Απινιδωτή απέκτησε το σχολείο μας

@ Μία πολύ χρήσιμη ιατρική συσκευή, απέκτησε το Σχολείο μας . Πρόκειται για απινιδωτή, που μας παραχωρήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ,που υλοποίησε πέρυσι η σχολική μας μονάδα.

@ Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα από ειδικό συνεργείο δίπλα στην κεντρική είσοδο του σχολείου. Για τη λειτουργία του θα γίνει προσεχώς ενημέρωση - παρουσία μαθητών , δασκάλων και γονέων –κηδεμόνων.,

@ Πιστοποιήθηκε πιστοποιήθηκε σαν διασώστης ο γυμναστής του σχολείου Σταμάτης Χ#σταματίου από τον Οργανισμό Kids Save Lives. Ο απινιδωτής συνολικής αξίας 980 Ευρώ αγοράστηκε με την ευγενική χορηγία της «ATTICA BANK».

@ Ο απινιδωτής είναι μια συσκευή που παρέχει ρεύμα στην καρδιά σε κάποιον που έπαθε καρδιακή ανακοπή. Αυτό το ενεργειακό σοκ ονομάζεται απινίδωση και είναι ένα απαραίτητο βήμα για την επιβίωση του ασθενούς.

@ Με την απινίδωση μπορεί να επανέλθει ο σφυγμός, ώστε ο ασθενής να προλάβει να μεταβεί στο νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα γεγονός, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί εντός 5 λεπτών. Αυτός είναι και ο λόγος που οι απινιδωτές πρέπει να βρίσκονται σε μέρη με συνωστισμό και να είναι εύκολα προσβάσιμοι. 

 

Συγγραφέας: 
avalesis