Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

5o Γυμνάσιο Καλαμάτας, 23/11/2021 - 13:15

Πρόσφαρτα  εγκρίθηκε το πρόγραμμα erasmus (KA2) : "Ecological education and environmental protection in a European context!'', στο οποίο θα συμμετέχει και το σχολείο μας, με διάρκεια 28 μήνες. Εταίροι μας στο έργο αυτό θα είναι σχολεία από την Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Σλοβακία με συντονιστή το σχολείο  Liceul Tehnologic Costesti (Arges) από την Ρουμανία.

5o Γυμνάσιο Καλαμάτας, 23/11/2021 - 13:15

Ξεκινώντας από την Ατζέντα 2030 των ΗΠΑ γνωρίζουμε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση και αυτή είναι η επιβίωση του πλανήτη αλλά και των ανθρώπινων  όντων παρά τις καταστροφές που προκαλούνται κυρίως από τις κλιματικές αλλαγές. Πρέπει να γνωρίζουμε τις τωρινές συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη μας, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να λάβουμε μέτρα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και την ασφάλεια μας.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 19/11/2021 - 13:25

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ενότητα 1η: «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην»

Υποενότητα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Περίληψη δράσεων

  1. Τι είναι διαδίκτυο;
  2. Πώς χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο με ασφάλεια;
  3. Ατομικά και Ομαδικά κουίζ σχετικά με το διαδίκτυο και τους κανόνες για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο.
  4. Κολάζ
  5. Προβολή βίντεο και φωτογραφικού υλικού εντός της αίθουσας διδασκαλίας.

Συντονίστρια εργαστηρίων δεξιοτήτων: Αλεξάνδρα Λεούση

100ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, 23/11/2021 - 13:13

Από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη το συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή γνωστό ως COP 26 και η WWF έχει οργανώσει μια σειρά από δράσεις για αυτό. Συμμετείχαμε στη δράση που αφορά τις υποσχέσεις μας για τον πλανήτη αλλά και αυτές που επιθυμούσαμε από τους ηγέτες. Σε φύλλα από χαρτόνι που έκοψαν και έβαψαν τα παιδιά, γραψαμε τις υποσχέσεις μας και τα στείλαμε με το ταχυδρομείο στη Σκωτία!

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ, 23/11/2021 - 13:13

Οι μαθητές της Ε τάξης μελετώντας τις αιτίες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έφτιαξαν ζωγραφιές και πίνακες με ανακυκλώσιμα υλικά για να ευαισθητοποιήσουν και τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου πάνω σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα του περιβάλλοντος που τα τελευταία χρόνια απασχολεί όλο τον πλανήτη. Επίσης, με τις ζωγραφιές τους προτείνουν λύσεις για την κλιματική αλλαγή.

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/11/2021 - 14:49

 

# Πολύ όμορφες δημιουργίες έφτιαξαν από πηλό οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας σήμερα Παρασκευή 12/11/2021 , δεύτερη εβδομάδα των εργαστηρίων δεξιοτήτων που έχει θέμα την γνωριμία με την πολιτιστική μας κληρονομιά στον τομέα της κεραμικής .

.............................................................................................

#Οι μαθητές με δάσκαλο τον πολύπειρο Ηλία Κουρτζή και με μοντέλα διακοσμητικά κεραμικά της δεκαετίας του 1960 έπλασαν σκύλους από πηλό, τασάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Όλα ήταν υπέροχα ....

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/11/2021 - 14:49

# Το μάζεμα της ελιάς αρχίζει το Νοέμβριο σε όλη τη Λέσβο και όλες οι οικογένειες βγαίνουν στα χωράφια. Μαζί τους και τα παιδιά , που βοηθούν, όπως μπορούν τις μέρες που δεν έχουν σχολείο.

.......................................................

# Έτσι σήμερα Σάββατο αρκετοί μαθητές μας βγήκαν στα λιοχώραφα - μιας και ήταν καλός ο καιρός - βοηθώντας τους γονείς τους στο άπλωμα των διχτυών, στο κάψιμο κλαδιών, στο ράβδισμα και στο μάζεμα της ελιάς.

1ο ΕΠΑ.Λ. ΛΕΧΑΙΝΩΝ "Ηρακλής Μοσχονάς", 18/11/2021 - 14:50

Αρχίζουμε αυτή την σχολική χρονιά με δισταγμό μήπως και εξελιχθεί όπως τις δύο προηγούμενες.

Γι αυτό τον λόγο στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας  με τις πεταλούδες μας  μια κατασκευή από τα παιδιά της πρώτης τάξης  για να στείλουν το μήνυμα τους ………..

Έχουμε χρησιμοποιήσει ανακυκλώσιμα υλικά – χαρτί χαρτόνι και κόλλα από αλεύρι και νερό.

Δημοτικό Σχολείο Ωρεών Εύβοιας, 18/11/2021 - 14:49

Η  1η  Νοεμβρίου, έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η ημέρα που γίνονται δράσεις έξω από την τάξη .Ετσι λοιπόν και εμείς μαζέψαμε τις ελιές από τα δέντρα μας, παίξαμε το παιχνίδι "αναγνώρισης των φυτών" στον ανθόκηπό μας και φροντίσαμε τα λαχανικά στον λαχανόκηπό μας, βοτανίζοντας και σκαλίζοντας και...... ταϊζοντάς τα 

Νηπιαγωγείο Δομοκού, 18/11/2021 - 14:50

food for thought

Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς, 18/11/2021 - 14:51

Το νερό είναι απρόβλεπτο...  γεμάτο εκπλήξεις.

  • Ποτέ μια << υδάτινη>> στιγμή δεν είναι ίδια σαν την άλλη.
  • Τα παιδία της Δ΄ τάξη εκφράζονται καλλιτεχνικά!!!

