3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

5.12.2019
Οι μαθητές μας μπρος στα εκθέματα της HELMEPA

 Σήμερα οι μαθητές των Ε'1 , Ε'2 , Δ'1 και Δ'2 Τάξεων πραγματοποιήσαν επίσκεψη στην έκθεση < Θαλάσσιος Κόσμος > η οποία διοργανώθηκε από την οργάνωση HELMEPA ,τη Δ/ση Ανατ. Αττικής και το Δήμο Παλλήνης .

5.12.2019
Σκάλισμα, φύτεμα και πότισμα με παγούρι  στο παρτέρι .

Στις 3/12/2019 πραγματοποιήσαμε τη χειμερινή μας φύτευση (κρεμμυδάκια) σε παρτέρι του Σχολείου μας με τους μαθητές των  Β'1 και Β'2 Τάξεων. Ακολούθως φυτέψαμε μια αλόη και τρία παχύφυτα προκειμένου οι μαθητές μας να γνωρίσουν βιωματικά την ανάπτυξη και τη σημασία των παραπάνω φυτών. 

Η παρακολούθηση των φυτών και η περιποίησή τους στο Σχολείο από τους μαθητές ,ευελπιστούμε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επαφής  τους με το ρυθμό της φύσης , στην υπευθυνότητα και στο νοιάξιμο για τη φύση. 

26.11.2019
Οι εθελοντές μαθητές βοηθούν στη μεταφορά των καπακιών.

 Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η μεταφορά πλαστικών καπακιών από το 8ο Δ.Σ.Γέρακα στους μπλε κάδους του 3ου Δ.Σ. Παλλήνης .Η συνεργασία των δύο σχολείων έγινε μετά από εισήγηση στους Δ/ντές ,του υπεύθυνου εκπ/κου για τα ανωτέρω σχολεία ,στο Πρόγραμμα <Οικολογικά Σχολεία > ,προκειμένου να χρησιμοποιηθούν προς απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου για την δωρεά σε ένα νεαρό αθλητή του Αθλητικού Σωματείου ΑΣΑΧ Άγιος Χριστοφόρος . Στόχος όλων είναι η συγκέντρωση 1000 κίλων καπακιών και Σύνθημά μας :κανένα  πλαστικό καπάκι χαμένο είτε στα σκουπίδια είτε στο ...δρόμο.

13.11.2019
Όψη του 3ου Δ.Σ. Παλλήνης

 Το Σχολείο μας συμμετέχει για 3η χρονιά στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης με τίτλο "Follow Green" . Για τη φέτεινη σχολική χρονιά ξεκίναμε με 2 εκλεγμένα Δημοκρατικά μέλη από τις τάξεις : Β'1 , Β'2 , Ε'1, Ε'2 .Μάζί με τις δασκάλες τους , τον εκπ, Φυσικής Αγωγής, την καθαρίστρια  αποτελούμε την Περιβαλλοντική Ομάδα του  Σχολείου μας. Συλλέγουμε πλαστκά καπάκια, χαρτί , μπαταρίες , ηλεκτρικές / ηλεκτρονικές συσκευές και λάδια προς ανακύκλωση. Κάλη αρχή για όλους που συμμετέχουν στην ανακύκλωση προιόντων για την προστασία του Περιβάλλοντος !!!

31.10.2019

Οι μαθητές  των παραπάνω τάξεων ξεναγήθηκαν , βίωσαν το αισθητικό δάσος , φύτεψαν δένδρα, παρέλαβαν γλαστράκια με φυτά του Υμηττού και επέστρεψαν ενθουσιασμένοι στο σχολείο τους!

Διεύθυνση: 
Τερψιχόρης, Λεοντάριο
15351 Παλλήνη