ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ - "ΣΤΙΒΟΣ ΜΑΧΗΣ"

   Το παιχνίδι είναι μία ευχάριστη και γεμάτη νόημα διαδικασία, είναι το φυσικό μέσο επικοινωνίας των παιδιών, η γλώσσα τους, μέσα από την οποία μοιράζονται τη δική τους αλήθεια. Ο στίβος μάχης είναι ένα παιχνίδι ψυχαγωγίας και δράσης. Αποτελείται από επιμέρους αγωνίσματα με βάση τις δεξιότητες και την ηλικία των μαθητών που συμμετέχουν . Η αγωνιστική πίστα  μπορεί να έχει μία ή δύο διαδρομές που περιλαμβάνουν εμπόδια, παιχνίδια ισορροπίας, ευστοχίας, ταχύτητας , γρίφους ή ότι άλλο θεωρούμε καλύτερο για τους μαθητές μας. Μπορούμε δηλαδή να φτιάξουμε το δικό μας στίβο εμποδίων σε μια διαδρομή θεαματική, προκλητική και ενδιαφέρουσα. Εμείς επιλέξαμε να τον στήσουμε στα χωράφια δίπλα στο σχολείο μας, ανάμεσα στα μαστιχόδεντρα, σήμα κατατεθέν του νησιού μας. Οι παίκτες χωρίζονται σε ομάδες και ο αγώνας αρχίζει!

   Tα παιχνίδια χάρισαν στα παιδιά στιγμές χαλάρωσης, αναζωογόνησης και κεφιού. Ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο της άθλησης, τη φύση, και ανάπτυξαν οικολογική συνείδηση σε ένα κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας που προάγει την ποιότητα ζωής, τη  διά βίου άθληση, το σεβασμό  προς το περιβάλλον  και τους ανθρώπους γύρω τους.

  Στις φωτογραφίες και στο βίντεο που επισυνάπτουμε, σας παρουσιάζουμε τις δραστηριότητες που επιλέξαμε στο δικό μας "στίβο μάχης"

Συγγραφέας: 
Mina Kranaki