Διαμόρφωση και αξιοποίηση της σχολικής αυλής

Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στη δράση "οικολογικά σχολεία " με θέμα την σχολική αυλή, αλλά και του φετινού σχεδίου δράσης, θελήσαμε να διαμορφώσουμε και να αξιοποιήσουμε εκπαιδευτικά την αυλή του σχολείου μας.

Για τον σκοπό αυτό τα παιδιά του Νηπιαγωγείου έστειλαν επιστολή στον δήμαρχο Παύλου Μελά, κο Δεμουρτζιδη, ζητώντας του να επισκεφθεί τη σχολική μας μονάδα, για να διαπιστώσει ποια είναι τα προβληματικά σημεία της αυλής μας, ώστε να συμβάλλει στην επίλυσή τους.

Επίσης, μας είπαν και μας ζωγράφισαν πως ονειρεύονται το λειτουργικό κομμάτι της αυλής του σχολείου δίνοντας μας ιδέες που προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε με την υποστήριξη των γονέων, που για άλλη μια φορά πρόθυμα  πρόσφεραν υλικά και προσωπική εργασία.

Συγκεκριμένα γονείς και εκπαιδευτικοί έβαψαν την περίφραξη, τα κάγκελα και την είσοδο της αυλής με φωτεινά, χαρούμενα χρώματα αλλάζοντας ριζικά  την όψη της.

Επίσης, στον αύλειο χώρο  δημιούργησαν γωνιές ενδιαφέροντος, όπως ζωγραφική με κιμωλίες στον ειδικά διαμορφωμένο τοίχο, επιδαπέδιο αυτοκινητόδρομο με βαμμένες σανίδες, τρίλιζα σε  ζωγραφισμένο στροφείο, ζυγαριά σε κρεμάστρα,...

Δυστυχώς δεν είχαμε σύμμαχο τον καιρό, αλλά,  όσο υπάρχουν ιδέες και διάθεση, υποσχόμαστε η δράση να συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά.

Συγγραφέας: 
Nasia