Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2024

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στην Ώρα της Γης, στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία για τον πλανήτη της WWF στο πλαίσιο υλοποίησης δραστηριοτήτων του eTwiinng έργου "Eco Team".

Η «Ώρα της Γης» απευθύνει και φέτος ένα κάλεσμα σε όλους -εκτός από το να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα στις 23 Μαρτίου- να αφιερώσουν 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τη φύση. Αυτή η μία ώρα που εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο θα “διαθέσουν” για να συνδεθούν ξανά με τη φύση, σηματοδοτεί και τη μεγαλύτερη ώρα για τον πλανήτη μας!

Οι δράσεις μας:

  • Το Σάββατο 23  Μαρτίου στις 8:30 σβήσαμε τα φώτα για μια ώρα και υπό το φως των κεριών παίξαμε, διαβάσαμε, διασκεδάσαμε!
  • Φυτέψαμε ακόμα ένα δέντρο στην αυλή του σχολείου μας: μια ελιά! Με αυτό τον τρόπο κάναμε την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ να κρατήσει χρόνια!
  • Ναι, η φύτευση ενός δέντρου μπορεί να κάνει πολλά για την προστασία της φύσης! Μέσα σε λίγα χρόνια, το μικρό δενδρύλλιο θα μεγαλώσει για να σκιάσει και να φέρει δροσιά, θα αποθηκεύσει νερό με τις ρίζες του και θα προσφέρει ένα σπίτι για την άγρια ζωή.
  • Φυτέψαμε σπόρους λαχανικών(καρότα, παντζάρια, ραπανάκια) σε μικρά γλαστράκια και όταν βγουν τα φυτά θα τα μεταφυτέψουμε εμπλουτίζοντας τον κήπο μας.

Ας φυτέψουμε ένα καλύτερο μέλλον όλοι μαζί!

Συγγραφέας: 
Παρασκευή Μιλούλη