Europe Code Week 2021

Η Σία

Το σχολείο μας και φέτος συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα / Europe Code Week 2021 με τίτλο για τη δράση μας  WEC.O.D.E.(Create Opportunities &Develop Education)- Save Forests!.

Το αντικείμενο μάθησης αφορούσε τη ρομποτική με θέμα τη φύση. 

Οι μαθητές είπαν στη κυρία Καλή την κουκουβάγια πως πολλοί άνθρωποι πετούν σκουπίδια στα δάση. Τα παιδιά με την βοήθεια της κυρίας Καλής, συνέθεσαν μια ιστορία και έπειτα, δημιούργησαν φιγούρες για να παίξουμε την ιστορία στο ταμπλό με το bee bot/ το μελισσάκι ρομποτάκι μας και να σώσουμε το δάσος!!!

  • The story:
    Η Σία ( από το Προστασία), αγαπά πολύ τη φύση. Αποφασίζει να πάει για μια βόλτα στο δάσος και όπως πάντα, έχει μαζί της μια σακούλα και γάντια, μήπως βρεθεί μπροστά της κανένα σκουπιδάκι. Όμως, αυτή τη φορά, μια ομάδα ανθρώπων είχε πάει εκδρομή στο δάσος και δυστυχώς είχε αφήσει πολλά σκουπίδια...Φύσηξε κι ένας δυνατός αέρας και τα σκουπίδια σκορπίστηκαν παντού! Θα προλάβει η Σία να τα μαζέψει πριν η κυρία Λίνα η Λαγουδίνα βγάλει τα μικρά της από τη φωλιά τους; Πρέπει να τη βοηθήσουμε γιατί τα μικρά λαγουδάκια υπάρχει κίνδυνος να φάνε κάτι που δεν πρέπει.  Με τη βοήθεια του bee-bot, οι μαθητές θα οδηγήσουν τη Σία στα σωστά σημεία ώστε να μπορέσει να μαζέψει τα σκουπίδια. 
Συγγραφέας: 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