ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Οι μαθητές των τμημάτων Βγ2 και Δγ του τομέα Γεωπονίας-Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο των μαθημάτων «Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων» και «Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων» παρασκεύασαν γιαούρτι χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κατσικίσιο γάλα.

Το γιαούρτι είναι ένα τρόφιμο που παράγεται από γάλα και έχει υποστεί οξυγαλακτική ζύμωση! Έχει υψηλή θρεπτική αξία, παρέχει λίγες θερμίδες στον ανθρώπινο οργανισμό και βοηθάει στην σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς τα «ζωντανά» βακτήρια που περιέχει έχουν θετική επίδραση στην μικροχλωρίδα του εντέρου.

Επίσης επειδή παράγεται από γάλα είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βοηθάει στην καλή υγεία των οστών!!

Οι εκπαιδευτικοί:

Τετριμέλη Χριστίνα

Χαϊκάλη Μαρία

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli