Συνέχεια των Δράσεων της σχολικής χρονιάς 2018-2019

                                  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ( Συνέχεια των δράσεων)

Τη σχολική χρονιά 2018-19 προκειμένου να γίνει ανατροφοδότηση του προγράμματος μοιράστηκαν στους μαθητές της Β΄τάξης εκ νέου ερωτηματολόγια.

Να  επισημάνουμε ότι οι ίδιοι μαθητές είχαν συμπληρώσει και πέρυσι ερωτηματολόγια, βάσει των οποίων καθορίσαμε και την πορεία του προγράμματος.

Από την έρευνα των νέων ερωτηματολογίων προέκυψε ότι οι μαθητές ήθελαν να δωθεί έμφαση στον τομέα της ανακύκλωσης.

Οι δράσεις λοιπόν άρχισαν.

Α) Τοποθετήσαμε σε κάθε τάξη ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι ή ένα χαρτόκουτο με την καλλιτεχνική επιμέλεια των μαθητών μας.

Ο φετινός στόχος μας είναι να μαζευτούν δύο τόνοι καπακιών ώστε να βοηθήσουμε το Σύλλογο τριτέκνων Βόλου στην αγορά ενός ακόμη αναπηρικού αμαξιδίου

Β) Ζητήσαμε από τους μαθητές κάθε τάξης να προτείνουν δύο- τρεις  κανόνες σωστής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς που θα τηρούνται στο σχολείο μας. Συλλέγοντας όλες αυτές τις προτάσεις συντάξαμε τον οικολογικό κώδικα του σχολείου, που τοποθετήθηκε σε κάθε τάξη.

Παρακαλούμε να τηρείτε από όλους!!

Γ) Καταθέσαμε πρόταση στον Διευθυντή του σχολείου μας , για την αγορά δύο μεγάλων κάδων ανακύκλωσης (πλαστικού και χαρτιού) που τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου, ώστε όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

 

 

Συγγραφέας: 
tasiou kalliopi