Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου-Δημοτικό

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Απορρίμματα
2018-2019
Νερό
2019-2020
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2020-2021
Ενέργεια
Μετακινήσεις - μεταφορές
2021-2022
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

5.6.2022

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής δημιούργησαν επιτραπέζια με θέμα την ‘Κλιματική Αλλαγή’. Αρχικά έγινε η ευαισθητοποίηση των μαθητών διαμέσου συζήτησης και βίντεο για αυτό το σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα. Στη συνέχεια πήραν χαρτόνια, μαρκαδόρους και ψαλίδια και δημιούργησαν τη δική τους πίστα, πιόνια και ζάρια. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και οι μαθητές έμαθαν πολλά για το περιβάλλον παίζοντας παιχνίδια που δημιούργησαν οι ίδιοι.

25.2.2022

Η Γ' Δημοτικού αγαπάει τον πλανήτη μας, αναγνωρίζει τον κίνδυνο της Κλιματικής Αλλαγής και φτιάχνει όμορφα projects στα Αγγλικά, για να στείλει το δικό της μήνυμα.

10.1.2022

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού ασχολούνται με τις φυσικές καταστροφές και συγκεκριμένα με τις πλημμύρες, ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής. Κατασκευάζοντας μία προσομοίωση πλαγιάς, έμαθαν βιωματικά τις αιτίες πρόκλησης πλημμύρας εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Με την αφορμή αυτή, έγινε συζήτηση για τη δική μας ευθύνη ως πολίτες και για το πώς τέτοια φαινόμενα μπορούν να αποφευχθούν στο μέλλον.

10.1.2022

Στο μάθημα των Αγγλικών, οι μαθητές της Στ’ δημοτικού έκαναν πράξη το ‘upcycling’, δηλαδή, αντί να ανακυκλώσουν αντικείμενα, τα μεταμόρφωσαν σε διακοσμητικά για τα δωμάτια τους!

6.12.2021

Στο μάθημα των Αγγλικών, η ΣΤ' δημοτικού διερεύνησε και ανέλυσε το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Το αποτέλεσμα αυτής της μελέτης ήταν ποιήματα με θέμα τα άγρια ζώα που εξαφανίζονται λόγω της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος. Απολαύστε τα!

6.12.2021

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου παρακολούθησαν βίντεο με θέμα την κλιματική αλλαγή και συζήτησαν για αυτή, δίνοντας συμβουλές. Στο τέλος, δημιούργησαν το δέντρο της τάξης με φύλλα που ζωγράφισαν και έγραψαν επάνω συμβουλές.

6.12.2021

Οι μαθητές της Δ´ Δημοτικού, ως ενεργά μέλη των οικολογικών σχολείων, ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Μέσα από βίντεο, παρουσιάσεις και συζητήσεις κατάφεραν να αποσαφηνίσουν και να κατανοήσουν τις παραπάνω έννοιες, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν σε ομάδες, αφίσες με τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους μας!

20.6.2021

Οι μαθητές της Στ' Δημοτικού αφού μελέτησαν την έννοια της ενέργειας, τις μορφές και τις πηγές της, ασχολήθηκαν με την εξοικονόμηση ενέργειας. Έψαξαν για πράσινες πηγές ενέργειας και κατασκεύασαν μια ανεμογεννήτρια, μελετώντας την αιολική ενέργεια.

14.6.2021

Με το σύνθημα αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' δημοτικού μας ενημερώνουν πως δεν πρέπει να έχουμε το ηλεκτρικό ρεύμα δεδομένο. Κάνουμε οικονομία στο ρεύμα και προστατεύουμε τη Γη μας! Για τη σωστή ενημέρωση και των υπολοίπων δημιούργησαν την παρακάτω αφίσα έτσι ώστε να μάθουν όλοι απλούς τρόπους εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

14.6.2021

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' δημοτικού με βάση την πρόταση αυτή συζήτησαν πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τα Μ.Μ.Μ., καθώς είναι μια μικρή κίνηση που μας βοηθάει να προστατέψουμε τη Γη μας. Στο τέλος της συζήτησης και μετα την προβολή σχετικού βίντεο, ζωγράφισαν τα δικά τους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βάζοντας την δική τους πινελιά! 

Σελίδες

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1927 στις παρυφές της σημερινής Νίκαιας του Πειραιά, από την Αικατερίνη Χ. Γιαννοπούλου με σκοπό να διατηρηθεί ο πολιτισμός της Ιωνίας και η παράδοση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, καθώς και να διαδοθεί το μεγαλείο του Ελληνισμού. Η έλευση της δεκαετίας του ’30 βρήκε το σχολείο διευρυμένο, μετρώντας πλέον δύο κτηριακές εγκαταστάσεις στο ενεργητικό του. Με τη δημογραφική έκρηξη που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, το μαθητικό δυναμικό υπερδιπλασιάστηκε. Το πνευματικό και επιμορφωτικό έργο του, το έχει καθιερώσει πλέον στις συνειδήσεις των γονέων, που όλο και περισσότεροι το εμπιστεύονταν. Κατά την περίοδο της κατοχής το σχολείο λειτουργούσε κανονικά και εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα παρουσίασε και το ανθρωπιστικό του πρόσωπο, με τη διεξαγωγή συσσιτίων και έμπρακτης βοήθειας στους άπορους. Το σχολείο της Γλυφάδας ιδρύεται από τη Μαρία Μ. Γιαννοπούλου   το 1954 και λειτουργεί παράλληλα με το μεγάλο  πια σχολείο της Νίκαιας. Μέσα σε λίγα χρόνια μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις  και κατά την επόμενη εικοσαετία επεκτείνεται σταδιακά. Το 1983 τη διοίκηση διαδέχεται η τρίτη γενιά, με εκφραστή το  Χαράλαμπο Γιαννόπουλο. Με αγάπη για τα παιδιά, οργανωμένη δουλειά και πίστη στην πρόοδο, το σχολείο αναπτύσσεται  και προσφέρει  σταθερά στους μαθητές του την καλύτερη δυνατή παιδεία και αγωγή. Στο πλαίσιο  αυτών των  στόχων το 1992 ιδρύεται το Γυμνάσιο και το 1993 μας βρίσκει  με τρεις πλήρεις βαθμίδες - Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο - ενώ  από το 1995 λειτουργεί και Λύκειο. Την τελευταία δεκαετία το μαθητικό δυναμικό μας υπερδιπλασιάστηκε, με αντίστοιχη αύξηση του διδακτικού μας προσωπικού  από  εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Η επιτυχημένη πορεία που έχουν διαγράψει και συνεχίζουν να έχουν τα Εκπαιδευτήρια  Γιαννόπουλου στις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι συνάρτηση του έργου που επιτελείται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με αποκορύφωμα το Λύκειο.

Διεύθυνση: 
Βας. Γεωργίου Β 39
16674 Γλυφάδα