Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, 22/11/2019 - 15:06

Σε στόχο την ανάπτυξη του επιστημονικού γραμματισμού υποδεχτήκαμε την κα Δερμιτζάκη από το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου και υλοποιήσαμε τη δράση "Οι μικροί Αλχημιστές". Τα παιδιά βοήθησαν τον μικρό βασιλιά να ξαναβρεί το γέλιο του, και όλοι μαζί κάναμε ένα μικρό βήμα για τον 4ο ΣΒΑ για Ποιοτική Εκπαίδευση.

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 22/11/2019 - 15:06

Για όλη τους τη ζωή θα θυμούνται τη σημερινή μέρα οι μαθητές του σχολείου μας.  Κι αυτό γιατί  είχαν μια εξαιρετική βιωματική  εμπειρία για το  ποδήλατο και την ασφαλή οδήγησή του. Οδηγός τους σ΄αυτό το μεθυστικό ταξίδι ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Ιγνάτης Λασκαρίδης, που υπηρετεί σαν εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο της Θερμής.

Τους μίλησε για τα μέρη του ποδηλάτου, για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης που πρέπει να  ακολουθούμε, για  τα εξαρτήματα, που έχει ένα ποδήλατο, τα όσα πρέπει να φορεί ένας ποδηλάτης και πολλά άλλα.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 20/11/2019 - 14:58

Όταν το κρασί σας έχει ξινίσει!!! Τι κάνετε; Μα φυσικά μπορείτε να το μετατρέψετε σε Ξύδι!!! Έτσι αποφάσισαν και οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας.

Η εκπαιδευτικός ΧριστίναΤετριμέλη

ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  • ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Παιδικός Σταθμός- Νηπιαγωγείο "Η Φωλιά του Παιδιού", 20/11/2019 - 14:58

Μέσω της διαθεματικής προσέγγισης και με κεντρικό άξονα τα απορρίματα στον περιβάλοντα χώρο, τα νήπια προσέγγισαν το οικολογικό πρόβλημα δημιουργώντας το πέδιο δράσης τους, αποφάσισαν να αφυπνίσουν ενεργά τους πολίτες για τα οικολογικά θέματα τόσο της τοπικής κοινωνίας , όσο και της γειτονιάς του σχολείου. Τα νήπια , οι μικροί μαθητές , έγραψαν οικολογικά μηνύματα , κατασκεύσαν ταμπέλες αφύπνισης και ολοκλήρωσαν τη δράσης τους τοποθετώντας το οικολογικό τους μήνυμα στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Χανίων.

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 20/11/2019 - 14:56

Μια  γλυκιά και ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα στο σχολείο. Οι κολοκύθες του σχολικού  κήπου, που τις φρόντισε ο κ. Άγγελος Σιδεράς  και τις  κόψαμε μέσα στο  καλοκαίρι έγιναν 15 βαζάκια νοστιμότατο γλυκό κουταλιού.  

Μας  το έφτιαξε και μας το έφερε σήμερα συσκευασμένο η «χρυσοχέρα» Βάσω, η μητέρα του μαθητή μας Δημήτρη Καραχαρίση.  Όλοι μείναμε κατενθουσιασμένοι με τη γεύση και ευχαριστήσαμε θερμά τη Βάσω,  που πέτυχε να μας φτιάξει ένα τόσο νόστιμο και δύσκολο στην παρασκευή του γλυκό, αφού για να γίνει τραγανό χρησιμοποιείται ακόμα και ...ασβέστης!   

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, 18/11/2019 - 11:18

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιου, και ειδικά ενάντια στην σεξουλική παρενόχληση και κακοποίηση, διαβάσαμε αρχικά την Ιστορία "Η Κίκο και το Χέρι" του Συμβουλίου της Ευρώπης, φτιάξαμε το δικό μας χέρι και παίξαμε με όσα επιτρέπονται ή όχι να κάνουμε μαζί. Επίσης, τραγουδήσαμε τον Κανόνα των Εσωρούχων και είδαμε το σποτάκι με την Κίκο και το Χέρι. Σαν προέκταση διαβάσαμε τα βιβλία "Δεν πάω πουθενά με ξένους" και "Το σώμα είναι δικό μου".

