Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
2020-2021
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

22.5.2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ (22 Μάϊου 2022)

Στο Νηπιαγωγείο μας υλοποιήθηκε δράση ανάπλασης/εξωραϊσμού του σχολικού κήπου, σε συνεργασία με γονείς.

Αφού έγινε η απαραίτητη προετοιμασία (φρεζάρισμα, ξεβοτάνισμα, κλάδεμα,)σχεδιάστηκε και οριοθετήθηκε ο χώρος για το βοτανόκηπο, λαχανόκηπο και ανθόκηπο και επίσης τοποθετήθηκαν σωλήνες άρδευσης και μηχανισμός για αυτόματο πότισμα!!!

16.5.2022

Συμμετέχουμε στις Global Action Days! To θέμα των ημερών Παγκόσμιας Δράσης είναι: η "Βιοποικιλότητα"

Δράση 1: Βουτιά στη Φύση-Στόχος: Σύνδεση με τη φύση

Παρατηρήσαμε, αγγίξαμε, μυρίσαμε, μιλήσαμε για τα φυτά, τα δέντρα και τα λουλούδια της υπέροχης σχολικής αυλής μας.

Δράση 2: Ντεντέκτιβ της Φύσης

Φωτογραφίσαμε φυτά,δέντρα και λουλούδια από διάφορα σημεία της αυλής και του κήπου μας. Οι μικροί ντεντέκτιβ έπρεπε βλέποντας κάθε φωτογραφία να βρουν ποιο φυτό ήταν και σε ποιο σημείο της αυλής βρίσκονταν.  

17.4.2022

Πιστοί στο στόχο που θέσαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τη διαμόρφωση και εμπλουτισμό της αυλής του Νηπιαγωγείο Λίμνης  με παιχνίδια, το Σαββατοκύριακο (9 και 10 Απριλίου) και κάποια απογεύματα αφιερώθηκαν στη δημιουργία παιχνιδιών αυλής από εκπαιδευτικούς και γονείς.

(Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη, τα επιφωνήματα και τον ενθουσιασμό των νηπίων αλλά και των παιδιών του συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου με το οποίο έχουμε κοινή αυλή )

3.4.2022

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Λίμνης «Οι Προστάτες του Περιβάλλοντος» μαζί με τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους συμμετείχαν (Κυριακή 3/4/2022) στην εθελοντική δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού στο «Θεατράκι της Λίμνης» που οργανώθηκε από το Δασαρχείο Λίμνης και άλλους φορείς.

27.3.2022

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συμμετείχαν στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» (26 Μαρτίου 2022) διαβάζοντας παραμύθια στο σκοτάδι ,υπό το φως των κεριών, μαζί με τους γονείς τους.

16.3.2022

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για το πρόγραμμα "ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ" και της Θεματικής "Φροντίζω το Περιβάλλον" στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων η ομάδα "Μικροί δημοσιογράφοι"  με τη βοήθεια των γονιών τους πήραν συνεντεύξεις από το Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, από το Δασάρχη Λίμνης κ.Σπύρο Ζίγκηρη, από πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Λίμνης & Μαντουδίου καθώς και από εθελοντές και μέλη του ΣΕΔΔΕ.

9.3.2022

Το σχολείο μας σε συνεργασία με τους γονείς διοργάνωσε αποκριάτικο Robot Party!

Μπράβο στους γονείς που επιμελήθηκαν και έφτιαξαν μαζί με τα παιδιά τους εκπληκτικές στολές από χαρτόκουτα και άχρηστα υλικά!

27.2.2022

Η φωνή του Περιβάλλοντος!

Τα παιδιά (μαζί με τις δασκάλες τους  ή τους γονείς τους) φωτογράφισαν διάφορα στοιχεία του περιβάλλοντός τους και τους έδωσαν φωνή! Αν είχαν φωνή τι θα μας έλεγαν; Τι θέλουν να μας πουν;

Καλούμε τα παιδιά να μοιραστούν τις σκέψεις τους, το όραμά τους, τις ανησυχίες τους και την ελπίδα τους και να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό ενός καλύτερου κόσμου και ενός βιώσιμου πλανήτη σήμερα και στο μέλλον.

Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του eTwinning έργου «ART CODE” στην ενότητα «Κώδικας Περιβάλλον».

14.6.2021

Τελειώνοντας το οικολογικό σχέδιο δράσης μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί συντάξαμε ένα οικοκώδικα με κανόνες περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στο σχολείο και στο σπίτι που απαντά στο ερώτημα:

«Τι μπορώ να κάνω ΕΓΩ για την προστασία του περιβάλλοντος;».

Με τον οικοκώδικα δεσμευόμαστε ως «Προστάτες του Περιβάλλοντος» να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το σκοπό αυτό.

Ο οικοκώδικας αναρτήθηκε στους χώρους του σχολείου.

27.5.2021

Στο Νηπιαγωγείο μας υλοποιήθηκε δράση κηπουρικής σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

Τα παιδιά έφεραν διάφορα μυρωδικά και βότανα (σέλινο, μαϊντανό, μάραθο, δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, θρούμπι, βάλσαμο, δενδρολίβανο, χαμομήλι, φασκόμηλο, μέντα, λεβάντα)και τα φύτεψαν στον κήπο μας στην αυλή του σχολείου.

Στόχοι της δράσης ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν διάφορα βότανα και μυρωδικά, να εκτιμήσουν τη χρησιμότητα και την ομορφιά της βιοποικιλότητας και να αναλάβουν ενεργό δράση για τη διατήρησή της.

Σελίδες

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας
Διεύθυνση: 
Γραβιάς 2
34005 Λίμνη Ευβοίας