6ο Γυμνάσιο Βόλου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
2024
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή
2021-2022
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2022-2023
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

18.2.2024

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, με συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν βιώσιμα δουλεύοντας σε θεωρητικό, παιδαγωγικό και πρακτικό επίπεδο σε βασικές ενότητες όπως: νερό, ενέργεια, απορρίμματα, σχολική αυλή, κ.ά.Να εξοικειωθούν με την διαδικασία της έρευνας ( έρευνα πεδίου).

21.6.2023

Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή. Συνεργασία τριών χωρών για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.  «Προγράμματα Erasmus + για το σχολείο μας!»

Πρωτόγνωρη και συνάμα συναρπαστική ήταν η εμπειρία μαθητών του 6ου Γυμνασίου Βόλου κατά τη διάρκεια της πρώτης κινητικότητας στη Ρουμανία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Growing up Green”, με συντονιστή το Γυμνάσιο Lihulesti, καρπώθηκαν τα οφέλη των δράσεων του προγράμματος.

11.6.2023

Στο πλαίσιο  της θεματικής ενότητας "Κλιματική αλλαγή" η ομάδα του οικολογικού ομίλου ανέλαβε μία νέα δράση, να παρακολουθήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση (ιδιαίτερα τα μικροσωματίδια) της πόλης μας προκειμένου να διερευνήσει και να μετρήσει τις πήγές του προβλήματος.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η ομάδα "Air Detectives".

9.6.2023

Μία ακόμη δράση της ομάδας του οικολογικού ομίλου του 6ου Γυμνασίου.

Σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜΕΑ Βόλου οργανώσαμε μία δράση στο πλαίσιο της ενσυναίσθησης για τα άτομα με αναπηρίες. Η Κοινωνική Συναιτεριστική Επιχείρηση του Δήμου Βόλου υποδέχθηκε τους μαθητές του ομίλου, τους ξενάγησε στον χώρο τους και δουλέψαν όλοι μαζί σε δύο υπέροχες δραστηριότητες

Στην μία ενημερώθηκαν από τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ για τα βότανα και τις ιδιότητες τους,φύτεψαν ο καθένας το δικό του βότανο, το οποίο πήραν και ως δώρο!!

8.6.2023

Η ομάδα ανακύκλωσης του οικολογικού μας προγράμματος οργάνωσε την νέα του δράση στο πλαίσιο της ανακύκλωσης τη δημιουργία ενός κάδου κομποστοποίησης, ώστε να τοποθετηθεί στην αυλή του σχολείου μας Συνεργασία μαθητών καθηγητών, εμπλοκή μαθηματικών, τεχνολογίας, οικιακής οικονομίας βοήθησαν την έρευνα της ομάδας για την κομποστοποίηση,την κατασκευή του κάδου και για τα υλικά που μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτόν. Τέλος έγινε η παρουσίαση και ενημέρωση όλων των μαθητών του σχολείου για τη νέα δράση και η ενθάρρυνση όλων για την επίτευξη του στόχου μας:

28.12.2022

Η ομάδα της ανακύκλωσης και των καλλιτεχνών συνεργάστηκαν και οργάνωσαν τις δράσεις της ανακύκλωσης που θα γίνουν αυτή την σχολική χρονιά στο σχολείο μας.

Η πρώτη δράση που ολοκήρώθηκε, ήταν οι κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά δοχείων για τη συλλογή πλαστικών μπουκαλιών,καπακιών και χαρτιού.

12.12.2022

Η ομάδα των κηπουρών άρχισαν τις δράσεις τους οργανώνοντας μικρά θερμοκήπεια στο σχολείο μας.Έτσι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της σποράς - ανάπτυξης και συγκομιδής αρωματικών φυτών που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική. Θα προσπαθήσουν να παρακολουθήσουν την διαδικασία της καλλιέργειας των φυτών με μη χρήση φαρμάκων ώστε να μπορέσουν να συλλέξουν στο τέλος βιολογικά προιόντα. Τα μικρά θερμοκήπεια κατεσκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά (μπουκάλια πλαστικά, κατασκευές των παιδιών από ξύλο).

12.12.2022

Το σχολείο μας είναι μέλος του προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» από το 2017 και συνεχίζουμε με σκοπό την ενίσχυση της περιβαλλοντικής-οικολογικής συνείδησης και εκπαίδευσης των μαθητών μας.

Η περιβαλλοντική παιδεία και αγωγή των νέων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη φυσική και πολιτιστική επιβίωση της ανθρωπότητας. Οι μαθητές οφείλουν να εξοικειώνονται  με όλο το φάσμα των οικολογικών αντιλήψεων ώστε να μπορούν και οι ίδιοι αργότερα να προτείνουν λύσεις για προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον τους.

14.6.2022

Οι δράσεις συνεχίζονται...

Οικολογία- Παγκόσμια και τοπική κληρονομιά.

Σχολικός κήπος.

Η δημιουργία και περιποίηση του σχολικού κήπου δίνει τη δυνατότητα για βιωματική μάθηση.

Προωθούν τη διεπιστημονική μάιηση μάσω της ποικιλίας των γνωστικών αντικειμένων που μπορούν να διδαχθούν μέσω αυτών.

6.6.2022

Η διαμόρφωση του σχολικού κήπου- βοτανόκηπου και γενικότερα του σχολικού χώρου προσφερέται  για την εμπλοκή ολόκληρης της σχολικής κοινότητας, προωθεί τη βιωματική και διεπιστημονική μάθηση, αμβλύνει τις αντιθέσεις λόγω διαφορετικότητας, καλλιεργεί δεξιότητες ζωής, κοινωνικές δεξιότητες επικοινώνιας, συνεργασίας, αλληλοσεβασμού, δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Σελίδες

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1979. Βρίσκεται στις παρυφές του Δήμου Βόλου σε μια ημιαστική γειτονιά. Είναι ένα διαπολιτισμικό σχολείο που έχει μαθητές αλλοδαπούς αλλά και ROMA. Έχει 25 καθηγητές και 215  μαθητές. 

Διεύθυνση: 
Χαιδαρίου 12
38221 Βόλος