100ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

2.7.2023

Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου)  χωρίς να ξεχάσουμε τον οικολογικό προσανατολισμό του σχολείου μας! Δημιουργήσαμε σελιδοδείκτες με άχρηστο φυσικό υλικό που συλλέξαμε από τον περίπατό μας στο πάρκο της γειτονιάς. Χαρίσαμε τους σελιδοδείκτες σε γονείς  και σε  αγαπημένα πρόσωπα.

2.7.2023

Με το σύνθημα ''Μην το πετάς, δωσ΄ του ζωή ξανά!'', δημιουργήσαμε αυτοσχέδια παιχνίδια, αξιοποιώντας  το άχρηστο υλικό από τη γωνιά ανακύκλωσης - επαναχρησιμοποίησης του σχολείου μας. Έτσι, τα κουκουνάρια μεταμορφώθηκαν σε  πολύχρωμες, οικολογικές και διασκεδαστικές σβούρες!

22.6.2023

Επισκεφθήκαμε το πάρκο της γειτονιάς του σχολείου μας και αναζητήσαμε ένα δέντρο που έδειχνε πως χρειαζόταν αυξημένη φροντίδα. Αποφασίσαμε να το υιοθετήσουμε! Δώσαμε υπόσχεση να  το φροντίζουμε , να το αγαπάμε   και να το προστατεύουμε!

20.6.2023

Συγκροτήσαμε και φέτος την  Περιβαλλοντική μας Επιτροπή με βασικό στόχο τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των δράσεων σύμφωνα με το σκοπό και τις ανάγκες του προγράμματός μας. Παιδιά, εκπαιδευτικοί , βοηθητικό προσωπικό, γονείς, εκπρόσωποι του δήμου, ενώνουν δυνάμεις, σκέψεις και καταθέτουν τις απόψεις τους για το πώς θα υλοποιηθεί το σχέδιο δράσης . Ελέγχουν και αξιολογούν πρακτικές, επανεξετάζουν την αποτελεσματικότητά τους.

 

4.11.2022

Σκυταλοδρομία στις 3 Νοεμβρίου 2022 για την κλιματική αλλαγή.

Καλλιεργούμε την οικολογική συνείδηση,

γινόμαστε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες!

 #RunningOutOfTime #GlobalSchoolsActionDay #TheClimateRelay

Προστασία της Φύσης Running Out of Time

15.2.2022

Η ώρα της αλήθειας ήρθε!

Εισάγουμε την έννοια του οικολογικού αποτυπώματος, από τι εξαρτάται και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για αυτό.

15.2.2022

Αυτή η δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκε σαν εισαγωγή στην έννοια του ίχνους. Σ΄ ένα δίσκο με αλεύρι πειραματιζόμαστε με το αποτύπωμα ενός αντικειμένου ή το ίχνος μας. Συζητάμε αν τα ίχνη μας είναι μόνο τα αποτυπώματα μας ή μπορούν να εντοπιστούν και μέσα από άλλα πράγματα (ποια είναι τα ίχνη ζώων, ίχνη χαμένων ανθρώπων κτλ). Παίζουμε θεατρικό παιχνίδι “ψάχνω να σε βρω ακολουθώντας τα ίχνη σου”.

11.2.2022

Ζητάμε από τους γονείς, όσοι έχουν να φέρουν παλιά παπούτσια, παιδικά και ενηλίκων, που θα πετούσαν διαφορετικά. Μα τι θα τα κάνουμε όλα αυτά; Μια συζήτηση (τι μπορώ να κάνω ένα παλιό παπούτσι) θα μας δώσει την απάντηση. Έπειτα ψηφίζουμε και αποφασίζουμε “στη χωματερή ή  λουλουδιασμένα στην αυλή;

11.2.2022

Προσπαθούμε  μιμούμενοι τον Αρτσιμπόλντο να φτιάξουμε ένα πορτραίτο που θα μας θυμίζει με τρόπο καλλιτεχνικό τι μπορεί να γίνει λίπασμα φυσικό.

11.2.2022

Αφού έχουμε δει τι μπορεί να μπει στον κομποστοποιητή φτιάχνουμε ένα επιδαπέδιο (που να οδηγεί στον κομποστοποιητή) παιχνίδι. Σχεδιάζουμε ένα γεωσκώληκα, μια και χωρίς αυτόν λίπασμα φυσικό δύσκολα θα φτιαχτεί, και τον χωρίζουμε σε 15 μέρη. Έπειτα τυπώνουμε και πλαστικοποιούμε 15 κάρτες με ό,τι μπαίνει στον κάδο(φρούτα,λαχανικά, φύλλα, τσόφλια αυγών,καφές, πριονίδι,στάχτη, γκαζόν) και ό,τι δεν μπορεί να μπει (κρέας, ψάρι, μαγειρεμένο φαγητό, γυαλί, πλαστικό,χαρτί). Με το ζάρι προχωρώ και μαζεύω ό,τι μπορώ να βάλω στον κάδο, ενώ αν πέσω πάνω σε ό,τι δεν μπαίνει χάνω τη σειρά μου.

Σελίδες

Το σχολείο μας είναι ένα μικρό δημόσιο νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε χρονιά, έχοντας συνοδοιπόρους τους μαθητές, ξεκινάμε νέα ταξίδια γνώσεων θέτοντας στόχους που θα μας βοηθήσουν να έχουμε σαν άνθρωποι ατομικά αλλά και σαν κοινωνία, καλύτερη ποιότητα ζωής.

Διεύθυνση: 
Χόφμαν 3, Αθήνα
11141 Άνω Πατήσια