Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ, 26/02/2024 - 12:18

Η Περιβαλλοντική Επιτροπή του Γυμνασίου μας σε μία από τις  αρχικές  συνεδριάσεις της αποφάσισε ο περιβαλλοντικός έλεγχος  να κατατμηθεί  στις εξής ενότητες:

• Απορρίμματα

• Αυλή Σχολείου 

• Διατροφή

 Κάθε τάξη ανέλαβε να εξετάσει μία από αυτές.

 

ΓΕ.Λ ΒΥΤΙΝΑΣ, 26/02/2024 - 11:50

Η Περιβαλλοντική επιτροπή της σχολικής μας μονάδας πρότεινε την ασφαλή απομάκρυνση χημικών υλικών από το  σχολικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, στην προσπάθεια που γίνεται στο σχολείο μας για μείωση του οικολογικού αποτυπώματός του. Η περιβαλλοντική ομάδα απευθύνθηκε στην Ελληνογερμανική Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών SUK ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. και ειδικά στον κο Παναγιώτη Αγγελακόπουλο ( πρώην πρόεδρο της Παγγορτυνιακής Ένωσης) ο οποίος με μεγάλη προθυμία δέχτηκε να μας βοηθήσει σε αυτό μας το εγχείρημα.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 26/02/2024 - 11:49

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Στ΄ τάξης του Α ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου φύτευσαν στην αυλή του σχολείου του δύο μικρά κυπαρίσσια  και έναν θάμνο που αποκαλείται <<Μηδική>> στολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αυλή τους και ταυτόχρονα άφησαν το  οικολογικό τους αποτύπωμά τους στο χώρο του σχολείου τους .

Γυμνάσιο Καλλιμασιάς Χίου, 26/02/2024 - 11:46

    “Κάθε αλλαγή ξεκινάει από εμάς”

  Εδώ και μερικά χρόνια, και στο δικό μας σχολείο, μαθαίνουμε  πώς μπορούμε να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα και  ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας γι΄ αυτό το σκοπό.

Γυμνάσιο Καλλιμασιάς Χίου, 26/02/2024 - 11:44

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

 Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη αισθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και προβλέπεται να γίνουν εντονότερες τις επόμενες δεκαετίες.

 Οι αλλαγές στο κλίμα έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τον πλανήτη, επηρεάζοντας τα αποθέματα τροφίμων και νερού καθώς και την υγεία μας.

Όσο μεγαλύτερα τα προβλήματα, τόσο πιο δύσκολη και δαπανηρή θα είναι η λύση τους· επομένως η καλύτερη επιλογή είναι η άμεση ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

3ο Νηπιαγωγείο Ανατολής, 26/02/2024 - 12:08

Αφού μοιράσαμε ερωτηματολόγια σε παιδιά και γονείς, πήραμε την απόφαση να βελτιώσουμε και να “πρασινίσουμε την αυλή μας. Μετά από παρατήρηση και συζήτηση ξεκινάμε με τα τα παιδιά να σχεδιάζουμε τη δράση μας. 

6ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, 26/02/2024 - 11:41

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Κρύο – Ζεστό, μια λύση αναζητώ» συνεργαστήκαμε  για άλλη μια χρονιά με  τη Γεωπονική Υπηρεσία Χαλκίδας και την υπέροχη Δέσποινα Τοραμάν. Μάθαμε για τη σημασία του πρασίνου στη ζωή μας, τον τρόπο που μεγαλώνουν τα φυτά, τι χρειάζονται για να μεγαλώσουν ,τι μας προσφέρουν και φυσικά φυτέψαμε και ανανεώσαμε τον όρκο μας ως υπερασπιστές του περιβάλλοντος! 

Γυμνάσιο Τυχερού Έβρου, 26/02/2024 - 11:41

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές όλων των τάξεων ακολούθησαν τη διαδρομή του μεταξιού στο Σουφλί στο πλαίσιο του  Σχεδίου Δράσης με τίτλο: “Σύγχρονες και καινοτόμες διδακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις στη μάθηση και στην οργάνωση – διαχείριση της σχολικής τάξης” στον Άξονα 1: Διδασκαλία, μάθηση, αξιολόγηση στο μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.  Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Μουσείο Μετάξης (ΠΙΟΠ) , στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Τσιακίρη και στην πόλη του Σουφλίου, καθώς η αρχιτεκτονική της αποκαλύπτει την ιστορία του μεταξιού.

