Εκπαιδευτήριο Το Παγκρήτιον - λύκειο

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα

Τα νέα του Σχολείου μας

9.6.2022

Τα παιδιά της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας δημιούργησαν τον 1ο σταθμό διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στο λύκειο μας.

9.6.2022

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας eTwinning οι μαθητές της Β λυκείου δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται το σχολείο, εστιάζοντας όμως στις πράσινες πτυχές του. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα μέσα από την πλατφόρμα του TwinSpace να ενημερώνονται για τη δουλειά και των υπολοίπων 4 συνεργαζόμενων σχολείων (Τρέντο Ιταλίας, Χερέθ Ισπανίας, Σκόπια Βόρειας Μακεδονίας και Σπλιτ Κροατίας).

9.6.2022

Την Πέμπτη (24/2/2022) οι μαθητές του τμήματος Β2 του λυκείου μας, στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας σχολείων eTwinning, πραγματοποίησε μία σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχετικές με την παρακολούθηση της διαδρομής των απορριμμάτων της πόλης μας. Η πρώτη μας στάση ήταν στους χώρους του κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου (ΚΔΑΥΗ), όπου οι μαθητές μας είδαν από κοντά τη διαδικασία της διαλογής των υλικών που απορρίπτονται στους μπλε κάδους και πήραν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το σωστό τρόπο ανακύκλωσης.

Το Εκπαιδευτήριο “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” ιδρύθηκε το 1963 μέσα σε πνεύμα δημιουργίας και ανανέωσης. Σήμερα, όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, στελεχώνονται από έμπειρους, καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, που αγαπούν τη δουλειά τους και το παιδί. Με τον άρτιο συντονισμό των διδασκόντων, τη διαρκή επιμόρφωσή τους για τον εκσυγχρονισμό των διδακτικών μέσων και την καθημερινή  συνεργασία τους με μαθητές και γονείς, το μάθημα είναι πάντα δημιουργικό και ο ρυθμός δουλειάς αποδοτικός. Παράλληλα, οι πολύπλευρες καλλιτεχνικές και πνευματικές δραστηριότητες του, κάνουν το Εκπαιδευτήριο “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”  να λειτουργεί σαν ένας ζωντανός πυρήνας για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στην πόλη του Ηρακλείου.

Διεύθυνση: 
Πανδάρεω 61
71409 Ηράκλειο