Ζωγραφίζουν, αφήνουν τη σκέψη τους να τρέξει στο χαρτί δημιουργώντας όμορφες, δυνατές παραστάσεις που νοηματοδοτούν τη λέξη << ΝΕΡΟ>>.Αποτύπωσαν τη φαντασία τους, τα συναισθήματά τους με χρώμα, έμπνευση και γοητευτικές  φιγούρες.

100ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, 23/11/2021 - 13:14
Η Σία

Το σχολείο μας και φέτος συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα / Europe Code Week 2021 με τίτλο για τη δράση μας  WEC.O.D.E.(Create Opportunities &Develop Education)- Save Forests!.

Το αντικείμενο μάθησης αφορούσε τη ρομποτική με θέμα τη φύση. 

8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, 18/11/2021 - 14:51
Τα παιδιά μας καταγράφουν στοιχεία του Εθνικού Δρυμού Σουνίου.

 Η σχολική χρονιά προχωράει με μικρά εμπόδια ,μέχρι στιγμής, κι έφτασε ο καιρός για την 1η εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ' τάξης στο ΚΠΕ Σουνίου. Τα παιδιά συνοδευόμενα από την Δασκάλα τους και υπό την καθοδήγηση των ειδικών Εκπ/κών του ΚΠΕ  κατάφεραν να γνωρίσουν σε βάθος την ιστορία του Εθνικού Δρυμού Λαυρίου ,τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους για τα δάση .Κατέγραψαν τις εμπειρίες τους σε χαρτί, εικόνες και στη μνήμη τους! Οι λέξεις που έδωσαν για την απόδοση του προγράμματος και της επίσκεψης ήταν κατά κανόνα ενθουσιώδεις !

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 18/11/2021 - 14:51

Μόλις που προλαβαίνουμε το Φθινόπωρο πριν η θερμοκρασία φτάσει πάλι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Βλέπετε ζούμε στα Χανιά και ο ήλιος ρίχνει συχνά τις ακτίνες του για να μας ζεστάνει! Μάλιστα μας έκανε τη χάρη στις 4/11 να δημιουργήσει τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες ώστε να υλοποιήσουμε όλο το πρόγραμμα του σχολείου στην αυλή μας! Για μας το έκανε ο καιρός, είμαστε σίγουροι!

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/11/2021 - 14:55

 

Ξεκίνησε χθες το πρόγραμμα

με μαθήματα πηλοπλαστικής

από τον Ηλία Κουρτζή

……………………………………..

# Μια πρωτόγνωρη εμπειρία βίωσαν την Παρασκευή οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας. Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων διδάχτηκαν για μία ώρα από τον κ. Ηλία Κουρτζή - απόγονο 5ης γενιάς της περίφημης οικογένειας κεραμιστών της Αγιάσου τα μυστικά του πηλού.

………………………………………

100ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, 23/11/2021 - 13:13
Η κυρία Καλή

Η κυρία Καλή, η σοφή μας κουκουβάγια, είναι φέτος  σύμβουλος και βοηθός της τάξης. Με αφορμή συζητήσεις που έγιναν στην ολομέλεια της τάξης για τις φωτιές που έπληξαν το καλοκαίρι 2021 την Ελλάδα, εμφανίστηκε για να συμμετέχει στην συζήτηση. Αφού ειπώθηκαν οι εμπειρίες των παιδιών αποφασίσαμε όλοι μαζί να ονομάσουμε τη ΄΄ μασκότ΄΄ μας. Το όνομά της, πηγάζει από το αποτέλεσμα της συζήτησης που είχαμε με τα παιδιά. Έπειτα, αποφασίσαμε να αποτυπώσουμε εικαστικά τη νέα μας φίλη. 

Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς, 18/11/2021 - 14:52

Το νερό ή ύδωρ (H2O) είναι ένα από τα τα βασικότερα στοιχεία της φύσης, στοιχείο και πηγή κάθε ζωής στο πλανήτη μας. Τι σκέφτομαι όμως όταν ακούω τη λέξη <<Νερό>>; Διερεύνηση των πρότερων γνώσεων των παιδιών. Βροχή από... νερολέξεις !!!

Τι ξέρουμε; Τι πιστεύουμε; .Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με βασικές έννοιες του νερού (μορφές χρήσεις, προβλήματα). Αποτύπωσαν τις πρώτες λέξεις που ήρθαν στο νου τους στο άκουσμα της λέξης νερό. Εξάσκησαν τη φαντασία τους και ανέπτυξαν δεξιότητες γραπτής έκφρασης.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ "ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ", 18/11/2021 - 14:52

Διαμορφώσαμε στην αυλή του Σχολείου μας το δικό μας κήπο, φτιάχνοντας ένα σκιάχτρο με "άχρηστα" υλικά αλλά και φυτευοντας λαχανικά εποχής!!! 

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 18/11/2021 - 14:55

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης θεσπίστηκε στις 31 Οκτωβρίου 1924, κατά τη διάρκεια του 1ου Διεθνούς Συνέδριου Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο ιταλός Καθηγητής Φιλίπο Ραβίτσα ανακήρυξε την ημέρα ως Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στη τελευταία ημέρα του συνεδρίου. Στα ψηφίσματα του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποταμίευσης ανακοινώθηκε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης θα είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση της αποταμίευσης σε όλο το κόσμο. (Πηγή: wikipedia.org) Όμως η αποταμίευση έχει να κάνει αποκλειστικά με χρήματα;;; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ!

Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς, 18/11/2021 - 14:53

Ένας από τους βασικότερους στόχους μας ήταν η <<Δημιουργία Περιβαλλοντικής Επιτροπής>> ώστε να εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση στη λήψη αποφάσεων της σχολικής κοινότητας .

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων