5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2020
Θέματα: 
2020-2021
Σχολική Αυλή
2021-2022
Απορρίμματα
Θάλασσες και Ακτές

Τα νέα του Σχολείου μας

13.4.2022

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Η θάλασσα που θέλω να έχω!», ο οποίος εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύοντας στην ανάδειξη έργων με θέμα το θαλάσσιο περιβάλλον και την προστασία του. Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις σχολικές μονάδες να ενεργοποιηθούν περαιτέρω πάνω στο ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης, να συμβάλλουν στην προστασία της και να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους.

5.4.2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε ο οργανισμός “All for Blue” για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση τους σχετικά με τη διάσωση και προστασία των θαλασσών. Ενίσχυσαν την οικολογική τους συνείδηση, αντιλαμβανόμενοι τη σημαντικότητα της προστασίας της θάλασσας για τον ίδιο τον άνθρωπο και τους οργανισμούς που ζουν σε αυτή.

9.3.2022

Η Ε’ τάξη του σχολείου μας, παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Στον Αφρό και στον βυθό», από την ομάδα του Ιδρύματος Λασκαρίδη. Μάθαμε τρόπους για να προστατεύουμε το περιβάλλον και κυρίως τη θάλασσα. Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το κουκλοθέατρο που είχαν ετοιμάσει για εμάς και παίξαμε παιχνίδια με στόχο την ανάπτυξη της οικολογικής μας συνείδησης και των εννοιών της κυκλικής οικονομίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κύριο Μυσιρλάκη για την ευχάριστη παρουσίαση.

22.2.2022

Την Πέμπτη 17 & την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου οι μαθητές του σχολείου μας πήραν μέρος στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Στον αφρό και στο βυθό" με την ευκαιρία ότι το καράβι του Ιδρύματος ο "Τυφώνας" βρίσκεται στην Κάλυμνο για καθαρισμούς. Πιο συγκεκριμένα παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ "Plastic Free Archipelago" σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Δανέζη για το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ.

15.2.2022

ΩΚΕΑΝΙΔΑ - Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ

15.2.2022

ΤΗΛΕΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΑΡΧΕΛΩΝ"

15.2.2022

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης ασχολήθηκαν σημασιολογικά με τον ορισμό της λέξης " επαναχρησιμοποίηση" και διερεύνησαν πιθανές επόμενες  χρήσεις καθημερινών αντικειμένων.

15.2.2022

Οι μαθητές του Γ2 μαζί με τη δασκάλα τους κ. Σαρηγιάννη Ευαγγελία στα πλαίσια του προγράμματος «Προστατεύω το Περιβάλλον- Διατηρώ τον τόπο μου καθαρό», φρόντισαν για την καθαριότητα του προαύλιου χώρου του σχολείου συλλέγοντας τα σκουπίδια που υπήρχαν. Επίσης, συζήτησαν για τη σπουδαιότητα διατήρησης καθαρού του χώρου όπου ζούμε και κινούμαστε καθώς και τρόπους που μπορεί ο καθένας να δράσει, αναπτύσσοντας αίσθημα ευθύνης στους μαθητές.

15.2.2022

Αυτή τη φετινή χρονιά το θέμα μας είναι τα «Απορρίμματα», η διαχείριση, η επαναχρησιμοποίηση και η ελαχιστοποίηση τους και για το λόγο αυτό οι μαθητές της Α΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους κ. Πουγούνια Κατερίνα φιλοτέχνησαν κουτιά μέσα στα οποία συλλέγονται πλαστικά καπάκια, μια δράση που συνεχίζεται από πέρυσι.

Σελίδες

Το σχολείο μας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου, βρίσκεται στην Πόθια της Καλύμνου, στην ενορία Αναστάσεως και για μας είναι το καλύτερο σχολείο του κόσμου!

Διεύθυνση: 
ΕΝΟΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
85200 ΚΑΛΥΜΝΟΣ