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 18/11/2019 - 11:18

Οι μαθητές του σχολείου μας αξιοποίησαν τα φθινοπωρινά φύλλα δημιουργώντας ανθρωπάκια. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα έπαιξαν με τα χρώματα των φύλλων μαθαίνοντας ταυτόχρονα για τα φυτά και την μεγάλη τους προσφορά στο περιβάλλον.

 Η εκπαιδευτικός: Σοφία Ντάλλα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  • ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
Γυμνάσιο-Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, 18/11/2019 - 11:17

Οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου πραγματοποίησαν και φέτος την καθιερωμένη φθινοπωρινή εξόρμηση στο φράγμα της Θέρμης, την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019.

13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 20/11/2019 - 14:59

Για δεύτερη χρονιά οι μαθητές και οι μαθητριες του σχολείου μας δεσμεύονται με την κάρτα υπόσχεσης για έναν Νοέμβρη χωρίς σπατάλη. Φέτος με σύνθημα "The food we waste" θα ενημερωθούν και θα ενημερώσουν για την απώλεια και τη σπατάλη φαγητού, ενός φαινομένου που εκτός από την οικομική διάσταση, κοστίζει σε κατασπατάληση των φυσικών πόρων αλλά και της επιβάρυνσης της κλιματικής αλλαγής.

8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, 14/11/2019 - 11:15

Ξεκίνημα του Προγράμματος Ανακύκλωσης σε συνεργασία με το Δήμο Παλλήνης με τίτλο «Follow Green »

3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, 14/11/2019 - 11:07
Όψη του 3ου Δ.Σ. Παλλήνης

 Το Σχολείο μας συμμετέχει για 3η χρονιά στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης με τίτλο "Follow Green" . Για τη φέτεινη σχολική χρονιά ξεκίναμε με 2 εκλεγμένα Δημοκρατικά μέλη από τις τάξεις : Β'1 , Β'2 , Ε'1, Ε'2 .Μάζί με τις δασκάλες τους , τον εκπ, Φυσικής Αγωγής, την καθαρίστρια  αποτελούμε την Περιβαλλοντική Ομάδα του  Σχολείου μας. Συλλέγουμε πλαστκά καπάκια, χαρτί , μπαταρίες , ηλεκτρικές / ηλεκτρονικές συσκευές και λάδια προς ανακύκλωση. Κάλη αρχή για όλους που συμμετέχουν στην ανακύκλωση προιόντων για την προστασία του Περιβάλλοντος !!!

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, 13/11/2019 - 15:32

Διαβάσαμε το βιβλίο της Κ. Αρμενιάκου "Η κυρά Δημοκρατία" και το συνδέσαμε με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Αφιερώσαμε ένα κόκκινο γαρίφαλο στους φοιτητές της 17ης Νοεμβρίου 1973. Η δράση στόχευε στην ενίσχυση της αξίας του θεσμού της Δημοκρατίας

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, 13/11/2019 - 15:31

Με αφορμή την Επέτειο του Πολυτεχνείου μιλήσαμε για τη Δημοκρατία. Στο δάσος έχουν εκλογές για να εκλέξουν αρχηγό. Τα παιδιά προτείνουν υποψήφιους και φτιάχνουμε το ψηφοδέλτιο. Μαθαίνουν την κάλπη, το παραβάν, την καταμέτρηση, τα αποτελέσματα... Ο νέος αρχηγός θα είναι για πάντα; Πόσο διαρκεί μία θητεία; Μαθαίνουμε το Δ της Δημοκρατίας και το μετασχηματίζουμε σε δεντράκια, κομμάτια τούρτας και ότι φανταζόμαστε!!

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΜΒΡΙΑΚΗΣ, 20/11/2019 - 14:56
φτιάξαμε.....
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΜΒΡΙΑΚΗΣ, 20/11/2019 - 14:56
διαβάσαμε.......
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΜΒΡΙΑΚΗΣ, 18/11/2019 - 20:38

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων