Επαναλειτουργία του Δημοτικού μας Σχολείου ,επανεκκίνηση των Δράσεών μας!

Την προηγούμενη εβδομάδα ( 2η εβδομάδα επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων ) ,μετά από πρόσκληση της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής , έγινε ενημέρωση στα παιδιά 6 τμημάτων του Σχολείου μας για  το επίκαιρο θέμα της χρήσης των πλαστικών μιάς χρήσεως και την ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των παιδιών μας στη ανακύκλωση.

Η κα. Βορίλα Βέρα ,ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής , βιωματικά και παραστατικά  παρουσίασε στα παιδιά μας : α) το γνωστό πια παγούρι νερού που πρέπει να γίνει απαραίτητο σκεύος στις τσάντες μας όπου κι αν πηγαίνουμε , β) το σκεύος φαγητού πολλαπλών χρήσεων σε συνδυασμό με φαγητό προπαρασκευασμένο στο σπίτι μας  και περιτιλυγμένο με χαρτί, γ) τις πλαστικές σακούλες πολλαπλών χρήσεων για τα ψώνια μας και δ) τελευταία πια λύση η ανακύκλωση.

Σας ενημερώνω ακόμη, πως την Τετάρτη 20/ 1 / 2021 έγινε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή ομιλητών από Πανεπιστήμια και 20 ΚΠΕ ,Σεμινάριο  Διαδικτυακό με θέμα < Ρύπανση από πλαστικά. Μας ενδιαφέρει? >. Περισσότεροι από 900  Εκπαιδευτικοί  ενημερώθηκαν για τις νέες εξελίξεις στον πλανήτη μας σε σχέση με την ρύπανση από πλαστικά. Με λίγα λόγια η καταστροφή του περιβάλλοντος της Γης μας προχωρά εντατικά.

Ο καθένας και η καθεμία από μας ,ας αναλογιστούμε  το μέρισμα της ευθύνης μας....

Η συνεργαζόμενη εταιρία με το Δήμο Παλλήνης < Followgreen> μας προμήθευσε νέους χάρτινους κάδους για την ανακύκλωση του χάρτιου σε κάθε τάξη του Σχολείου μας.

Καλή συνέχεια στα μαθήματά μας με προσοχή και υγεία για όλους μας. 

Συγγραφέας: 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