«ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ»

Στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών οι μαθητές της α’ γυμνασίου              (α’1 , α’2 , α’3) και στην ενότητα «Το πρόβλημα του κακού στο σύγχρονο κόσμο», κατασκεύασαν τρείς ξεχωριστές δημιουργίες με την τεχνική του κολάζ, προκείμενου να εκφράσουν την δική τους οπτική γωνία για τις σύγχρονες μορφές καλού και κακού στη σύγχρονη πραγματικότητα και καθημερινότητα.

Αρχικά, ήρθαν σε επαφή με πρωτότυπες για τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες πηγές πληροφόρησης, τις εφημερίδες και τα περιοδικά αναζητώντας εικόνες  σχετικά με την θεματική ενότητα του μαθήματος.

Αφού, περισυνέλλεξαν  τα παραπάνω αποκόμματα, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ, κατηγοριοποιήθηκαν σε ένα δίπτυχο χαρτόνι.  Τέλος, έδωσαν τίτλο στην εργασία τους, το κάθε τμήμα ξεχωριστά εμπνευσμένα από την διαδικασία.

Κατά την εξέλιξη της κατασκευής, οι μαθητές κατάφεραν να ερμηνεύουν τον τρόπο με τον οποίο παριστάνεται το κακό και το καλό στο κόσμο, να διακρίνουν τις όψεις του κακού που εμφανίζονται στην καθημερινότητα του ανθρώπου, αλλά και πως μπορεί να μειωθεί  ακολουθώντας καλές πρακτικές και τρόπους συμπεριφοράς.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις πάνω στη θεματική, που βοήθησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφράσουν με επιχειρήματα τις απόψεις τους και να συνεργαστούν αμέριστα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.

Την δραστηριότητα ανέλαβε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Χαϊδεμένου Ελένη.

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli