“Στα μονοπάτια γνωστών ζωγράφων”

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου είναι η Προαγωγή των Τεχνών και του Πολιτισμού και η καλλιέργεια αγάπης και σεβασμού στην καλλιτεχνική έκφραση. 

Η τέχνη είναι από μόνη της μια πολύ δυνατή πηγή έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους. Βοηθάει τους μαθητές/τριες να εκφραστούν, να καλλιεργήσουν την αυτοεκτίμησή και την αγάπη για τον εαυτό τους, να αναπτύξουν την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα, την αντίληψη, την αυτοπεποίθηση, την επιμονή και την υπομονή τους αλλά και βέβαια την μεταξύ τους συνεργασία, αφού μέσω αυτής μαθαίνουν να λειτουργούν δημιουργικά και συλλογικά μέσα σε κάθε ομάδα.

Ένα τέτοιο καλλιτεχνικό γεγονός, μια Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα: “Στα μονοπάτια γνωστών ζωγράφων” δημιούργησαν οι μαθητές/τριε του Νηπιαγωγείου μας. Την Τετάρτη 22 Μάϊου 2024, το απόγευμα, οι μαθητές/τριες παρουσίασαν στο χώρο του σχολείου τους σε εκπροσώπους του Δήμους μας, Δ/ντριες και Δ/ντες άλλων σχολείων, γονείς και φίλους, τη ζωή και το έργο γνωστών ζωγράφων.

Πικάσο και Χουάν Μιρό, Γιαγιόι Κουσάμα και Αλέκος Φασιανός αλλά και Πητ Μοντριάν και Ανρί Ματίζ ήταν μερικοί μόνο ζωγράφοι, όπου τα παιδιά ταξίδεψαν στα καλλιτεχνικά μονοπάτια τους. Π΄ρωτα έδωσαν πληροφορίες για την ζωή και το έργο του κάθε ζωγράφου και στην συνέχεια, παρουσίασαν τα δικά τους ξεχωριστά έργα. 

Η σχολική χρονιά 2023-24 έκλεισε φέτος  με ένα μοναδικό, διαφορετικό  αλλά και άκρως πολιτιστικό τρόπο, όπως αρμόζει σε κάθε Αειφόρο Σχολείο.

Συγχαρητήρια παιδιά.

Συγχαρητήρια αγαπημένες μας δασκάλες

Ήσασταν όλοι υπέροχοι!!!!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΙΙΙΙΙΙ !!!!

Συγγραφέας: 
2nipcholargou