ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

                                                ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

     Με πολλή διάθεση και χαρά, μαζί με μία ομάδα μαθητών, περπατήσαμε προς τους αγρούς του χωριού, στο οποίο βρίσκεται το σχολείο μας, για να τους ενημερώσουμε σχετικά με τον ασφαλή τρόπο ανάμματος φωτιάς στην ύπαιθρο, την κατασκευή αυτοσχέδιας σχάρας και το μαγείρεμα φαγητού με λίγα και απλά υλικά.

  • Κατασκευή αυτοσχέδιας σχάρας

      Μπορούμε να κατασκευάσουμε αυτοσχέδια σχάρα από λεπτά και χλωρά κλαδιά. Ιδανικά ξύλα γι΄ αυτό το σκοπό, είναι τα νέα κλαδιά που φυτρώνουν στη ρίζα της ελιάς (αναπίτες), τα οποία διαθέτουν μεγάλη ελαστικότητα και μπορούν να πλεχθούν εύκολα.

     Η σχάρα αυτή αντέχει πάνω από τη θράκα για πολλή ώρα. Μπορούμε να ψήσουμε λουκάνικα, μπιφτέκια, ακόμα και μπριζόλες.

  • Μαγείρεμα αυγού μέσα σε πορτοκάλι

      Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού τα καθαρίζουμε προσεκτικά από τη σάρκα τους ώστε να γίνουν σαν κούπες, προσέχοντας όμως να μην τρυπήσει η φλούδα τους.

   Στη συνέχεια βάζουμε στον πάτο κάθε πορτοκαλόφλουδας λίγο λάδι, σπάμε ένα αυγό και το ρίχνουμε μέσα. Βάζουμε τις πορτοκαλόφλουδες με τα αυγά σε θράκα που έχουμε ετοιμάσει και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν.

    Το μαγείρεμα στην ύπαιθρο γίνεται πάντα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και τελειώνοντας φροντίζουμε να σβήσουμε τη φωτιά.

Συγγραφέας: 
Mina Kranaki