ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

  Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει διαρκώς περιβαλλοντικές προκλήσεις, είναι η ώρα να αναλάβουμε δράση και να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε.

     Οι παραλίες αποτελούν σημαντικούς χώρους ανάπτυξης ανθρώπινων δραστηριοτήτων, από δραστηριότητες αναψυχής, όπως η κολύμβηση, έως επαγγελματικές, όπως ο τουρισμός και η αλιεία.

     Παράλληλα, αποτελούν αποδέκτες μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων με σημαντικές οικολογικές, οικονομικές και αισθητικές επιπτώσεις στις παράκτιες περιοχές. Τα απορρίμματα που καταλήγουν στις παραλίες υποβαθμίζουν τόσο την αισθητική τους όσο και την οικολογική τους αξία επηρεάζοντας τη θαλάσσια ζωή.

    Μαθητές του σχολείου μας, σε συνεργασία με τη  HELMEPA, η οποία για 33η συνεχή χρονιά συντονίζει στη χώρα μας τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, έδωσαν και φέτος το καλό παράδειγμα, καθαρίζοντας την παραλία, από το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Ιωάννη Καλλιμασιάς έως τον Βότοπο.

   Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών στο ζήτημα της καθαριότητας του περιβάλλοντος, η προαγωγή του εθελοντισμού και η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης.

   Με υπευθυνότητα και κέφι, οι μαθητές μας συγκέντρωσαν συνολικά 20 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα και πήραν το δρόμο της επιστροφής ικανοποιημένα και χαμογελαστά αφήνοντας την παραλία καθαρή.

   Για άλλη μια φορά τα παιδιά γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους μεγάλους!

Συγγραφέας: 
Mina Kranaki