"Εξοικονομώ eco-νομώ την ενέργεια μετρώ"

"Εξοικονομώ eco-νομώ την ενέργεια μετρώ"- προγραμματισμός

2η Έρευνα Κατανάλωσης Ενέργειας της σχολικής μονάδας

Η φετινή μας έρευνα "Εξοικονομώ, eco-νομώ, την ενέργεια μετρώ" μας έδωσε νέα σημαντικά στοιχεία ώστε να μπορέσουμε να τα συγκρίνουμε με τα στοιχεία της περσινής μας έρευνας (Σχολικό Έτος 2022-2023) και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Από τα ραβδογράμματα είναι εμφανές ότι η κατανάλωση ενέργειας φέτος ήταν μεγαλύτερη από την κατανάλωση της περσινής σχολικής χρονιάς. Ζητήσαμε από τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης να μας υποστηρίξει στις αλλαγές που θέλαμε να κάνουμε, όπως για παράδειγμα, την αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων (παλαιού τύπου), με LED και αντικαταστάθηκαν μόνο οι προβολείς του προαύλιου χώρου.

Επιπλέον, ζητήσαμε στο Σχολικό Συμβούλιο την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, όπως για παράδειγμα, ψυγεία Ολοήμερου Σχολείου. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, με χρηματοδότηση από τη σχολική μονάδα.

Η αιτία της αύξησης της ενέργειας που καταναλώθηκε κατά τη φετινή σχολική χρονιά μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς μπορεί να είναι η λειτουργία της σχολικής μονάδας και τα Σάββατα από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων.

Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 2022-2023

Μέτρηση από Νοέμβριο έως Μάιο

κιλοβατώρες: 7.500,9

Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 2023-2024

Μέτρηση από Νοέμβριο έως Μάιο

κιλοβατώρες: 8.982,2

Διαφορά: 1.481,3 Kwh

Θα συνεχίσουμε την έρευνά μας για να συλλέξουμε νέα δεδομένα, να τα οπτικοποιήσουμε, ώστε με τους μαθητές μας να κάνουμε νέες συγκρίσεις και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου