Μαζεύουμε καπάκια για καλό σκοπό

@@ Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν ένα μήνα στη Γ΄ τάξη και συνάντησε εντυπωσιακή ανταπόκριση. Οι μαθητές με παρότρυνση της δασκάλας τους (και του γυμναστή που είχε την ιδέα) , αντί να πετούν τα καπάκια των μπουκαλιών κάτω, τα μαζεύουν σε κάδους και στη συνέχεια το σχολείο τα στέλνει για ανακύκλωση.

@@ Η πρωτοβουλία πέρα από το οικολογικό, στέλνει και ένα βαθιά ανθρωπιστικό μήνυμα Τα καπάκια παραδίδονται από το Σχολείο στην ΚΥΨΕΛΗ», που συνεργάζεται με εταιρείες ανακύκλωσης και τα αγοράζουν δίνοντας ως αντίτιμο χρήματα για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

@@ Στόχος μας είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα και στις υπόλοιπες τάξεις εξασφαλίζοντας την υψηλότερη δυνατή συμμετοχή. Κατάλληλα καπάκια για τη συγκεκριμένη ανακύκλωση είναι μόνο τα πλαστικά από μπουκάλια με νερό, γάλα, χυμούς, απορρυπαντικά, σαμπουάν κ.λπ.

@@ Να σημειωθεί ότι τα καπάκια από πλαστικά μπουκάλια είναι το δεύτερο πιο συχνά πεταμένο αντικείμενο μετά τα αποτσίγαρα. Η πρωτοβουλία της περισυλλογής τους ξεκίνησε το 2010 στα Γιαννιτσά και χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση , εξελίχθηκε σε εθνική πράξη ευαισθητοποίησης και ανακύκλωσης για καλό σκοπό.

Συγγραφέας: 
avalesis