3ο Νηπιαγωγείο Ανατολής, 26/02/2024 - 11:42

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα μας για κατασκευή ταίστρας για τα πουλιά της αυλής μας ήταν εντυπωσιακή. Από τις πιο απλές , με ανακυκλωμένα υλικά κατασκευής, μέχρι τις πιο περίπλοκες, όλες υπέροχες! 

1ο Εργαστηριακό Κέντρο Β Αθήνας - Αγίας Παρασκευής, 26/02/2024 - 11:34

Σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στο Εργαστήριο των Ηλεκτρολόγων, ελέγχθηκαν και ανακυκλώθηκαν λαμπτήρες οι οποίοι υπήρχαν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στον χώρο.

Πολλοί λαμπτήρες φθορισμού που δεν λειτουργούσαν, αλλά και άλλοι λαμπτήρες , μπήκαν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που είχαμε παραγγείλει από τον Νοέμβριο του 2023 και παραλάβαμε στο σχολείο μας, τον Ιανουάριο του 2024.

Νηπιαγωγείο Λιανοκλαδίου, 26/02/2024 - 11:34

Το νηπιαγωγείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης να συμμετέχει στη δράση “Δέντρο- λιχουδιά για ζωάκια και πουλιά”.

Συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα υλικά φυστικοβούτυρο , ρυζογκοφρέτες, δαχτυλίδια δημητριακών, ποπ κορν, κουκουνάρια, σπόρους πουλιών και προσκαλέσαμε και τους φίλους μας της Α Δημοτικού από το συστεγαζόμενο Δημοτικό σχολείο να εργαστούμε μαζί. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη που δουλεύαμε με τους παλιούς μας φίλους.

Νηπιαγωγείο Λιανοκλαδίου, 26/02/2024 - 11:33

Μας επισκέφτηκε ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) και μίλησε στους μικρούς μαθητές για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και τη σημασία της για την προστασία του περιβάλλοντος. Αρχικά έγινε μια παρουσίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων. Μοιράστηκαν στους μαθητές πράσινα και λευκά καπελάκια. Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ανάλογα με το καπέλο που φορούσαν. Οι εισηγητές είχαν κρύψει στον προαύλιο χώρο κάρτες με απορρίμματα και τα παιδιά. Ποια ομάδα θα συλλέξει τα περισσότερα; Έπειτα τα παιδιά προσπαθούσαν να  στοχεύσουν χρησιμοποιημένα μπουκάλια νερού σε κουβαδάκια.

Νηπιαγωγείο Λιανοκλαδίου, 26/02/2024 - 11:33

Για τα παιδιά έφτασε ένα μήνυμα στο σχολείο από τη Γη μας που έχει κατακλυστεί από σκουπίδια. Η Γη είναι πολύ λυπημένη και υποφέρει. Ζητά από τα παιδιά να τη βοηθήσουν. Λυπάται για τα σκουπίδια που είναι παντού και ζητά την βοήθεια των παιδιών. Τα παιδιά αυθόρμητα και με χαρά δηλώνουν πως θέλουν να την βοηθήσουν. Ακολουθεί 2ο μήνυμα από τη Γη που τους μιλά για τον φίλο της τον γαιοσκώληκα

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 26/02/2024 - 11:18

@@ Ο καλός καιρός μας έδωσε σήμερα την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την καθαριότητα της σχολικής αυλής. Μαθητές και μαθήτριες πήραν τις τσάπες και τις τσουγκράνες και άρχισαν να μαζεύουν πευκοβελόνες και να βγάζουν τα αγριόχορτα, που με τις τελευταίες βροχές είχαν θεριέψει. 

