Μελέτη ελαιοπαραγωγής στην Ανδαλουσία

Με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου μας στο διεθνή διαγωνισμό "Young reporters for the enviroment", αλλά και την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η τάξη της Β’ λυκείου επισκέφτηκε τις πόλεις Σεβίλλη και Μάλαγα της Ισπανίας. Εκεί είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε σε διάφορες δράσεις, όπως:

α. Επίσκεψη στο Instituto de la grasa του πανεπιστημίου Pablo de Olavide της Σεβίλλης. Εκεί μαθαίνουμε τις επιστημονικές μεθόδους που μελετώνται στο ίδρυμα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία στη βιομηχανία παραγωγής ελαιόλαδου.

β. Επίσκεψη στη Hacienda Basilippo της Σεβίλλης. Εκεί μαθαίνουμε για τις διαδικασίες συγκομιδής ελαιόκαρπού και παραγωγής ελαιόλαδου που εφαρμόζονται στην Ισπανία. Μαθαίνουμε για τις επιπτώσεις της ξηρασίας στην ελαιοπαραγωγή.

γ. Συνεργατική δράση με το σχολείο IES Álvar Núñez στην πόλη Jerez de la Frontera, με το οποίο στο παρελθόν πραγματοποιήθηκε συνεργασία μέσω eTwinning. Μαθαίνουμε για τα περιβαλλοντικά προγράμματα Erasmus που εκτελεί το σχολείο.

Συγγραφέας: 
Nora Kopteridou