήθησε τα παιδιά να κάνουν ένα πλήθος δραστηριοτήτων.
……………………………………………………………….
> Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια αναφορά στη λέξη φιλοτελισμός, που δημιουργήθηκε από τις λέξεις φίλος και τέλος, δηλαδή πληρωμή ενός ορισμένου ποσού προς την ταχυδρομική υπηρεσία. Η παρουσίαση συνεχίστηκε με αναφορά στη χρηματική αξία των γραμματοσήμων, στις καλλιτεχνικές εικόνες που φιλοξενούν, στο χόμπι της συλλογής τους και σε πολλά άλλα.
……………………………………………………………….
> Αμέσως μετά η παρουσίαση πήρε πιο βιωματικό χαρακτήρα. Τα παιδιά είδαν πως είναι ένα λεύκωμα, όπου φυλάσσονται γραμματόσημα, πως τα πιάνουμε με ειδική τσιμπίδα και πως τα μελετούμε με μεγεθυντικό φακό! Ύστερα έβαλαν φακέλους με παλιά γραμματόσημα σε δυο λεκάνες με νερό για να βραχούν και να ξεκολλήσουν και μετά τους δόθηκαν κόλλες, όπου το κάθε παιδί ζωγράφισε το γραμματόσημό του.
……………………………………………………………….
> Στο τέλος τα δύο μέλη του ΔΣ της ΦΕΛ πρόσφεραν στα παιδιά το περιοδικό της ΦΕΛ και αναμνηστικές εκδόσεις με γραμματόσημα. Ήταν μια πολύ γόνιμη και εποικοδομητική εκδήλωση, για την οποία ευχαριστούμε θερμά τη ΦΕΛ.
 

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