# Τιμήσαμε δύο σημαντικούς ανθρώπους

@ Δύο ανθρώπους που στέκονται -χρόνια τώρα -  κοντά στη σχολική μας κοινότητα και μας βοηθούν αθόρυβα, διακριτικά και ουσιαστικά επέλεξε να βραβεύσει σε σήμερα το Δ.Σ. Λουτρόπολης Θερμής την ημέρα των κεντρικών εκδηλώσεων λήξης της σχολικής χρονιάς.

@ Η πρώτη ήταν η ομότιμη καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αγγελική Ράλλη (παλιά μαθήτρια του Σχολείου) και ο επιχειρηματίας Γιάννης Αφεντούλης , ιδιοκτήτης της Πετροτεχνικής Λέσβου.

@ Η Αγγελική Ράλλη υλοποίησε στο Δ.Σ. Λουτρόπολης Θερμής το 1999 το SUMMER SCHOOL με φοιτητές από όλο τον κόσμο. Αυτό είχε σαν συνέπεια την εν βάθρων ανακαίνιση του σχολείου με γενναία χρηματοδότηση του Υπουργείου Αιγαίου , που έφτασε - τότε- τα 100 εκατ. δρχ.  Χάρη στη ριζική αυτή ανακαίνιση δημιουργήθηκαν νέοι χώροι, έγιναν τα μπαλκόνια του διδακτηρίου, μπήκε κεντρική θέρμανση και πολλά άλλα. Επιπλέον μας βοήθησε στο πρόγραμμα "Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου" εξασφαλίζοντας για τους μαθητές μας μια σειρά  συνεντεύξεων με την αείμνηστη (σήμερα) μητέρα της.  

@ Ο Γιάννης Αφεντούλης  στηρίζει κάθε νέα έκδοση που κάνουμε, έχει μιλήσει στους μαθητές του σχολείου για την κόκκινη πέτρα Μιστεγνών που παράγει το λατομείο του, ενώ φέτος μας βοήθησε και στην αποκατάσταση των σπασμένων σκαλοπατιών της σχολικής αυλής.

@Τις αναμνηστικές πλακέτες που συνοδεύονταν και από εκδόσεις της Περιφέρειας, τις απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Πρόνοιας κ. Μ. Δήσσος , που μας τίμησε με την παρουσία του.

 

Συγγραφέας: 
avalesis