Νέοι κάδοι ανακύκλωσης στη σχολική αυλή

@@ Με νέους κάδους ανακύκλωσης, που τοποθετήθηκαν στην αυλή , εξοπλίστηκε αυτή την εβδομάδα το σχολείο. Η προμήθειά τους έγινε στα πλαίσια συνεργασίας με την εταιρεία «Χυτήρια Λέσβου - Ανακύκλωση Α.Ε.» και είναι η πρώτη μιας σειράς ενεργειών για το μεγάλο θέμα της ανακύκλωσης.

@@ Θα ακολουθήσουν διαλέξεις - παρουσιάσεις για την κυκλική οικονομία , την υγειονομική ταφή απορριμμάτων και τους ΧΥΤΑ, την ανακύκλωση των απόβλητων κήπων (μέσω της κομποστοποίησης), οικιακών αποβλήτων μέσω των βιολογικών καθαρισμών) την ανακύκλωση συσκευών , αυτοκινήτων, μπαταριών κ.λ.π.

@@ Στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπονται εκπαιδευτικές επισκέψεις, συμμετοχή σε διαγωνισμούς, προμήθεια κομποστοποιητή (από τον Δήμο Μυτιλήνης) , εξοπλισμός με μπλε κώδωνες ανακύκλωσης καθώς και άλλες δράσεις.

@@ Το Δ.Σ. Λουτρόπολης Θερμής συμμετέχει στα δίκτυα των Οικολογικών Σχολείων και των Αειφόρων Σχολείων, έχει βραβευτεί με την «Πράσινη Σημαία» για τις δράσεις του και έχει εκδώσει από το 2019 «Κώδικα Οικολογικής Συμπεριφοράς» για τις ενέργειες μαθητών και εκπαιδευτικών στο χώρο της σχολικής μονάδας.

Συγγραφέας: 
avalesis