«Ανάσαναν» οι πορτοκαλιές του κήπου μας

@@ Είναι γνωστό ότι το κλάδεμα αναζωογονεί και δυναμώνει τα δέντρα. Οι πορτοκαλιές στην αυλή του κήπου μας, όμως είχαν 4 χρόνια να κλαδευτούν. Ο κ. Άγγελος Σιδεράς, που μένει δίπλα, στεναχωριόταν βλέποντας τις από το μπαλκόνι του ακλάδευτες.

- Μπορώ να έρθω, να τις κλαδέψω μια μέρας μας ρώτησε.

- Όποτε θέλετε. Θα είναι χαρά μας …

@@ Έτσι πριν δύο μέρες τον είδαμε να μπαίνει το πρωί στο σχολείο με τα σύνεργά του. Με μοναδική μαεστρία «ξαλάφρωνε» τα δέντρα από τα περιττά τους κλαδιά για ένα τρίωρο. Ύστερα τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές, που μάζεψαν τα κομμένα κλαδιά σε δυο άκρες για να τα πάρει το φορτηγό του Δήμου.

@@ Η αυλή του σχολείου άλλαξε μεμιάς όψη! Τα δέντρα «ανάσαναν» και ευπρεπίστηκαν. Ευχαριστούμε θερμά -για μία ακόμα φορά- τον κ. Άγγελο για τη βοήθειά του. Είναι εκείνος που μας έμαθε να φυτεύουμε, να λιπαίνουμε και γενικά να φροντίζουμε τον σχολικό μας κήπο, όλα αυτά τα χρόνια.

@@ Όπως μας έχει εξομολογηθεί ό ίδιος «αυτά τα δέντρα τα πονάω γιατί εμείς τα αναστήσαμε τη δεκαετία του 1950. Τότε το σχολείο δεν είχε νερό και ο Διευθυντής ο αείμνηστος Πισπίνης μας είχε χρεώσει στον καθένα μας από ένα δέντρο. Τα δέντρα αυτά τα ποτίζαμε κάθε πρωί με νερό που κουβαλάγαμε σε ντενεκεδάκια από τη βρύση της Εκκλησίας. Είναι δυνατόν να μην τα πονάω;»

Συγγραφέας: 
avalesis