8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2024
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

7.3.2022

Το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Καμπάνια Φαινολογίας 2022. Οι μαθητές μας θα παρατηρήσουν τα γεγονότα του κύκλου ζωής της μουριάς στο προαύλιο του σχολείου μας από το γυμνό κλαδί και τους οφθαλμούς μέχρι την ανάπτυξη των φύλλων και θα «ανεβάσουν» τις μετρήσεις τους στην πλατφόρμα του Globe Program, ένα παγκόσμιο επιστημονικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στηρίζεται σε εργαλεία της Επιστήμης των Πολιτών (Citizen Science). Η καμπάνια θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο μέχρι τις αρχές Ιουνίου 2022.

 

6.3.2022
Περιβαλλοντική ομάδα 8ου ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας

Οι περιβαλλοντικές δράσεις Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκαν με φύτεμα σπόρων καλλωπιστικών φυτών από τους μαθητές του Δ2!  Χρησιμοποιήθηκαν βιοδιασπώμενα γλαστράκια που θα φυτευθούν αργότερα απευθείας στον κήπο του σχολείου μας με το δικό μας κομπόστ! Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του σχολείου, κο Μακρή Ιωάννη, για την αγορά των απαραίτητων υλικών (γλαστράκια, σπόροι, χώμα) αλλά και για τις πολύτιμες συμβουλές του στους μαθητές.

 

6.3.2022
Αφίσα εβδομάδας κομποστοποίησης

Ας φτιάξουμε το δικό μας κομπόστ! Το σχολείο μας διοργάνωσε Εβδομάδα Κομποστοποίησης (11-20 Φεβρουαρίου 2022) με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Ευχαριστούμε την εταιρεία VIPA recycling που δώρισε στο σχολείο μας 2 κάδους κομποστοποίησης.

Το κομπόστ μας θα χρησιμοποιηθεί από την περιβαλλοντική ομάδα για τη φύτευση σπόρων σε βιοδιασπώμενα γλαστράκια.

Let's make our own compost!

6.3.2022

Ένας Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας! Οι μαθητές του ΣΤ2 δημιούργησαν έναν μετρητή φωτεινής ενέργειας χρησιμοποιώντας τους μικροϋπολογιστές BBC micro:bit και προγραμματίζοντας τους στο μάθημα ΤΠΕ στο περιβάλλον MakeCode.

19.12.2021

Στα πλαίσια του προγράμματος "Green Act" οι μαθητές του τμήματος Δ2 ενημερώθηκαν για το ανθρακικό αποτύπωμα - Carbon Footprint (ενέργεια, άνθρακας, αποτύπωμα άνθρακα, συνέπειες και λύσεις). Κατόπιν υπολόγισαν το προσωπικό τους αποτύπωμα και δημιούργησαν με χρήση MS Excel στατιστικό διάγραμμα με καταχώρηση των δεδομένων που συγκέντρωσαν. Η έρευνα έδειξε ότι δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών έχει πολύ μεγάλο ανθρακικό αποτύπωμα.

19.12.2021

Στα πλαίσια του προγράμματος Green Act και του "The Globe program" οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και υλοποίησαν πολλές δραστηριότητες με χρήση της Citizen Science εφαρμογής "Globe Observer".

18.12.2021

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2021 - EWWR 2021 με ποικίλες δραστηριότητες:

- Δημιουργία ψηφιακού τοίχου padlet με μηνύματα από εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολείων Ελλάδας και εξωτερικού για την EWWR

https://padlet.com/eTwinnings_8th/b322t0h9gtfr9sqn

- Εργαστήριο κατασκευής ανακυκλωμένου χαρτιού και δημιουργία στολιδιών, Χριστουγεννιάτικου δέντρου και αφίσας.

17.12.2021

Οι  μαθητές του τμήματος Δ2 συμμετέχουν στο eTwinning έργο "Green Act". Οι καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού στις χώρες της Μεσογείου προκάλεσαν ανεπανόρθωτα προβλήματα όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην οικονομία των κρατών που επλήγησαν. Μία ακόμα συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, που δυστυχώς βίωσαν οι συνεργάτες του έργου αυτού.

17.12.2021

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας συμμετέχουν στο eTwinning έργο με θέμα: "Climate Literate".

Διεύθυνση: 
Maiandrou 85
14341 Nea Filadelfeia