@@ Μαζέψανε 4 μεγάλες σακούλες, ενώ τα αγριόχορτα τα ρίχνανε στον κάδο που μας παραχώρησε η Διεύθυνση Πράσινου του Δήμου Μυτιλήνης, ώστε να γίνουν σιγά-σιγά κομπόστ. Ένα μέρος της αυλής καθαρίστηκε, ενώ οι εργασίες αποψίλωσης θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 26/02/2024 - 11:17

Κάθε γλώσσα, λέει ο σκηνοθέτης (Federico Fellini) βλέπει διαφορετικά τον κόσμο.... και όλες μαζί, θα πούμε, εμείς, συνθέτουν την ομορφιά του πλανήτη μας! Έτσι γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας μαζί με τους γονείς των παιδιών μας που είναι από διαφορετικά γλωσσικά περιβάλλοντα.

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 26/02/2024 - 11:16

Τα βιώματα των παιδιών είναι αυτά που (θα έπρεπε να) οδηγούν στην διερεύνηση των θεμάτων. Μεγάλη η κινητικότητα (εμπορική κυρίως) για τη γιορτή του έρωτα αλλά σπουδαία ευκαιρία να ανακαλύψουμε αυτό το συναίσθημα που συχνά προκαλεί αμηχανία. Η υπέροχη ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας αναβίωσε στο σχολείο μας.

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 26/02/2024 - 11:14

Το βιβλίο "Χαριστική Βιβλιοθήκη" μας οδήγησε στην ανακαίνιση της βιβλιοθήκης μας με μια τεράστια πορτοκαλιά από εφημερίδες και χαρτόνια. Πάνω σε κάθε πορτοκάλι και φύλλο είναι ζωγραφισμένα όλα αυτά που θα κρατήσουμε για εμάς από την ανάγνωση ενός βιβλίου-τα συναισθήματα, τις λέξεις, τους φίλους, την περιπέτεια, την φαντασία, τις γνώσεις, τις ιδέες- και δίπλα έχουν αναρτηθεί οι απλοί κανόνες που οφείλουμε να τηρούμε ώστε όλα να λειτουργήσουν ομαλά. Mάλιστα οι κανόνες μπήκαν σε αυτοσχέδιους σελιδοδείκτες (φρούτα και λαχανικά) ώστε να τους έχουμε μαζί μας.

1ο Νηπιαγωγείο Γαλάτιστας, 26/02/2024 - 11:35

Τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Γαλάτιστας συμμετέχουν φέτος με μεγάλη χαρά για πρώτη φορά στα Οικολογικά Σχολεία. 

1ο Βήμα: Περιβαλλοντική Επιτροπή

Στο νηπιαγωγείο συστήθηκε περιβαλλοντική Επιτροπή! Μέλη της όλες/οι οι μαθήτριες/θητές του νηπιαγωγείου μας, οι παιδαγωγοί, οι γονείς, αλλά και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης! 

10o Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, 26/02/2024 - 11:13

Ο Δήμος  Ηρακλείου, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.gr/heraklion, προχώρησε για τη σχολική χρονιά 2023-2024 σε επέκταση της δράσης διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών με τίτλο ‘Πάμε Ανακύκλωση’’ σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου.

Στην παραπάνω δράση συμμετέχει και το 10ο ΓΕΛ Ηρακλείου, όπου οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό ανταποκρίθηκαν θετικά και με ενθουσιασμό ξεκίνησαν την ανακύκλωση, υλοποιώντας το σχετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "ΔΙΑ-SOS-TE Ανακυκλώνοντας". 

2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, 26/02/2024 - 11:12

H περιβαλλοντική μας ομάδα δυναμική και δραστήρια συσκεύασε το αγνό , βιολογικό μας λάδι σε μικρά μπουκαλάκια, που στόλισε και περιποιήθηκε ιδιαιτέρως με βότανα που συνέλεξε από τις πλαγιές του σχολικού περίγυρου. Tα διέθεσε προς πώληση σε κεντρικό σημείο του νησιού μας, προκειμένου να συγκεντρώσει κάποιο ποσό, εν όψει της προγραμματισμένης επίσκεψής μας στο ΚΠΕ Καρπενησίου τον Μάρτιο του 2024.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων