Συμμετοχή του Σχολείου μας στην Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων(20-28 Νοεμβρίου 2021)

Το σχολείο μας συμμετέχει στη εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων με δύο εκπ/κές δράσεις:

1.Καθαρισμός της ακτής του χωριού μας και κατασκευή χταποδιού με καπάκια(Τάξη Α΄).Τη δράση συντονίζει η εκπ/κός της τάξης: Κωνσταντά Αικατερίνη. Δημιουργία βίντεο.

Σύνδεσμος: https://youtu.be/65hRC77UAnI

2. Περίπατος στο χωριό μας και ταυτόχρονος εντοπισμός ευρημάτων για "μεταποίηση". Επεξεργασία σεντουκιού και μεταμόρφωσή του.(Τάξη ΣΤ΄)Τη δράση συντονίζει: Δ/ντρια: Τσελίκα Χριστούλα Δημιουργία βίντεο.

Λίγα λόγια για το βίντεο της δράσης (2)

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών μαζί με την Δ/ντρια του Σχολείου, στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων για την "Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων"(20-28 Νοεμβρίου).Παρουσιάζει την μεταμόρφωση ενός ευρήματος από τα σκουπίδια, πραγματώνοντας το στόχο: "Μειώνω, Ανακυκλώνω, Επαναχρησιμοποιώ" (Reduce,Reuse, Recycle)της γενικότερης έννοιας: "Κυκλική Οικονομία" Οι μαθητές εργάστηκαν με χαρά και περιέργεια για την ολοκλήρωση του έργου και στο τέλος ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα. Το βίντεο περιλαμβάνει και άλλα ευρήματα που πρόκειται να μεταποιηθούν προς όφελος και αισθητική της σχολικής κοινότητας. Με αυτό, το Σχολείο μας συμμετέχει στην καμπάνια(τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή καμπάνια)για την «Κυκλική Οικονομία» του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) που είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας European Week for Waste Reduction (EWWR).

Πατείστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/oVSNa32FWoc

3.Δημιουργία αφίσας με τις δράσεις του Σχολείου που συγκλίνουν στο τρίπτυχο: "Μείωση, Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση"

Συγγραφέας: 
christine.