Green Act

Οι  μαθητές του τμήματος Δ2 συμμετέχουν στο eTwinning έργο "Green Act". Οι καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού στις χώρες της Μεσογείου προκάλεσαν ανεπανόρθωτα προβλήματα όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην οικονομία των κρατών που επλήγησαν. Μία ακόμα συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, που δυστυχώς βίωσαν οι συνεργάτες του έργου αυτού.

Στόχος του eTwinning project μας «Green Act» είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με το πρόβλημα της Κλιματικής αλλαγής, τις συνέπειες της, τις φυσικές καταστροφές και πως αυτές επηρεάζουν την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον ! Ως πρεσβευτές άλλωστε των 17 ΠΣΒΑ, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του 8ου ΔΣ ΝΦ αποτελούμε ένα αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη.

Το «Green Act» θα υλοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022 στο πλαίσιο των μαθημάτων ΤΠΕ και Αγγλικής γλώσσας και θα βασίζεται στο ΑΠΣ. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας μέσα από έναν εποικοδομητικό, θετικό και ασφαλή τρόπο. Με σύγχρονα μέσα, θα επικοινωνούν, θα συνεργάζονται, θα ανταλλάσουν ιδέες και εμπειρίες με τους μαθητές των άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων-συνεργατών (Ελλάδα, Τουρκία, Πολωνία, Μάλτα) ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιούν στην ιστοσελίδα και στο blog του σχολείου τα αποτελέσματα κάθε δράσης ή έρευνάς τους.

Συγγραφέας: 
SSkiada