Τα παιδιά παίρνουν το λόγο εν όψη του COP28

                Τα παιδιά παίρνουν το λόγο εν όψη του COP28

                   Δημιουργία κάρτας προς τον Πρωθυπουργό

   Στο πλαίσιο των παγκόσμιων διεργασιών που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, για την ανάδειξη του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, θα θέλαμε κι εμείς με τη σειρά μας να συμβάλλουμε στην παγκόσμια διαβούλευση μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας.

  • Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

   Είμαι η Αργυρένιεα Λυμνιούδη. Είμαι 12 ετών και είμαι στην πρώτη τάξη του γυμνασίου. Σήμερα μας είπαν να γράψουμε κάτι για το περιβάλλον.  Εγώ σκέφτηκα να γράψω για τη Χίο. Στη Χίο αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με το νερό  επειδή δεν έχουμε πολλές βροχές και επιπλέον οι άνθρωποι πετάνε πολλά σκουπίδια πού κάνει κακό στα δέντρα και στα φυτά αλλά και στους ανθρώπους. Για αυτό το λόγο θα ήθελα να μην πετάνε οι άνθρωποι σκουπίδια.

  •  Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

 είμαι η Ναταλία Μποναφάτσου και είμαι 12 χρόνων. Πηγαίνω στην πρώτη τάξη του γυμνασίου Καλλιμασιάς, Χίου.  θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι και εμείς οι μαθητές νοιαζόμαστε για το φυσικό μας περιβάλλον.  Θέλω να πολλαπλασιαστούν τα δέντρα μετά από όλες τις πυρκαγιές. Επίσης θέλω να σταματήσουν τα αδέσποτα να κατοικούν στους δρόμους!  Τέλος,  να μην υπάρχουν σκουπίδια στις παραλίες για να μη μολύνεται η θάλασσα.

  • Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Στέλλα Μποτσώνη και είμαι 12 ετών.  Είμαι στο γυμνάσιο Καλλιμασιάς Χίου.  Θέλω να πάρουμε σοβαρά μέτρα  σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.  Για αυτό το λόγο στην Χίο αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρό θέμα με το νερό. Παρακαλώ , θα ήθελα  και  περισσότερους κάδους ανακύκλωσης. Ειδικότερα στις παραλίες.

  • Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ

 είμαι η Κατερίνα Ναυπλιώτη.  Είμαι 12 ετών και πηγαίνω στην Α’ γυμνασίου στο Γυμνάσιο Καλλιμασιάς Χίου.  Σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας πω ότι έχουμε και εμείς δικαίωμα να ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον και να αναπνέουμε καθαρό αέρα για αυτό θέλω να σταματήσουμε να καίμε τα δάση και να μολύνουμε το περιβάλλον.

  • Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

 είμαι η Νεφέλη Παναγιωτοπούλου και είμαι 12 ετών.  Είμαι από το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς, Χίου.

 Θέλω να πάρουμε σοβαρά  μέτρα για την κλιματική αλλαγή καθώς απασχολεί όλους μας.  Για να το κάνουμε αυτό,  θα ήταν καλό να σταματήσουν οι σπατάλες των φυσικών πόρων.  Επίσης θα ήθελα να υπάρχουν σε κάθε περιοχή κάδοι ανακύκλωσης και να υπάρχει μία ποινή σε όσους πετάνε σκουπίδια στο δρόμο και στις παραλίες.

  • Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

 Ονομάζομαι Σταύρος Μενής. Είμαι μαθητής της Α’ γυμνασίου.  Έχουμε δικαίωμα εδώ στη Χίο να πίνουμε καθαρό νερό από βρύσες αντί να αγοράζουμε εμφιαλωμένο.

Συγγραφέας: 
Mina Kranaki