6ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Σχολική Αυλή
2023-2024
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

11.2.2024

Γνωρίσαμε την αυλή του σχολείου  χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας. Χωριστήκαμε σε πέντε ομάδες ακούσαμε, είδαμε, μυρίσαμε,αγγίξαμε και καταγράψαμε τις παρατηρησεις μας σε φύλλο εργασίας.Ολοκληρώσαμε με παρουσίαση  της καταγραφής μας στην ολομέλεια.

11.2.2024

Ενόψει των Χριστουγέννων τα παιδιά  στόλισαν δύο από τα δέντρα της αυλής μας με στολίδια από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά δίνοντας το δικό τους οικολογικό μήνυμα. Συγκεκριμένα έβαψαν κουκουνάρια και τα πασπάλισαν με χρυσόσκονη. Επίσης  ζωγράφισαν παλιά  καπάκια βάζων και από την πίσω πλευρά έγραψαν τις ευχές τους .

18.6.2023

Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στη δράση "οικολογικά σχολεία " με θέμα την σχολική αυλή, αλλά και του φετινού σχεδίου δράσης, θελήσαμε να διαμορφώσουμε και να αξιοποιήσουμε εκπαιδευτικά την αυλή του σχολείου μας.

Για τον σκοπό αυτό τα παιδιά του Νηπιαγωγείου έστειλαν επιστολή στον δήμαρχο Παύλου Μελά, κο Δεμουρτζιδη, ζητώντας του να επισκεφθεί τη σχολική μας μονάδα, για να διαπιστώσει ποια είναι τα προβληματικά σημεία της αυλής μας, ώστε να συμβάλλει στην επίλυσή τους.

13.6.2023

Με τον ερχομό της  Άνοιξης  μαζί με τα παιδιά αποφασίσαμε να ομορφύνουμε την αυλή του σχολείου μας φυτεύοντας λουλούδια.Οι γονείς για άλλη μια φορά πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για βοήθεια.

Έφεραν λοιπόν λάστιχα αυτοκινήτων  και χρώματα, με τα οποία τα έβαψαν μεταμορφώνοντάς τα σε πολύχρωμες ζαρντινιέρες.Μας έφεραν και χώμα και φυτά,...και οι μικροί μας κηπουροί έπιασαν αμέσως δουλειά: Πήραν τα φτυαράκια και τα ποτιστήρια τους και...μοσχοβόλησε ο τόπος!

19.4.2023

Από το Εκπαιδευτικό Δίκτυο Δράσης:«Φυτεύω και Υιοθετώ ένα  δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» παραλάβαμε δύο δεντράκια για να τα φυτέψουμε στην αυλή μας. Υπογράψαμε το συμβόλαιο υιοθεσίας και αναλάβαμε δράση. Πρώτα φυτέψαμε τα δεντράκια σε μία γλάστρα και στη συνέχεια τα φυτέψαμε στην αυλή. Τα ποτίσαμε, τοποθετήσαμε και ένα πλέγμα να τα προστατεύει και ξύλινα ταμπελάκια με τα ονόματα των δέντρων μας. Διασκεδάσαμε και κάθε μέρα παρακολουθούμε την ανάπτυξή τους. 

27.2.2023

Μία δεκαοχτούρα στάθηκε στο παράθυρο της τάξης μας. Μάλλον ψάχνει φαγητό είπαν τα παιδιά. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να φτιάξουμε ταϊστρες και προσκαλέσαμε και τους γονείς να μας βοηθήσουν. Το εργαστήριο στήθηκε στο σχολείο και με πολύ μεράκι και φαντασία κατασκευάσαμε ταϊστρες με ανακυκλώσιμα υλικά και τις κρεμάσαμε στα κλαδιά των δέντρων της αυλής μας.

Το 6ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης ιδρύθηκε το1968 και βρίσκεται στη Δυτ.Θεσσαλονίκη στα Μετέωρα του Δήμου Παύλου Μελά.Είναι δίπλα στο δασύλιο Μετεώρων και διαθέτει  μεγάλο αύλειο χώρο που χρειάζεται αναμόρφωση και αξιοποίηση.

Διεύθυνση: 
Δασυλλίου 7A, Παύλος Μελάς
56532 Θεσσαλονίκη