Εξερευνούμε, καταγράφουμε και σχεδιάζουμε την αυλή μας

Αφού μοιράσαμε ερωτηματολόγια σε παιδιά και γονείς, πήραμε την απόφαση να βελτιώσουμε και να “πρασινίσουμε την αυλή μας. Μετά από παρατήρηση και συζήτηση ξεκινάμε με τα τα παιδιά να σχεδιάζουμε τη δράση μας. 

Τα παιδιά παρατηρούν τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της αυλή μας, καταμετρούν τα δέντρα και του θάμνους της αυλής, καταγράφουν με την φωτογραφική μηχανή ποια μέρη της αυλής τους αρέσουν, ποια είναι αυτά  που θα μπορούσαν να βελτιωθούν και πως θα ήθελαν να είναι. Μετρούν αποστάσεις, σχεδιάζουν με τη βοήθεια μηχανικού και γεωπόνου που καλέσαμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε, τι και που μπορούμε να φυτέψουμε. Παρατηρούμε από αεροφωτογραφία πως είναι το σχολείο μας και ποιο χρώμα επικρατεί. 

Αφού λοιπόν ψηφίσαμε, ενημερώσαμε  και ζητήσαμε τη συνδρομή της σχολικής και τοπικής κοινότητας, αποφασίσαμε  να υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα τις εξής δράσεις: Να αυξήσουμε την υπάρχουσα βλάστηση στην αυλή μας (να φυτέψουμε δέντρα, να φτιάξουμε έναν μικρό κήπο με λαχανικά και βότανα ), να ομορφύνουμε την αυλή μας με λουλούδια, να κατασκευάσουμε επιδαπέδια παιχνίδια και όχι μόνο, να φτιάξουμε την παιδική χαρά, να φτιάξουμε ταΐστρες για τα πουλιά κ.α. Και συνεχίζουμε με καλή διάθεση και δημιουργικότητα...

Συγγραφέας: 
3nipanat