Κλιματικός εγγραμματισμός - Climate Literate

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας συμμετέχουν στο eTwinning έργο με θέμα: "Climate Literate".

Η κλιματική αλλαγή έρχεται πιο γρήγορα απ’ ότι υπολογίζαμε. Καύσωνες όλο και πιο συχνοί, περισσότερες πυρκαγιές, καταστροφικές πλημμύρες, αύξηση θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό, όλα αυτά ως το 2030. Πώς θα είναι η ζωή στον πλανήτη σε δέκα χρόνια από σήμερα; Επιβαρυμένες συνθήκες υγείας στις πόλεις, πλήγμα σε συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς, στη γεωργία από τον κίνδυνο απώλειας εδαφών λόγω ερημοποίησης, μαζί με αύξηση κόστους ενέργειας αφού θα χρειαζόμαστε περισσότερη ψύξη, αλλά και στην τιμή του νερού.

Στόχος του eTwinning project μας «Climate Literate» είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με το πρόβλημα της Κλιματικής αλλαγής και τις συνέπειες του! Ως πρεσβευτές άλλωστε των 17 ΠΣΒΑ, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του 8ου ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας αποτελούμε ένα αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα.

Το «Climate Literate»  θα υλοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022 στο πλαίσιο των μαθημάτων ΤΠΕ και Αγγλικής γλώσσας και θα βασίζεται στο ΑΠΣ. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας μέσα από έναν εποικοδομητικό, θετικό και ασφαλή τρόπο. Με σύγχρονα μέσα, θα επικοινωνούν, θα συνεργάζονται, θα ανταλλάσουν ιδέες και εμπειρίες με τους μαθητές των άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων-συνεργατών (Ελλάδα, Κροατία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Λιθουανία και Τουρκία) ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιούν, μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου και τη σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/climateliterateetwinning), τα αποτελέσματα κάθε δράσης ή έρευνάς τους.

 

Συγγραφέας: 
SSkiada