Ολοκλήρωση του προγράμματος ανακύκλωσης και παρακολούθηση διαδικτυακού σεμιναρίου του ΚΠΕ Αργυρούπολης.

Το ξεκίνημα  της παράδοσης των ανακυκλώσιμων καπακιών!
Καλό άδειασμα των κάδων από τα καπάκια!
Η υπερπροσπάθεια κοντεύει να τελειώσει , τα καπάκια φορτώνονται στο φορτηγό του Δήμου Παιανίας .
Πλάνο από το διαδραστικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης.
Πλάνο από το διαδραστικό σεμινάριο του ΚΠΕ  Αργυρούπολης.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου πριν τον 20ο αιώνα και ....μετά...

 Τέλος καλό ,όλα καλά που λέει ο λαός μας! Με το τελείωμα κι αυτής της ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το στόχο της παράδοσης των ανακυκλώσιμων καπακιών στο Σωματείο ατόμων με κινητικά προβλήματα < Άγιος Χριστοφόρος >.

Μετά τη συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων καπακιών μέσα στα τελευταία 2 χρόνια , από δυο σχολικές μονάδες, του 3ου Δ. Σ. Παλλήνης και του 8ου Δ.Σ. Γέρακα και με τη βοήθεια του Δήμου Παιανίας ( μεταφορά με φοτρηγό του σε εταιρεία Ανακύκλωσης στον Ταύρο Αττικής ), καταφέραμε να παραδώσουμε περισσότερα από 500 κιλά καπάκια! Τα χρήματα θα διατεθούν για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου .

 Τα παιδιά της Ε2 ,με υπερπροσπάθεια την ώρα της παράδοσης , αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά και οι οικογένειές  τους,που έφεραν τα καπάκια στα 2 Σχολεία ,έδειξαν την κοινωνική τους συνείδηση, ως προς τη βοήθεια συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης.

 Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 τα παιδια του Ε2 παρακολούθησαν διαδραστικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης με θέμα : Ενέργεια / Κλιματική αλλαγή ,διάρκειας τριών διδακτικών ωρών. Τα παιδιά άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι χωριών γύρω από τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Πτολεμαϊδα ως προς την υγεία τους αλλά και την επαγγελματική απασχόλιση.Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στην μακρινή Αλάσκα όπου οι εσκιμώοι  αντμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα από το λιώσιμο των πάγων μέσω της ανόδου της θερμοκρασίας .

 Τα παιδιά μας ευαισθητοποιήθηκαν από όλο το σεμινάριο και κατανόησαν το κομάτι της ευθύνης του καθενός μας ,μέσω της κατανάλωσης ενέργειας  και  αγαθών στο σπίτι και στο Σχολείο .

 Λαμπρό καλοκαίρι για όλες και όλους και καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη.

Συγγραφέας: 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