Το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου δημιούργησαν Ψηφιακό Διαδραστικό Χάρτη με σημεία Ανακύκλωσης στην πόλη του Τυρνάβου, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή  ThingLink. Διαδραστικός Ψηφιακός Χάρτης με σημεία Ανακύκλωσης στην πόλη του Τυρνάβου  

Στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων του  περιβαλλοντικού προγράμματος "Κλιματική αλλα...Γη. Ώρα μηδέν ή όχι;", αντιπροσωπεία μαθητών, μελών  της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου, παρουσίασε τον τρόπο κατασκευής του  Διαδραστικού Χάρτη στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας,  που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας την Τετάρτη  18 Απριλίου 2024,   με την παρουσία σχολείων της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και  της Καρδίτσας. Στο τέλος της παρουσίασης, οι μαθητές σε διάδραση  με το κοινό, έπαιξαν ψηφιακό παιχνίδι ερωτήσεων σχετικών με την παρουσίαση, κατασκευασμένο με την εφαρμογή plickers.Το Φεστιβάλ διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, τη 2η Σ.Α.Ε.Κ. Λάρισας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και το 1ο ΣΔΕ Λάρισας.

Ο χάρτης θα παραδοθεί σύντομα  σε σχετική υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου, με σκοπό τη χρήση του από το σύνολο των κατοίκων της πόλης. Στον χάρτη έχουν ακόμη προστεθεί και σημεία ανακύκλωσης τηγανέλαιου, που πρόσφατα τοποθέτησε ο Δήμος. 

Συγγραφέας: 
elmag1310