Βραβεύτηκαν 4 Δημοτικά Σχολεία της Λέσβου

@@ Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη έγινε σήμερα  από τις  10.00-13.00 το πρωί η απονομή των βραβείων και των επαίνων στα σχολεία τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν στον  περυσινό διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

@@ Στο διαγωνισμό βραβεύτηκε το αφιερωματικό τεύχος της μαθητικής εφημερίδας το ΘΗΤΑ της Θερμής με τίτλο «Γερμανός Καραβαγγέλης & Ευθύμιος Αγριτέλλης : Δύο Λέσβιοι ιεράρχες στον Πόντο». Το τεύχος απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Εφημερίδες».

@@ Πρόκειται για κοινή προσπάθεια 8 εκπαιδευτικών και 30 μαθητών από 4 Δημοτικά Σχολεία της Λέσβου,, που ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να φωτίσουν την δράση των δύο Λέσβιων Ιεραρχών της Δυτικής Λέσβου, που έδρασαν στο Πόντο στις αρχές του περασμένου αιώνα.

@@ Ειδικότερα συνεργάστηκαν τα Δημοτικά Σχολεία Άγρας, Κάτω Τρίτους, Λουτρόπολης Θερμής και Παρακοίλων , ενώ την προσπάθεια συνέδραμε και το Δ.Σ. Στύψης με φωτογραφικό και αρχειακό υλικό.

@@ Στην εκδήλωση μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης δικηγόρος κ. Παναγιώτης Κουτλής, που παρέλαβε τα βραβεία και τους επαίνους και ο κ. Απόστολος Κουτρής , μέλος του Δ.Σ. Τους ευχαριστούμε θερμά.

@@ Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 184 σχολικές μονάδες Α/ βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, 550 εκπαιδευτικοί και 11.000 μαθητές, που παρουσίασαν 1200 μαθητικές δημιουργίες.

Συγγραφέας: 
avalesis