Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου-Δημοτικό

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Απορρίμματα
2018-2019
Νερό
2019-2020
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2020-2021
Ενέργεια
Μετακινήσεις - μεταφορές
2021-2022
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

20.6.2021

Οι μαθητές της Στ' Δημοτικού αφού μελέτησαν την έννοια της ενέργειας, τις μορφές και τις πηγές της, ασχολήθηκαν με την εξοικονόμηση ενέργειας. Έψαξαν για πράσινες πηγές ενέργειας και κατασκεύασαν μια ανεμογεννήτρια, μελετώντας την αιολική ενέργεια.

14.6.2021

Με το σύνθημα αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' δημοτικού μας ενημερώνουν πως δεν πρέπει να έχουμε το ηλεκτρικό ρεύμα δεδομένο. Κάνουμε οικονομία στο ρεύμα και προστατεύουμε τη Γη μας! Για τη σωστή ενημέρωση και των υπολοίπων δημιούργησαν την παρακάτω αφίσα έτσι ώστε να μάθουν όλοι απλούς τρόπους εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

14.6.2021

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' δημοτικού με βάση την πρόταση αυτή συζήτησαν πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τα Μ.Μ.Μ., καθώς είναι μια μικρή κίνηση που μας βοηθάει να προστατέψουμε τη Γη μας. Στο τέλος της συζήτησης και μετα την προβολή σχετικού βίντεο, ζωγράφισαν τα δικά τους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βάζοντας την δική τους πινελιά! 

8.6.2021

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου μελέτησαν το πολύ βασικό θέμα της ενέργειας και των τρόπων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσινες πηγές ενέργειας, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Οι μαθητές αφουγκράστηκαν, προβληματίστηκαν και στο τέλος δημιούργησαν τις δικές τους παρουσιάσεις και κόμικ. Το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν για αυτό το σημαντικό θέμα.

8.6.2021

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Σχολείου μας στο πρόγραμμα «οικολογικά σχολεία», το τμήμα Φυσικής Αγωγής οργάνωσε τη δράση «Αλλάζουμε Συνήθειες! Μειώνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα!». 

Σκοπός της παραπάνω δράσης ήταν, όχι μόνο να καλλιεργήσει την οικολογικής συνείδησης των μαθητών/τριών μας αλλά και να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της σχολικής μας κοινότητας σχετικά με το «ενεργειακό αποτύπωμα» και το πώς μπορούμε να το μειώσουμε αλλάζοντας απλές καθημερινές μας συνήθειες. 

8.6.2021

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου μελέτησαν το θέμα της ενέργειας και εφαρμογές προστασίας του Περιβάλλοντος. Οι μαθητές προβληματίστηκαν και στο τέλος δημιούργησαν κόμικς με αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και οι μαθητές έμαθαν πολλά για το συγκεκριμένο θέμα.

3.6.2021

Οι μαθητές της Β' δημοτικού ασχολούμενοι με την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος, ξεπέρασαν τον εαυτό τους επινοώντας και σχεδιάζοντας μέσα μεταφοράς του μέλλοντος που δε μολύνουν την ατμόσφαιρα, όντας τα περισσότερα ηλεκτρικά, χωρίς να στερούνται καθόλου την αεροδυναμική και πρωτότυπη εμφάνιση!

23.4.2021

Η γη είναι το σπίτι μας, το οποίο αγαπάμε και  πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε, υιοθετώντας από νωρίς σωστές συνήθειες. Οι μαθητές της Δ´ Δημοτικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης συζήτησαν και έμαθαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, επέλεξαν έναν από αυτούς τους τρόπους και αποφάσισαν να τον εφαρμόζουν στην καθημερινότητα τους, όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι οι αφίσες που έφτιαξαν κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

29.3.2021

Ενημερωνόμαστε σωστά και θέτουμε τις βάσεις για μια συνολική, οικολογική συνείδηση!

30.10.2020

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Διατροφής στη Δ' Δημοτικού έγινε προβολή βίντεο (https://youtu.be/cGR-chVKiV8) με το πιάτο της διατροφής και συζητήθηκαν οι ποσότητες κάθε κατηγορίας τροφών που θα πρέπει να καταναλώνει ο καθένας μας καθημερινά, ενώ στα εικαστικά οι μαθητές έκαναν κατασκευή του πιάτου με χάρτινα πιατάκια και εκτυπωμένα τρόφιμα. Τέλος, ταυτόχρονα με το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες ασχολήθηκαν με το λογοτεχνικό βιβλίο «Μην τρως ο,τι σου σερβίρουν» που αφορά τη διατροφή και κυρίως την προέλευση των πρώτων υλών.

Σελίδες

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1927 στις παρυφές της σημερινής Νίκαιας του Πειραιά, από την Αικατερίνη Χ. Γιαννοπούλου με σκοπό να διατηρηθεί ο πολιτισμός της Ιωνίας και η παράδοση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, καθώς και να διαδοθεί το μεγαλείο του Ελληνισμού. Η έλευση της δεκαετίας του ’30 βρήκε το σχολείο διευρυμένο, μετρώντας πλέον δύο κτηριακές εγκαταστάσεις στο ενεργητικό του. Με τη δημογραφική έκρηξη που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, το μαθητικό δυναμικό υπερδιπλασιάστηκε. Το πνευματικό και επιμορφωτικό έργο του, το έχει καθιερώσει πλέον στις συνειδήσεις των γονέων, που όλο και περισσότεροι το εμπιστεύονταν. Κατά την περίοδο της κατοχής το σχολείο λειτουργούσε κανονικά και εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα παρουσίασε και το ανθρωπιστικό του πρόσωπο, με τη διεξαγωγή συσσιτίων και έμπρακτης βοήθειας στους άπορους. Το σχολείο της Γλυφάδας ιδρύεται από τη Μαρία Μ. Γιαννοπούλου   το 1954 και λειτουργεί παράλληλα με το μεγάλο  πια σχολείο της Νίκαιας. Μέσα σε λίγα χρόνια μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις  και κατά την επόμενη εικοσαετία επεκτείνεται σταδιακά. Το 1983 τη διοίκηση διαδέχεται η τρίτη γενιά, με εκφραστή το  Χαράλαμπο Γιαννόπουλο. Με αγάπη για τα παιδιά, οργανωμένη δουλειά και πίστη στην πρόοδο, το σχολείο αναπτύσσεται  και προσφέρει  σταθερά στους μαθητές του την καλύτερη δυνατή παιδεία και αγωγή. Στο πλαίσιο  αυτών των  στόχων το 1992 ιδρύεται το Γυμνάσιο και το 1993 μας βρίσκει  με τρεις πλήρεις βαθμίδες - Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο - ενώ  από το 1995 λειτουργεί και Λύκειο. Την τελευταία δεκαετία το μαθητικό δυναμικό μας υπερδιπλασιάστηκε, με αντίστοιχη αύξηση του διδακτικού μας προσωπικού  από  εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Η επιτυχημένη πορεία που έχουν διαγράψει και συνεχίζουν να έχουν τα Εκπαιδευτήρια  Γιαννόπουλου στις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι συνάρτηση του έργου που επιτελείται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με αποκορύφωμα το Λύκειο.

Διεύθυνση: 
Βας. Γεωργίου Β 39
16674 Γλυφάδα